Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Szűrés
Szerző(k) 
Ár
655 Ft - 29 295 Ft
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Complex Kiadó (Wolters Kluwer Kiadó)

 Fő kategória >KIADÓ >A-C >Complex Kiadó (Wolters Kluwer Kiadó)

Sorrend:


-10%
ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK

Építésügyi kiskönyvtár sorozat 3.

Szerzők: Ráth György, Szabó Zsuzsanna

Complex Kiadó, 2010

 

A "milyen előírások alapján, milyen feltételekkel terveztessünk, kiviteleztessünk, vásároljunk építési anyagot, milyen energetikai követelményeket kell és érdemes betartani, figyelembe venni?" kérdésekre ad válaszokat a kötet.

 
2 310 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÉPÍTŐIPARI KIVITELEZÉS

Építésügyi kiskönyvtár sorozat 5.

Szerzők: Szabó Zsuzsanna, dr. Bodnár Zsolt, dr. Bálint Krisztián, dr. Bódis Mihály, Kiss Andor

Complex Kiadó, 2010

 

A "kivel, milyen szerződés alapján, milyen feltételekkel kiviteleztessünk?" kérdésekre ad válaszokat a kötet.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÖLTSÉG ÉS PÉNZÜGYI KONTROLLING

Szerző: dr. Sinkovics Alfréd

Complex Kiadó, 2007

 

A könyv - széles szakmai közönséget megcélozva - a költség- és pénzgazdálkodás kontrolling módszereit - a tervezési, mérési, értékelési technikákat - mutatja be, nagyon sok példával, esettanulmánnyal. Bár a kötet anyaga gyakorlati indíttatású, és mindenekelőtt a tényleges gazdálkodási tevékenység támogatását kívánja előmozdítani, módszertani javaslatait szilárd elméleti alapokra építi. Megközelítése, nyelvezete a magyar számviteli, pénzügyi, üzemgazdaságtani hagyományokból indul ki.

 

Ajánljuk a művet tankönyvként minden menedzsment és gazdálkodás szakirányú képzést folytató főiskola és egyetem számára, valamint kontrollereknek, gazdasági vezetőknek, vállalkozások tulajdonosainak, vezetőinek a hatékony kontrolling rendszerek fejlesztése szakmai támogatására.

 
5 460 Ft
Akció: 4 915 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
CONTROLLING

Út egy hatékony controlling rendszerhez

Szerző: Horváth & Partners

Complex Kiadó, 2008

 

A könyv a mindennapi gyakorlatban jól használható útmutatást ad a controlling rendszerek kialakításának elméletéről és gyakorlati tapasztalatairól, és összefoglalja a controllingszakma sikeres műveléséhez szükséges ismereteket.

 
5 565 Ft
Akció: 5 010 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZÁMVITEL A-TÓL Z-IG 2015

11. bővített, átdolgozott kiadás

Complex Kiadó, 2015

 

A gyökeresen átdolgozott, bővített, immár tizenegyedszer megjelenő mű célja az, hogy az érdeklődőknek a 2015-ben hatályos számviteli törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok alapján bemutassa a számvitel lényegét, értelmét, összefüggéseit, alapvető tudnivalóit. Segítségével Ön önállóan képes lesz az éves beszámoló elkészítésére, megtanul könyvelni, leltározni, mérleget, eredménykimutatást, szöveges értékeléseket, elemzéseket, számlarendet és számviteli politikát készíteni.

 
12 890 Ft
Akció: 11 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BESZERZÉS   [Előrendelés]
BESZERZÉS

Stratégia, folyamatok, információ

Szerzők: Vörösmarty Gyöngyi, Tátrai Tünde

Wolter Kluwer (Complex) Kiadó, 2017

 

ELŐRENDELEM!

 

A beszerzés egyike azoknak a menedzsment területeknek, amelyek látványosan fejlődtek a hazai vállalatok gyakorlatában az elmúlt években. Ez a fejlődés a beszerzés szerepének növekedését és az alkalmazott módszertan kiterjesztését hozta. A könyv második, átdolgozott kiadása egyszerre kíván szólni a beszerzési terület iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak és a gyakorlattal rendelkező, a tudásának rendszerezésére igényt tartó gyakorlati szakembereknek. Összegzi a beszerzéshez kapcsolódó ismereteket, elméleti és gyakorlati szempontból feldolgozva tárgyalja a beszerzés legfontosabb kérdéseit, hasznos áttekintést, rendszerezést nyújtva ennek a területnek a legfontosabb fogalmairól.

