Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

ELTE Eötvös Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >D-F >ELTE Eötvös Kiadó

Sorrend:


-15%
A MAGYAR BÜNTETŐJOG ÁLTALÁNOS TANAI I.

Szerző: Gellér Balázs, Ambrus István

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

Az utolsó önálló budapesti büntetőjogi tankönyv Heller Erik professzor nevéhez fűződik, melyet 1945-ben adott ki a Grill Károly Könyvkiadó Vállalat "A magyar büntetőjog általános tanai" címmel [...]. Saját 2008-as tankönyvemnek, mely a II. világháború utáni első önálló szerzős budapesti tankönyv volt ebben a tárgyban, Heller Erik iránti tiszteletből adtam "A magyar büntetőjog tankönyve I. Általános Tanok" címet. Egyetemi tanári és tanszékvezetői pályázataimban is szerepelt új, kizárólag az ELTE ÁJK-hoz kapcsolódó tankönyvek elkészítése, mely vállalásomat végre sikerült valóra is váltanom. E mostani kötet a 2008-as tankönyvemre épül, ugyanakkor kedves tanszéki kollégám, Ambrus István vállalta, hogy az új Btk.-ra tekintettel is hatályosítja annak szövegét. Ezen azonban túlterjeszkedett, és legújabb kutatási eredményeit, valamint néhol a "szegedi iskola" tételeit is becsempészte az új kötetbe. Ennek eredményeképpen új tankönyvünket a gyakorló szakember is éppolyan hasznosnak találhatja, mint azok a kollégák, akik arra kíváncsiak, hogy az "ELTE iskola" éppen merre tart. Gellér Balázs

 
9 000 Ft
Akció: 7 650 Ft
Kezdete: 2017.12.16
A készlet erejéig!
-15%
CSOPORTOS TANÁCSADÁS - KÉZIKÖNYV CSOPORTVEZETŐKNEK

Szerzők: Norman E. Amudson, William A. Borgen, Marvin J. Westwood, Diane E. Pollard

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

,,Mind voltunk már csoporttagok". Ez kiinduló bíztató mondata Amundson és Borgen könyvének, mellyel tapasztalati alapokra helyezve indítják el az olvasót a csoportos tanácsadás rejtelmeinek megismerése felé avval a hittel, hogy sok tapasztalat már a kezdeti lépésnél birtokunkban van. És valóban, a ráismerés örömével tudjuk azonosítani a példákkal, párbeszédekkel megjelenő csoportbéli szerepeket, játszhatunk a vezetői reagálások beazonosításával, miközben minden eddigi tapasztalat, de nagyon sok új tudás rendszert alkotva ad teljes képet a csoportos tanácsadásról. A szerzők a csoportok fejlődési szakaszait követve, ezek jellemzőit életszerűen bemutatva adják a csoport fejlődési szakaszai alatt megfigyelhető csoportfolyamatoknak, vezetői reagálásoknak, a csoporttagokat jellemző szükségletek, szerepek rendszerének áttekintését.

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-15%
KÖZIGAZGATÁSI JOG. ÁLTALÁNOS RÉSZ III. (2017)

Második, átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Fazekas Marianna

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszékének gondozásában 2013-ban jelent meg egy tankönyvsorozat részeként a közigazgatási jog elméleti kérdéseit és a közigazgatási hatósági eljárásjogot feldolgozó tankönyv.A 2015-ben megkezdődött kodifikációs folyamat részeként a közigazgatási perjog kivált a polgári perrendtartásból, és megszületett az első önálló közigazgatási perrendtartásról szóló törvény. A közigazgatási perjog önállósodása magával vonta a közigazgatás hatósági eljárás általános szabályainak újrakodifikálását is. Mindezek szükségessé tették a 2013-ban kiadott tankönyv átdolgozását és kiegészítését a közigazgatási perrendtartás új szabályaival. Az új tankönyv az első elméleti és tankönyvi célú feldolgozása a közigazgatási jog két meghatározó eljárási kódexének.

 
7 700 Ft
Akció: 6 545 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
KÖZIGAZGATÁSI JOGI JOGESET- ÉS PÉLDATÁR

Szerkesztette: Fazekas János

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-15%
A FUNKCIONÁLANALÍZIS ALAPJAI

Szerző: Simon Péter

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

A XIX. század második felére már annyi ismeretanyag gyűlt össze az analízis, az algebra, a geometria egyes fejezeteit illetően, hogy bőven volt alapja a felismerésnek: számos kérdésben valójában nem a speciális környezetből fakadó konkrét jegyek, hanem a különböző módszerek általános tulajdonságai játsszák a főszerepet. Ilyen volt például a konvergenciafogalom absztrakt megfogalmazása a Fréchet által bevezetett metrikus tér keretein belül. De említhetnénk a klasszikus analízis olyan alapfogalmait is, mint a folytonosság vagy a kompaktság, ami aztán a topologikus terek és normált terek bevezetését eredményezte. A (korlátos) lineáris operátorok, a spektrálelmélet stb. absztrakt fogalomalkotása is számos korábbi (pl. algebrai) tapasztalatból kiindulva született meg.

