Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Szakácskönyvek


Sorrend:

12

-20%
COCA COLA - A SZAKÁCSKÖNYV

Kossuth Kiadó Zrt., 2014

 

A Coca-Cola a világ egyik legismertebb márkaneve, naponta közel 1,7 milliárd adag fogy belőle. A könyv ennek a több mint 125 éve töretlen népszerűségnek örvendő üdítőitalnak a történetét mutatja be, ezen kívül 30, a Coca-Cola felhasználásával készült étel receptjét kínálja a levesektől kezdve a különféle húsételeken keresztül a desszertekig és koktélokig.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAGYI ÜNNEPI ÉTELEI

Szerző: Papp Katalin mesterszakács

Kossuth Kiadó, 2012

 

„Ezúttal az ünnepi összejövetelek megszervezésében, az ételsorok összeállításában és a fogások elkészítésében szeretnék segíteni a háziasszonyoknak.”

 

Papp Katalin

mesterszakács

 

A nagy sikerű Nagyi szakácskönyve szerzője ezúttal olyan ételek elkészítéséhez ad hasznos tanácsokat, amelyek változatos ízvilágukkal emelik az ünnep hangulatát, ugyanakkor könnyen beszerezhető összetevőkből, egyszerűen elkészíthetők.

Megtanítja a háziasszonyokat a szezonális alapanyagokból összeállított, ízletes ünnepi fogások elkészítésére, és beavatja őket a korszerű és nagyanyáink tapasztalatait ötvöző konyhai mesterfogásokba is. Vendégmarasztaló ételek családi és baráti összejövetelekre, húsvéti és karácsonyi menük, szilveszteri vendégvárók, szellemes fogások Halloweenre, a gyerekzsúrok és kerti partik kedvenc finomságai…

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HARAPNIVALÓK

Ízletes és egészséges finomságok minden alkalomra

Ventus Libro Kiadó, 2013

 

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában különlegesen szép fotók segítenek.

A gyorséttermek szegényes és egészségtelen kínálata, a házhoz szállított pizzák és a bolti édességek helyett érdemes a könyvben szereplő kreatív, egyszerű és ízletes fogások közül választani.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉVSZAKOK SZAKÁCSKÖNYVE

Szerző: Fitos Gyula

Kossuth Kiadó, 2008

 

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit másképp, egy kicsit még jobb ízűre, de találunk új recepteket is, sőt az évszakoknak megfelelően összeállított menüajánlatok és vendégváró falatok receptjei is jó ötleteket, sok segítséget adnak a háziasszonyoknak, akik sokszor felteszik a kérdést: mit főzzek ma?

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
60 VILÁGHÍRES EMBER 60 VILÁGHÍRES ÉTEL

Szerző: Kádas Lajos

Kossuth Kiadó, 2012   

 

A szakácskönyvekben és az étlapokon gyakran találkozunk híres emberekről elnevezett ételekkel. Akár megálmodói voltak, akár a tiszteletükre nevezték el a leveseket, húsételeket, salátákat vagy desszerteket, a nevük összeforrt ezekkel a fogásokkal.

 

A nagy sikerű 60 híres magyar – 60 híres étel című kötet után most a világ hírességeit és a róluk elnevezett ételeket vesszük sorra. XVI. Lajos, Napoleon, Garibaldi, Nelson, Josephine Baker, Balzac, Casanova, Sarah Bernhardt, Hemingway, Victor Hugo, Matisse, Caruso, Puccini… Hatvan jeles uralkodó, politikus, hadvezér, művész, író, tudós szerepel ebben a különleges kötetben. Nemcsak az életútjukkal ismerkedhetnek meg az olvasók, hanem a róluk elnevezett ételek fotóinak kíséretében a recepteket is megtalálják.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  AZ ÍNYENC POLGÁR ASZTALÁNÁL - SZAKÁCSMŰVÉSZET A SZÁZAD FORDULÓJÁN 100 KORABELI RECEPTTEL

Szerző: Csapó Katalin

Libri Könyvkiadó, 2012

 

 „Nem csak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt…” Jókai Mór

 

„Bizonyosan ma is isznak francia pezsgőt Budapesten, hisz e portéka mindig kelendő marad, míg gazdag ínyencek és ledér nők élnek a földön.” Krúdy Gyula

 

Képes szakácskönyvünk, Az ínyenc polgár asztalánál a világhírű magyar vendéglátás megszületését idézi fel. A színes nyomatokkal és korabeli metszetekkel gazdagon illusztrált kötet nemcsak annak jár utána, hogyan és mit ettek elődeink, de ma is megfőzhető receptekkel, tipikus menüsorokkal csábítja kísérletezésre olvasóit.