 
6 290 Ft
Akció: 5 660 Ft
Kezdete: 2017.09.20
A készlet erejéig!
-10%
KOMMENTÁR A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉHEZ 2017

2017-es, átdolgozott kiadás

Szerzők: dr. Berke Gyula, prof. dr. Kiss György, dr. Bankó Zoltán

Wolter Kluwer (Complex) Kiadó, 2017

 

ELŐRENDELEM!

 

A munka törvénykönyve 2012-es hatálybalépését követően immáron a Kommentár harmadik kiadása lát napvilágot. Az új kiadás teljeskörűen feldolgozza a munka törvénykönyve időközben bekövetkezett módosításait, a Kúria jogalkalmazási tevékenységét a jogszabállyal kapcsolatosan.

A magyar munkajogban a 2013-as Polgári törvénykönyv hatályba lépését követően az egyik leggyakoribb jogalkalmazási, gyakorlati probléma a polgári jog szabályainak munkajogban való alkalmazása. Az új kiadás is nagy hangsúlyt helyez erre a kérdésre, részletesen áttekinti – összefoglalva a korábbi kiadás megjelenését követő ezirányú tapasztalatokat is – a Ptk. munkajogban is alkalmazandó rendelkezéseit, figyelemmel azok sajátos munkajogi tartalmára.

 
16 790 Ft
Akció: 15 110 Ft
Kezdete: 2017.09.20
A készlet erejéig!
JOGÁSZNAPLÓ 2018 ÉS ZSEBNAPLÓ 2018

Várható megjelenés 2017. december

Wolter Kluwer (Complex) Kiadó, 2017

 

ELŐRENDELEM!

 

A Magyar Jogász Egylet kiadásában már 60 éve!

A Jogásznapló, a Magyar Jogász Egylet tradicionális kiadványa a Wolters Kluwer Kft. gondozásában jelenik meg!

A kiadvány – a hagyományokhoz híven – ez évben is több fejezetben tartalmazza az ügyvédek és más jogalkalmazók munkájához nélkülözhetetlen legfrissebb információkat (név, cím, telefon és fax-szám, e-mail cím stb.)

 
8 820 Ft
-10%
MAGYARÁZAT A KÁRTÉRÍTÉSI JOGHOZ

Szerzők: Barta Judit, Barzó Tímea, Csák Csilla

Wolter Kluwer (Complex) Kiadó, 2017

 

ELŐRENDELEM!

 

A kötet átfogó jelleggel tárgyalja a hazai kártérítési jogi joganyagot, amely joganyag a Ptk.-beli szabályok mellett át- meg átszövi a teljes jogrendszert. A kötet célja ennek a sokrétű és szerteágazó szabályozásnak a bemutatása, úgy, hogy az ne csak a jogelmélet, hanem a jogalkalmazók számára is hasznos legyen. A kötet ezért ismerteti a kártérítési jog Ptk.-beli alapjait, és az egyes ágazati jogszabályokban fellelhető kártérítési jogi tárgyú jogszabályi rendelkezéseket, részletesen kitérve annak bírósági gyakorlatára, és mivel a Ptk. hatálybalépése óta alig négy év telt el, arra is, hogy a korábbi gyakorlat miben változott. A szerzők emellett tárgyalják az európai kártérítési jog egységesülését, amely az uniós szabályozásnak, az Európai Unió Bírósága és az Emberi Jogok Európai Bírósága ítélkezési tevékenységének, valamint a kártérítési jogi tárgyú soft law-nak az együttes eredménye.

 
20 895 Ft
Akció: 18 805 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-10%
  KOMMENTÁR A KÖZIGAZGATÁSI PERRENDTARTÁSRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYHEZ

Szerzők: Balogh Zsolt, Barabás Gergely, Baranyi Bertold, Fazekas Marianna, Forgács Anna, Hoffman István, Huber Gábor, Istenes Attila, Kovács András, Petrovics Zoltán, Remes Gábor, Rozsnyai Krisztina, Vitál-Eigner Beáta

Szerkesztette: Barabás Gergely, Kovács András, Rozsnyai Krisztina

Wolters Kluwer (Complex) Kiadó, 2017

 

ELŐRENDELEM!

 

2018. január 1-jén lép hatályba a közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvény, ami alapjaiban újítja meg a közigazgatási bíráskodást. A törvény hatálybalépésével nem csak egy önálló eljárási törvény születik, hanem jelentősen bővülnek a közigazgatási bíróságok feladatai is. A kommentár célja, hogy a korábbi gyakorlat és a jogelmélet eredményeinek felhasználásával a jogalkalmazók számára is hasznos módon bemutassa és feldolgozza e változásokat, kitérve arra is, hogy a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény XX. fejezetén alapuló gyakorlat mennyiben tartható fenn, és arra is, hogy a gyökeresen új jogintézmények milyen elvek mentén fognak működni.

 
15 740 Ft
Akció: 14 165 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSE ÉS MEGSZÜNTETÉSE - Elfogyott

Munkajogi kiskönyvtár 5.

Lezárás dátuma: 2014. február 28.

Szerző: dr. Kulisity Mária

Complex Kiadó, 2014

 

A Munkajogi kiskönyvtár sorozatban megjelent, a munkaviszony megszűnéséről és megszüntetéséről szóló könyv gyakorlatias megközelítéssel dolgozza fel a témát. A bírósági esetjog során tipikusan felmerülő jogalkalmazási kérdésekkel foglalkozik közérthetően. Az egyes munkaviszony megszüntetési módok bemutatásán túl részletesen elemzi a munkavállaló képességével összefüggő felmondási indokokat, a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása miatti felmondás eseteit. Majd a létszámcsökkentés, átszervezés bírósági gyakorlatának átfogó és gyakorlatorientált bemutatása következik. A kiadvány az új Ptk. hatálybalépésével módosult jogszabályi rendelkezésekre is felhívja a figyelmet, mellékleteként iratminták is segítik a jogalkalmazást.

 
2 495 Ft
A KÖZBESZERZÉS ALAPJAI - Elfogyott

Harmadik, átdolgozott kiadás

Szerző: Dr. Boros Anita, Dr. Juhász Péter, Dr. Lantos Ottó, Dr. Tátrai Tünde

Complex Kiadó, 2013

 

A közbeszerzési eljárások szakszerű lebonyolításához közbeszerzési, általános jogi, és pénzügyi ismeretek szükségesek. A közbeszerzés rendszerének általános megértése, a kapcsolódó jogszabályok egységes, logikus magyarázatba foglalása, más megközelítésbe helyezi a közbeszerzési tevékenységet. A sokszínű látásmód könnyebben teszi érthetővé a kapacitást biztosító szervezet, vagy akár az aránytalanul alacsony ár fogalmát ajánlatkérők, ajánlattevők, tanácsadók számára egyaránt.

A hazai közbeszerzési szabályozás és gyakorlat megismerése, a kapcsolódó kérdések, úgy, mint pénzügyi, gazdasági alkalmassági kritériumok vagy közigazgatási jogi problémák megoldása, szükséges a közbeszerzési piacon való megfelelő tájékozódáshoz.

 
5 040 Ft
  AZ ÖNKORMÁNYZATI RENDSZERT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK ÉS AZ ADÓSSÁGRENDEZÉS GYAKORLATA - Elfogyott

Szerzők: dr. Hamvas Ákos, Keményné Koncz Ildikó, Molnár György, dr. Schneider Magdolna, dr. Szabó Hajnalka

Szerkesztette: dr. Schneider Magdolna

Complex Kiadó, 2013

 

Napjainkban a tágabb és a szűkebb környezetünkre is az örök mozgás, a változás jellemző; ez vonatkozik az önkormányzatokat érintő jogi és közgazdasági környezetre is. A változások jogszerű követése azonban nem könnyű feladat, különösen akkor, ha egy egész szektort érintő új szabályozórendszer bevezetésével szembesülünk. E könyv szerzői arra a nem könnyű feladatra vállalkoztak, hogy a hazai önkormányzati rendszer átalakítási folyamatának időszakában tegyék közkinccsé az új, szerteágazó, s ezért különösen releváns ismeretanyagot.

 

 
3 360 Ft
ÚJ MUNKAJOGI SZABÁLYOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN - Elfogyott

Ügyelet, készenlét, munkaidő-beosztás

Egészségügyi Kiskönyvtár sorozat III. kötet

A kézirat lezárva: 2012. június 30.

Szerző: dr. Kőszegfalvi Edit

Complex Kiadó, 2012

 

2012. július 1-jével a Munka törvénykönyve hatályba lépése mellett az egészségügyi dolgozókra vonatkozó speciális ágazati szabályok is jelentős mértékben módosultak. A munkaidőre, pihenőidőre és az illetménytáblára vonatkozóan az általános munkajogi szabályok csak az ágazati szabályokkal együtt alkalmazhatóak. A könyv alapvető célja, hogy az új Munka törvénykönyve hatályba lépésével egyidejűleg az olvasók megismerjék ezeket a speciális ágazati szabályokat.

 
1 995 Ft
AZ ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE - MUNKÁLTATÓKNAK - Elfogyott

Hasznos összefoglaló a változásokról

A kézirat lezárva: 2012. július 15.