 
4 490 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FŐZŐISKOLA - ALAPFOK

Szerző: Mautner Zsófia

Libri Könyvkiadó, 2013

 

Vajon ma hogyan szerezhetjük meg azt a konyhai alaptudást, amire mindig támaszkodhatunk? Melyik a bombabiztos palacsintarecept, mitől nem lesz kemény a galuska, hogyan lesz olyan a madártej, mint nagymamáink konyhájában, hogyan készül a legegyszerűbb sütőtökkrémleves, vagy csokoládémousse?

 "Ez a kötet az előző szakácskönyveimmel szemben nem rólam szól, nem önkifejezési eszköz. Azért írtam, hogy segítsek elsajátítani azt a magabiztosságot a konyhában, ami a kezdők számára megalapozza a későbbi hétköznapi, rutinos, kreatív főzést. Nem profi séfként teszem ezt, hiszen nem vagyok az, hanem mint egy segítőkész barátnő, aki a nagymamájától szerzett tudását adja át.."

 Mautner Zsófia gasztronómiai szakújságíró, a Chili&Vanília blog és szakácskönyvek szerzője, az Ízes Élet televíziós főzőműsor háziasszonya, a hazai gasztronómia egyik legaktívabb és legsikeresebb személyisége. Lassan tíz éve a gasztronómiának él, szenvedéllyel és fáradhatatlanul kutat, főz, mindent kipróbál, és szívesen megosztja tapasztalatait, olvasóival, nézőivel. Receptjeit sokezren főzik.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÉGTELEN SPAGETTI

Szerző: Vrábel Krisztina

Pozsonyi Pagony, 2013

 

Sokszor elmondjuk a gyerekeknek, az étel nem játék. Mutassuk meg nekik, hogy az ételkészítés viszont az! Méghozzá az egyik legjobb közös játékunk lehet! Ötven, a gyerekek segítségével is könnyen megvalósítható, egészséges recept szerepel Vrábel Kriszta legújabb, családi szakácskönyvében, amelyben a receptek egy-egy jól ismert mesefigurához köthetők. Megsüthetjük Boribon kalácspudingját, Bogyó és Babóca csokoládés kekszét vagy éppen Rumini narancsos-vaníliás rakott piskótáját. Ötletek reggelire, tízóraira, hétvégi ebédekre, ünnepekre.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁNCSA ISTVÁN SZAKÁCSKÖNYVE - EZEREGY RECEPT

Bővített kiadás

Szerző: Váncsa István

Vince Kiadó, 2013

 

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkája van - egészen egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas receptanyagot, 1125 különleges, kivételesen finom receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája: minden benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes.

 
4 995 Ft
Akció: 3 995 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ATOMOKTÓL A SAJTTORTÁIG

avagy fizika és kémia konyhaszerető gyerekeknek

Szerző: Hervé This

Fordította: Morvay Sándor

Typotex Kiadó, 2012

 

Kürti Miklós ismert és különösen kedvelt fizikus volt nem csak Magyarországon, hanem a nagyvilágban is. Budapesten született, a Trefort utcai Mintagimnáziumba, a párizsi, majd a berlini egyetemre járt, végül az Oxfordi Egyetemen lett professzor. A hőmérsékletnek az anyag szerkezetére gyakorolt hatását kutatta. Ez terelte érdeklődését a konyhaművészet felé is. Fizikus a konyhában című eladásai jó humora és az ízletes kóstolók miatt váltak népszerűvé az Angol Fizikai Társulatban, a Magyar Fizikai Társulatban  és a budapesti iskolákban is.

 
1 950 Ft
Akció: 1 660 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A HÉT SZAKÁCSKÖNYVE

Szerző: Emma asszony (Ignotus)

Pytheas Könyvkiadó

 

Emma asszony 1893-ban született egy füstös pesti kávéházban vagy szerkesztőségi szobában, tizenhárom évet élt, de komoly életművet: egy kötetrevaló levelet és egy remek szakácskönyvet hagyott maga után. Tréfálunk? Csak félig.

 
3 900 Ft
DUNÁNTÚLI SZAKÁCSKÖNYV

Szerző: Alsoszopori Nagy Ferencné

Pytheas Könyvkiadó

 

"Egy negyedszázados tapasztalat gyűjteménye ez a könyvecske. Gazdaasszonkodásom naplója. Minden egyes lapja a valóságról számol be, mert as főzőreceptek egytől-egyik általam kipróbált és sikerült ételek leírása. Amint van a francia, angol, német és a többi nemzeteknek speciális konyhája, úgy a "Dunántúli Szakácskönyv" a magyar konyhát képviseli. Mert habár nagyon sok ételt a változatosság és különféle ízlés kedvéért nemzetköziesen, főleg franciásan készítünk, azért a főzés módja és jellege színmagyaros benne."