Szerkesztette: dr. Kártyás Gábor, dr. Takács Gábor

Complex Kiadó, 2012

 

2012. július 1-jén hatályba lépett az új munka törvénykönyve.

A közel 300 paragrafusból álló új munkajogi kódex számos ponton alapvető változást hoz a magyar szabályozásban, ami minden munkáltató működését érinteni fogja, a néhány főt alkalmazó kisvállalkozásoktól kezdve a mamutcégekig egyaránt. Kiadványunk közérthetően, a főbb változásokra koncentrálva kalauzolja végig az Olvasót az új munkajogi törvényen, felhívva a figyelmet az új lehetőségekre, vagy éppen az esetleges kockázatokra. Az új munka törvénykönyve mellett minden eddiginél nagyobb szerephez jut majd a munkaügyi folyamatok megállapodásokon alapuló szabályozása.

 
2 080 Ft
  RENDHAGYÓ BEVEZETÉS KÖZPÉNZÜGYEK TANULMÁNYOZÁSÁBA - Elfogyott

Szerzők: Dr. Sivák József, Dr. Vigvári András

Complex Kiadó, 2012

 

A könyv:

    A költségvetési bevételekről, kiadásokról, adókról, díjakról, hitelekről, kormányzati vásárlásokról, transzferekről szól.

    Tárgyalja a közpénzügyi rendszer szereplőinek motivációit, a rendszer felépítését, belső összefüggéseit, a gazdaság más területeire gyakorolt hatását.

    Áttekinti a költségvetési gazdálkodás elveit, sajátosságait és főbb területeit.

    Külön fejezete foglalkozik a közpénzügyek megértéséhez szükséges statisztikai információs rendszerrel

 
4 410 Ft
A SZAKKÉPZÉSI TÖRVÉNY KÉZIKÖNYVE - Elfogyott

Szerző: Klész Tibor

Complex Kiadó, 2012

 

2011 végén az Országgyűlés megalkotta az új szakképzési törvényt, amely 2012. január 1-jén hatályba is lépett. A szakképzés rendszerét komoly mértékben átalakító új ágazati kódex adta könyvünk apropóját.

 

 
4 935 Ft
KÖZBESZERZÉSI DEFINÍCIÓGYŰJTEMÉNY - Elfogyott

Szerzők: dr. Barna Orsolya, Haszonicsné dr. Ádám Mária, dr. Kiss Ferenc, dr. Tátrai Tünde

Complex Kiadó, 2012

 

A hazai közbeszerzési szabályozást a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény új alapokra helyezte és átláthatóvá tette. A törvény alkalmazását számos végrehajtási rendelet egészíti ki, így a jogalkalmazó tekintélyes mennyiségű jogszabályi rendelkezéssel találja szemben magát.

A kiadvány hatékony gyakorlati segítséget nyújt a vonatkozó közbeszerzési joganyag alkalmazásához. A szerzők és a kiadó feltett szándéka, hogy a könyv folyamatos aktualizálása útján naprakész, gyorsan elérhető információforrást nyújtson az olvasóknak.

 
3 990 Ft
VÁLLALATI PÉNZÜGYI TERVEZÉS - Elfogyott

Szerző: Dr. Sinkovics Alfréd

Complex Kiadó, 2010

 

A könyv egyik alapiránya annak vizsgálata, hogy miként befolyásolják a vállalatok belső, illetve piaci értékét a cégek pozitív és kevésbé pozitív pénzügyi eredményei, s hogy a pénzügyi tervezés segítségével miként szolgálhatja a vállalati pénzügyi menedzsment a tulajdonosi érték gyarapodását.

 

A Vállalati pénzügyi tervezés gyakorlati fejezetei a vállalati stratégiai és operatív pénzügyi tervezés céljaival és módszereivel foglalkoznak, a szerző legfontosabb aspirációja, hogy támogassa az olvasók tervezés-módszertani ismereteinek bővülését.

 

A könyvet gyakorló vállalati pénzügyi vezetőknek, közgazdászoknak, gazdasági szakembereknek, ill. felsőfokú közgazdász-képzésben részt vevő, a témával foglalkozó hallgatóknak ajánljuk, abban a reményben, hogy a mű hozzájárulhat a hazai vállalati pénzügyi-tervezési kultúra fejlődéséhez.

 
5 880 Ft
KÖZBESZERZÉS GYORSKOMMENTÁR - Elfogyott

Complex Kiadó, 2010

 

A Közbeszerzés gyorskommentár a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (Kbt.) újabb, nagy mértékű módosítása nyomán a Kbt. módosításáról szóló és a 2010. évi LXXXVIII. törvénnyel hatályba lépett szabályok értelmezését, legfontosabb összefüggéseit egységesen tartalmazza. A kommentár az egyszerűsítés, pontosítás, a korrupció elleni küzdelem, a kis- és középvállalkozások támogatása érdekében született újítások minél teljesebb megismerését, a közbeszerzés jogszabályi környezete változásának követését szolgálja. A kommentár áttekinthető formában tartalmazza a módosítás előtti és utáni szabályokat a módosult paragrafusok sorrendjében, melynek során utalás történik más szabályokkal való összefüggésekre is. A kommentár célja a törvény alkalmazásának elősegítése, az érintettek és a piac minél teljesebb körű informálása a legfontosabb, jogalkalmazást érintő kérdésekről.

 
3 675 Ft
  KÖZÉRTHETŐ KÖZIGAZGATÁSI HATÓSÁGI ELJÁRÁS - Elfogyott

A Ket. szabályai egyszerűen - jogesetek, példák, ellenőrző kérdések, feladatok

Negyedik, átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2013. június 1.

Szerző: Dr. Boros Anita

Lektorálta: Dr. Darák Péter

Complex Kiadó, 2013

 

Könyvünk a Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) szabályainak könnyen megérthető és elsajátítható formában megjelentetett feldolgozása.

 

 
3 045 Ft
A VÁLLALKOZÓ ORVOSOK NAGY KÉZIKÖNYVE - Elfogyott

Szerzők: dr. Barzó Tímea PhD, dr. Dósa Ágnes PhD., dr. Hanti Péter, dr. Hódi Sándor, dr. Holchacker Péter, Kiss Norbert, dr. Kovácsy Zsombor, dr. Ötvös Péter, dr. Kőszegfalvi Edit

Szerkesztette: dr. Dósa Ágnes PhD., dr. Kovácsy Zsombor

Complex kiadó, 2011

 

A meritum sorozatban megjelenő kötet hatékonyan segíti a háziorvosok, a járóbeteg- vagy fekvőbeteg-ellátásban dolgozók illetve azt működtetők eligazodását az egészségügyi jogszabályok rengetegében. Ugyanakkor hasznos segítséghez juthatnak általa az egészségügyben dolgozó intézményvezetők, továbbá jogászok és más szakemberek is.

 

A könyv nem öleli fel az egészségügyi jog teljes spektrumát, elsősorban az egészségügyi vállalkozást működtető orvosok mindennapjait meghatározó kérdésekre koncentrál.

 
10 395 Ft
KÖZBESZERZÉS KOMMENTÁR - Elfogyott

A kézirat lezárva: 2011. április 1.

Szerkesztette: Dr. Boros Anita, Dr. Tátrai Tünde

Complex Kiadó, 2011

 

A kiadvány a hatályos közbeszerzési törvény alkalmazása során felhalmozódott tudást, tapasztalatot felhasználva nyújt segítséget a hazai gyakorlati és elméleti szakemberek számára. A közbeszerzési törvény mellett ismerteti a legfontosabb kapcsolódó jogszabályokat, döntőbizottsági, bírósági és európai bírósági eseteket. Emellett bemutatja a mindennapok jelenlegi közbeszerzési problémáit és a legfontosabb új irányvonalakat a világ közbeszerzési piacán.

 
10 500 Ft
MUNKABALESETI JEGYZŐKÖNYV 2011 - Elfogyott

Amit a kitöltésről tudni kell

Szoftver melléklettel

A kézirat lezárva: 2010. augusztus 31.

Szerkesztette: Somogyi Gábor

Complex Kiadó, 2010

 

Minden munkáltatónak 2011. január 1-jétől új munkabaleseti jegyzőkönyvet kell a munkabaleset bekövetkeztét követően kitölteni. Amennyiben a sérült balesete nem minősül súlyosnak, a jegyzőkönyv elkészítéséhez nem szükséges munkavédelmi szakember bevonása.

Kézikönyvünk összegyűjtve tartalmazza mindazon listákat, melyeket ismerni kell, és hatékony kitöltési útmutató támogatja a munkát. A kiadványt nem csak szakemberek használhatják, hanem bármely munkáltató megbízottja meg tud birkózni a feladattal, hiszen úgy van elkészítve, hogy közérthető legyen.

A mellékelt szoftver segítségével pedig rögzítheti saját cégének, illetve az Ön munkavédelmi felügyelete alatt álló cégeknek az adatait, a beépített listák és kényelmi megoldások használatával pedig pillanatok alatt elkészítheti elektronikusan a szükséges dokumentumokat. Eleget tesz a nyilvántartási kötelezettségnek és elkerülheti a munkavédelmi bírságot. A kiadvány használatával pénzt és időt takarít meg!