 
3 900 Ft
SZEGEDI SZAKÁCSKÖNYV

Szerző: Rézi néni

Pytheas Könyvkiadó

 

Dédanyáink, nagymamáink által ismert, számtalan kiadást megért, remekbe szabott szakácskönyv. Rézi néni, azaz Dolecskó Terézia 1876-ban jelentette meg először a könyvet, melyről egy helyütt Tömörkény István is említést tett:

 

"Nem is ételek voltak azok, hanem költemények. Néha nehéz, súlyos alexandrinusok, máskor tréfás, játékos szerelmes versek".

 
3 900 Ft
PESTI HÍRLAP SZAKÁCSKÖNYVE

Pytheas Könyvkiadó

 

„A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha hires és kitűnő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden nemzeti elfogultság nélkül hirdeti, hogy a legjobban főzni Magyarországon tudnak. Az, aki külföldről jött idegen és már pár napig ette, tehát megszokta konyhánkat, szivesen hirdeti, hogy legjobban enni Magyarországon lehet. A magyar szakács - legyen az egy óriási étterem fehérsapkás vezére, vagy polgári ház gondos háziasszonya — a legváltozatosabb, legízesebb ételeket tudja tálalni az asztalra.

 

…Szeretettel bocsátjuk útjára Szakácskönyvünket. Szeretnénk, ha száz- és százezer magyar otthonban

az elkövetkező évek alatt a jó ebéd vagy ízletes vacsora után, az ízléssel terített asztal mellett, jó érzés,

elégedettség volna jutalma Szakácskönyvünk tanácsainak."

 
1 900 Ft
  PESTI HÍRLAP UJ SZAKÁCSKÖNYVE ÉS 1001 JÓTANÁCS A HÁZIASSZONYOKNAK

Pytheas Könyvkiadó

 

"… Nagyszabású receptpályázatunk legjava anyagát ebben a könyvben találja meg az olvasó, a mesterszakácsok ételleírásai mellett. A szakértők véleménye szerint ilyen értékes anyag, annyi ötlet még egyetlen szakácskönyvben sem volt együtt, mint a P. H. Szakácskönyvének két könyvében. Az Uj Szakácskönyv kiegészitője a múltévinek. Csupa uj receptet közöl, ismétlések természetesen nincsenek benne. Aki a konyhaművészet alapvető tudnivalóit akarja megismerni; a főzés alapműveleteit, annak az első szakácskönyvet kell felnyitnia.

 
1 900 Ft
SZAKÁTS MESTERSÉG KÖNYVECSKÉJE

Szerző: Misztótfalusi Kiss Miklós

Pytheas Könyvkiadó

 

Az első magyar nyelven nyomtatott szakácskönyv.

A gazdaasszonyok nagy könnyebbségére kis formátumban kibocsáttatott Kolosváratt Misztótfalusi Kiss Miklós által, 1698.

 

Ajánlás az Olvasóhoz:

"Ez az én Könyvecském nem siet az Udvarokban való nagy Konyhákhoz, ahol az Szakácsok csak magoktól is jó íz Étkeket tudnak főzni; hanem csak leginkább az Becsületes köz Rendeknek – akik gyakorta Szakács nélkül főzkölődnek – akar szolgálni: csak azoknak tanítja, miképpen kellessék két vagy három Tál étket készíteni. (Noha egyéb renden lévő embereknek szolgáltjára is kész.) De mivelhogy az nagy Konyhákon mindennek rendi vagyon, kit mivel főzzenek, kihez micsoda Lé illik, ez a Könyvecske nem vigyáz arra, hanem aki mire érkezik, együgyképpen rendet ád az elkészítésben: (holott némelyek az vagyonból is nem tudnak élni az alkalmatossággal). Azérét jámbor Olvasó, ha kedved szerint vagyon ez a Könyvecske, vegyed jó néven és légy jó egészségben!"

 
2 900 Ft
-15%
ÖNÉTELRAJZ

Szerző: Kulka János

Kossuth Kiadó, 2012

 

Kulka János napjaink egyik legnépszerűbb magyar színésze. Most egy egészen más oldalát mutatja meg.

 

Kulka János szeret és tud is főzni. Ezúttal arra vállalkozott, hogy megmutatja az olvasóknak kedvenc ételeit. Nem akar a divatos „híres ember, aki főz” szerepben tetszelegni. Egyszerűen csak úgy érzi, szívesen bemutatja életének fontos állomásait ételeken, történeteken, recepteken keresztül. Az Ipolyság, Szeged, Pécs, az Őrség, Budapest, Fonyód, Horvátország - családi gyökerek, kötődések, megélt érzelmek, fontos állomások és különféle élethelyzetek. Az összetartó kapocs a főszereplő személyén túl maga a nagybetűs ÉTEL.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
GAZDASSZONYNAK SZÜKSÉGES KÖNYV

Szerző: Wesselényi Kata

Attraktor Kiadó, 2012

 

A kötetben egy egyedi ritkaság, a XVIII. századi erdélyi nemesasszony, Wesselényi Kata házi kéziratos szakácskönyve található, korabeli receptekkel, ételkülönlegességekkel, a már elfeledett régi magyar világ ebédlőasztalára került fogások elkészítésének csínja-bínja. A kötetet szószedet és utószó teszik teljessé.