 
16 800 Ft
A POLGÁRI PERRENDTARTÁS MAGYARÁZATA 1-2. - Elfogyott

A kézirat lezárva: 2010. augusztus 1.

Harmadik, átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Németh János, Kiss Daisy

Complex Kiadó, 2010

 

A kommentár legutóbbi megjelenése óta bekövetkezett jogszabályváltozások időszerűvé tették a kiadvány hatályosítását, átdolgozását. A Kiadó, felismerve ennek igényét, 2009. július 3-ai lezárással jelenteti meg "kék kommentár" sorozatában a Pp. Magyarázatát. A kiadvány tartalmazza a vállalkozások közötti jogviták gyorsabb lezárása érdekében a 2009. évi LXVIII. törvény által eszközölt módosításokat is.

A kommentár elsősorban a jogalkalmazóknak kíván segítséget nyújtani a Pp. rendelkezéseinek részletes, tartalmi magyarázatával, az egységes joggyakorlat bemutatásával. A kiadvány a polgári eljárásjog legnevesebb szerzőit vonultatja fel, ezzel is biztosítva a minőséget és a megbízhatóságot.

 
19 425 Ft
HATÁRIDŐK ÉS TUDNIVALÓK A GHS/CLP-BEN - Elfogyott

Az anyagok osztályozása, címkézése és csomagolása

A kézirat lezárva: 2010. november 10.

Szerző: Dr. Kardos Mária

Complex Kiadó, 2010

 

A nemzetközi kereskedelem megkönnyítése, az emberi egészség, valamint a környezet védelme érdekében kidolgozták a vegyi anyagok osztályozásának és címkézésének harmonizált rendszerét. Ennek eredményeként jött létre a vegyi anyagok osztályozásának és címkézésének egyetemes harmonizált rendszere. (GHS)

 
4 515 Ft
AZ ÜGYVÉDEK NAGY KÉZIKÖNYVE - Elfogyott

Kézirat lezárva: 2010. szeptember 30.

Szerkesztette: dr. Kiss Daisy

Lektor: dr. Bánáti János

Complex Kiadó, 2010

 

A meritum sorozat legújabb darabja elmaradhatatlan kézikönyve minden hazai ügyvédnek és ügyvédi irodának. Magyarország legelismertebb ügyvédeiből álló szerzőgárda mutatja be az ügyvédi működés minden részletét, a praxist érintő összes jogszabály és kamarai joganyag feldolgozásával. A meritum gyakorlati megközelítésben foglalkozik többek közt az ügyvédi jogállással, a működési formákkal, az ügyvédi iroda adózási formáival, az elektronikus ügyintézéssel, ügyvédjelöltekkel, kamarai és nemzetközi kapcsolatokkal. Részletesen kitér a kézikönyv az összeférhetetlenségi szabályokra, az ügyvédi reklámra, az ügyvéd vagy az iroda kötelezettségeire munkaadóként, de külön részben foglalkozik a polgári és büntető védői működés sajátosságaival is.

 
22 995 Ft
ÜGYVÉDJELÖLTEK KÉZIKÖNYVE - Elfogyott

Szerző: Ármos Lóránd

Complex Kiadó, 2010

 

A kiadvány gyakorlati segítséget nyújt azoknak a joghallgatóknak és fiatal jogászoknak, akik ügyvédi irodában szeretnének elhelyezkedni. A könyv kitér az ügyvédi irodák sajátosságaira, az egyéni ügyvédtől a nemzetközi irodákig, illetve felkészít az ügyvédjelölti állásinterjúra. A tananyag bemutatja az érdeklődőknek az ügyvédjelöltek és gyakornokok tipikus feladatait és kitér a különböző bírósági és hatósági eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra. A kézikönyv végén egy átfogó címlista található, többek közt az összes magyarországi bíróság és ügyészség elérhetőségével. A kézikönyv tartalma ingyenesen elérhető elektronikus tananyag formájában is, melyben jogszabály-hivatkozások és dokumentumminták segítik a fiatal jogászok munkáját.