 
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
RÉGI MAGYAR HALÉTELEK

Válogatás XIX. századi magyar szakácskönyvekből

Attraktor Kiadó Kft., 2008

 

A valódi szakácsság, avagy: legújabb alapos és teljes pesti szakácskönyv. Saját tapasztalata és sokféle kísérletei után érthető s könnyen folyó nyelven kiadta egy a szakácsságában különösen jártas magyar gazdasszony. Egy igazi klasszikus 1851-ből!

 
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ESZI, NEM ESZI

Szerző: Trogmayer Ottó

Martin Opitz Kiadó, 2009

 

Tisztázzuk, nem szakácskönyvet írtam. Csak valami olyasmit. Kedvet szeretnék teremteni lányoknak, fiúknak, házasoknak, elváltaknak, kezdőknek vagy nyugdíjasoknak a főzéshez. Nem igaz a közmondás, hogy az „éhség a legjobb szakács”. Ehhez még tegyük hozzá azt a mondást, amelyet a középiskolai menzán tanultam úgy hatvan éve: „Normális ember mindig éhes”.

Az ételek elkészítése nem boszorkányság: kedv, szeretet, bátorság és némi ügyesség szükségeltetik hozzá. Ha jól főzünk, megélhetjük azt az örömöt, amelyet a szakács érez a tisztára nyalt tányérok láttán. Összeszedtem régebbi írásaimat – többen bíztattak erre -, kiegészítettem más ízű gondolataimmal, aztán tudva, hogy egy ilyen munkát sosem lehet befejezni, most frissen kifőzve közzé teszem az egészet. Lehet, hogy több fűszer kellett volna bele, de csak ennyire tellett. Eszi, nem eszi, nem kap mást!

 
1 800 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  NEHÉZ ÉLETEK, KÖNNYŰ ÉTELEK. A TANYASI KONYHÁTÓL A MODERN CUKRÁSZATIG

Szerző: Varga János

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

„Ezzel a receptkönyvvel nem csupán az a szándékom, hogy megismertessem az általam készített sütemények elkészítésének módját, hanem be szeretnék mutatni néhány olyan ételt is, amit elődeink is sütöttek, főztek. Nem titkolt szándékom volt az is, hogy ne csak az ételeket mutassam be, hanem azokat az embereket is,akik ezeket elkészítették és elfogyasztották. Próbáltam bemutatni azt az életformát is, ahogy mi éltünk

valamikor a tanyán. Ezzel szerettem volna emléket állítani elsősorban szüleimnek, és tisztelegni a hozzájuk hasonló,szegénységben élő tanyasi emberek előtt, akik méltán tekinthetők a XX. század hétköznapi hőseinek.”

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  GENERÁCIÓK SZAKÁCSKÖNYVE. A MONARCHIÁTÓL A 21. SZÁZADIG

Szerzők: Dr. Vámos Endréné dr. Vigyázó Lilly

L’Harmattan Kiadó, 2007

 

Dr. Vigyázó Gyuláné – Blanka néni – az édesanyám volt. A sors hosszú életet szánt neki, amelybe belefért két világháború, de belefért egy polgári család példaszerű szeretete, kormányzása, és emellett törődés sok-sok más emberrel, aki hozzáfordult. Ebből a törődésből sarjadt valószínűleg az a törekvés, hogy aki családunkkal kapcsolatba került, az érezze magát a lehető legjobban, amíg körünkben van. Ehhez a törekvéshez tartozott a jó konyha is.

A főzés tudományát édesanyám már ifjú korában, kitűnő háziasszony édesanyjától elsajátíthatta. Később, már asszony korában francia konyhai és cukrászati tanfolyamon is részt vett. Fáradhatatlanul gyűjtötte a jobbnál jobb recepteket, de elsősorban az édesanyjától tanultakat használta fel konyhájában. Mindezeket az ismereteket kockás spirálfüzetekbe írta, amelyek így a család négy generációjától származó recepteket tartalmaznak ételnemek szerinti bontásban.

Jelen gyűjteményembe zömmel ezekből a füzetekből válogattam, miután kipróbáltam őket. Kívánom, hogy családunk közkinccsé tett konyhai tudástára minden olvasó hasznára és örömére váljék.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.