 

 
3 675 Ft
MAGYAR-ANGOL-MAGYAR JOGI SZAKSZÓTÁR - Elfogyott

Utánnyomás

Complex Kiadó, 2009

 

A kiadvány - a Ptk., a Pp., a Gt., a csődtörvény, az illetéktörvény, a Btk. és a Be. szóanyagának feldolgozásával - elsősorban a nyelvet már jól ismerő, gyakorló jogászok számára nyújt hasznos segítséget a mindennapi jogi munkához kapcsolódó okiratok elkészítéséhez, az idegen nyelvű tárgyalásokra való felkészüléshez. A legfontosabb jogszabályok szókincsének a kiadványban történő egybegyűjtésével a kiadó célja az, hogy a szükséges szerződés, perirat, illetve egyéb okirat elkészítése, megértése egyetlen szótár használatával lehetővé váljon a felhasználó számára.

 
9 440 Ft
SZTRÁJKJOG MAGYARORSZÁGON - Elfogyott

A kézirat lezárva: 2010. február 19.

Szerzők: Dr. Berki Erzsébet, Gaskó István, Dr. Halmos Csaba, Dr. Handó Tünde, Dr. Herczog László, Dr. Juhász Zoltán, Keleti Tamás, Dr. Kiss György, Dr. Kovács Géza, Dr. Lápossy Attila, Dr. Lőrincz György, Molnár Zoltán, Dr. Nacsa Beáta, Dr. Pál Lajos, Pataky Péter, Dr. Radnay József, Dr. Schregle Johannes, Dr. Szabó Máté, Tomor János, Dr. Vadász György, Dr. Zeller Judit, Dr. Zoltay Ákos

Complex Kiadó, 2010

 

Több mint húsz év telt el azóta, hogy a parlament 1989-ben, elfogadta a sztrájktörvényt. Azóta a törvényt érdemben nem módosította a parlament. A húsz év tapasztalatai sokszínűek.

Hogyan született a törvény? Milyen álláspontok formálták a parlament elé kerülő javaslatokat? Milyen módosítások szükségesek? Ezekről mondja el véleményét a sztrájktörvény kidolgozója és parlamenti előterjesztője, az illetékes miniszter, a szakszervezeti vezető, a munkáltató, a munkaügyi bíró, az egyetemi kutató és nem utolsó sorban az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

 
4 499 Ft
EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT KÉZIKÖNYV - Elfogyott

Átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Karoliny Mártonné, Poór József

Complex Kiadó, 2010

 

Immáron ötödször jelenik meg a kiváló szerzőgárda által jegyzett Emberi erőforrás menedzsment kézikönyv. Jelen ötödik kiadás a 2006-os kiadás átdolgozott, aktualizált változata.

"Az emberi erőforrás menedzsmenttel foglalkozó rendkívül bőséges és szerteágazó nemzetközi publikációk sorában úttörő vállalkozás ez a mű, mely széleskörű áttekintését adja a témának a hazai szakértők és érdeklődők számára. A könyv sikerességét bizonyítja, hogy immár ötödször jelenik meg megújult tartalommal."
Rolek Ferenc vezérigazgató-helyettes, Budapest Bank Nyrt.

 
5 775 Ft
  A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSI TÖRVÉNY KOMMENTÁRJA - Elfogyott

Szerzők: Dr. Bende-Szabó Gábor, Dr. Farkas Imre, Dr. Harsányi Zsolt, Dr. Ivancsics Imre, Dr. Kilényi Géza, Dr. Puss Lajos, Szittner Károly

Szerkesztette: Prof. Emeritus Dr. Kilényi Géza

Complex Kiadó, 2009

 

A Ket. módosítása során vadonatúj jogintézmények kerültek a Ket.-be, máshol kimaradtak belőle a jogalkalmazók által megszokott szabályok. Mindezek miatt legalább annyira fel kell készülni a 2009. október elsejei hatálybalépésre, mint ahogyan az 2005-ben történt. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Kiadó a 2005-ben kiadott, s a szakmában "zöld könyvként" emlegetett kommentár - szerzői kollektívájának köszönhető, naprakész állapotba hozott - átdolgozásával.

 
6 090 Ft
A TÁRSASÁGI JOG - Elfogyott

Tankönyv

Szerző: Kisfaludi András

Complex Kiadó, 2007

 

A könyv a gazdasági társaságok közös és speciális szabályait dolgozza fel a módosított 2006. évi IV. törvény alapján, elméleti alapvetéssel, bíró gyakorlattal, kitérve a szorosan kapcsolódó jogterületekkel való összefüggésre is.

A mű tankönyv az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

 

 

 
5 565 Ft
A CÉGTÖRVÉNY MAGYARÁZATA - Elfogyott

A kézirat lezárásának időpontja: 2009. szeptember 1.

Szerzők: Bánki-Horváth Mária, Bodor Mária Zsuzsanna, Gál Judit, Koday Zsuzsanna, Pethőné Kovács Ágnes, Rózsa Éva, Vezekényi Ursula

Complex Kiadó, 2009

 

A kommentár alapja a cégnyilvánosságról, a bírósági eljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény. A szerzők gazdasági és cégügyekkel foglalkozó bírák, akik mind a cégeljárás mindennapi gyakorlatához, mind nagyobb buktatói megoldásához nyújtanak segítséget. Egységes értelmezésükkel, kritikai véleményükkel és bírói gyakorlatukkal segítik a törvény megértését és szélesítik az olvasó nézőpontját.

 

 

 
12 390 Ft
  EU-JOG A TÁRGYALÓTEREMBEN: AZ ELŐZETES DÖNTÉSHOZATAL - Elfogyott

Szerző: Blutman László

Complex Kiadó, 2003

 

Az Európai Közösségek, különösen az Európai Közösség (volt Európai Gazdasági Közösség) joga alapvetően és átfogóan érinti a mindennapi élet jogviszonyait. A tagállamok belső bíróságain mindennapos üggyé válhat annak alkalmazása. A tagállami bíróságok egyben közösségi bíróságok is, és részét képezik egy kialakulóban lévő európai igazságszolgáltatási rendszernek. Mivel a közösségi jogszabályokat a különböző tagállamokhoz tartozó bíróságokon is alkalmazzák, biztosítani és teljesíteni kell az egységes alkalmazás és értelmezés követelményét. A közösségi jog egységes alkalmazását elősegítő alapvető eszköz az előzetes döntés iránti eljárás, amely az Európai Bíróság és a nemzeti bíróságok sajátos együttműködését előirányzó eljárást jelent, a közösségi jogszabályok egységes értelmezése és alkalmazása céljából.

 

 
3 413 Ft
AZ ILLETÉKTÖRVÉNY MAGYARÁZATA - Elfogyott

Kézirat lezárva: 2010. szeptember 1.

Szerző: Hildebrandné dr. Balogh Olga

Complex Kiadó, 2010

 

A kommentár alapja a sokszor módosított az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény. A szerzők közt van elméleti és gyakorlati szakember is, akik az illetékjog minden oldalát körüljárva, mind elméleti megalapozással, mind számítási példákkal, bírói gyakorlattal segítenek a jogterület megértésében, hatékonyabb alkalmazásában. A könyv hasznos útmutatót ad a gyorsan változó illetékjog mellé, annak minden területét összefoglalva.

 

 
13 440 Ft
HÁZASSÁGI VAGYONJOG - Elfogyott

A kézirat lezárva: 2009. március 31.

Szerkesztette: Csűri Éva Katalin

Complex Kiadó, 2009

 

A házassági vagyonjog szűkebb értelemben azoknak a jogszabályoknak az összessége, amelyek egyrészt a házastársak egymás közötti (belső), másrészt pedig a házastársak harmadik személyekkel szemben fennálló (külső) jogviszonyát szabályozzák mind a házasság időtartamára, mind pedig a házasság megszűnésének esetére. Tágabb értelemben pedig magában foglalja a házastársi vagyonközösséggel, annak megosztásával, a házastársi közös lakás használatával és a házastársi tartás érvényesítésével kapcsolatos igényt is.

A kötet egy, a jogintézményt taglaló átfogó tanulmányt követően öt nagy témakörbe gyűjtve tárgyalja azokat a bírósági döntéseket, melyek az elmúlt években a házassági vagyonjog szűkebb és tágabb területén meghatározóak voltak.

 
6 195 Ft
  KONTROLL VAGY TÁMOGATÁS: AZ ALTERNATÍV SZANKCIÓK DILEMMÁJA - Elfogyott

Szerző: Kerezsi Klára

Complex Kiadó, 2006

 

A büntetésről és a büntető igazságszolgáltatásról zajló viták átpolitizálódása, a börtönnépesség megnövekedése, a sértett szerepének megerősödése és a helyreállító igazságszolgáltatási eszközök terjedésének egy időben zajló folyamatai azt jelzik, hogy változik a bűnözésre adott állami és társadalmi reakció, bár e változás iránya és tartalma nem feltétlenül azonos az egyes országokban. A kötet arra a kérdésre keres választ, hogy az alternatív szankciók 20. és 21. századbeli változása milyen összefüggést mutat a büntetőpolitikák alakulásával, és a tudományok által elért eredményekkel. A szerző bemutatja, hogy merre vezetnek járható utak az európai országok büntetőpolitikái számára, és melyek azok a speciális körülmények, amelyek az alternatív szankciók "helyiértékét" erősítik, illetve gyengítik a bűnözéskontroll eszközrendszerében.

 
3 780 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.