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-15%
AZ INDIGENÁK

Szerző: Szijártó M. István

ELTE Eötvös Kiadó, 2017

 

Az indigenákról sokkal több mítosz kering a magyar történetírásban, mint ahány kutatás foglalkozott velük, sokkal több a kérdőjel, mint a tény. Szoktak úgy gondolni a honfiúsított idegenekre, mint Bécs trójai falovára, a Habsburg-politika engedelmes eszközeire az ellenzékiségre hajlamos született magyarokkal szemben. De egyáltalán megjelentek-e a diétákon, vagy küldtek-e legalább követeket maguk helyett? És ha igen, utasították-e őket a kormánypárti álláspontok támogatására, vagy ezek a követek éppen az ellenzéket erősítették? Vannak anekdotikus példáink a teljesen asszimilálódó indigenákra, akikből a magyar rendi-nemesi jogok harcos védelmezői lettek, de vajon általános jelenség volt a magyar rendiségbe való teljes strukturális és érzelmi integráció? Egyáltalán kik voltak az indigenák?

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-15%
SZERZŐI JOG ÉS IPARJOGVÉDELEM

A kézirat lezárva: 2016. szeptember 2.

Szerzők: Faludi Gábor, Gyertyánfy Péter, Vékás Gusztáv, Lontai Endre

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

A szerzői jog és iparjogvédelem jegyzet a joganyag meg nem álló, lényeges elemeket érintő jelentős módosulása miatt folyamatosan megújul. Közben igyekszik megőrizni a tartósan érvényes elméleti, a felsőfokú alapképzés során elsajátítandó ismereteket is. Az új kiadó gondozásában, új köntösben megjelent kötet elsősorban a közös jogkezelés új uniós és hazai szabályozását összegzi, az érintett fejezet teljes átírásával, de e sajátos joggyakorlási forma lényegét bemutatva. Emellett jelzi az uniós védjegyjog jelentős módosulását. Az uniós és hazai bírói gyakorlat folyamatosan "termelődő" lényegesebb döntéseit is mértéktartóan feldolgozzák a jegyzet megfelelő részei.

 
6 125 Ft
Akció: 5 205 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AN INTRODUCTION TO THE GRAMMAR OF SUMERIAN

Szerző: Gábor Zólyomi

ELTE Eötvös Kiadó, 2017

 

This textbook provides an introduction to the grammar of Sumerian, one of the oldest documented languages in the world. It not only synthesizes the results of recent scholarship but introduces original insights on many important questions. The book is designed to appeal to readers of all backgrounds, including those with no prior background in Sumerian or cuneiform writing.It is written for undergraduate students and structured for a semester-long course: the order of the topics is determined by didactic considerations, with the focus on syntactic analysis and evidence.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EGYETEM ÉRTÉKE

Felsőoktatási rangsorok és az egyetemi teljesítmény

Szerző: Fábri György

ELTE Eötvös Kiadó, 2017

 

Melyik a legjobb egyetem? A kérdésre a média és a döntéshozók az ezredforduló óta elsősorban a felsőoktatási rangsorokban keresik a választ- de vajon jól teszik-e? A kötet a globális és nemzeti rankingek eredményeinek, módszertanának, vitáinak elemző és kritikai bemutatásával ad támpontokat ennek megválaszolásához. Saját rangsor-innovációkat ismertetve is segít az érdeklődőknek jól olvasni a ranglistákat, és ösztönzi az egyetemi világot, hogy legyen aktív résztvevője a jelenleg mellőzhetetlen ranking game alakításának. A szerző egyetemfilozófiai kutatásaival és másfél évtizedes rangsorkészítési tapasztalataival alapozza meg álláspontját: az egyetemeknek egyszerre kell megvalósítaniuk a professzionális médiamunkát, az önreflexiót és a kiválóság szakmai mércéihez való következetes ragaszkodást.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖZIGAZGATÁSI JOG - ÁLTALÁNOS RÉSZ II.

A közszolgáltatások szervezése

A kézirat lezárva: 2016. november 30.

Szerkesztette: Fazekas Marianna

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszékének gondozásában 2013-ban és 2014-ben jelent meg a közigazgatási jog általános részének első és harmadik kötete. Ezek a tankönyvek- szakítva az előző általános részi tankönyvek szerkezetével- egy tankönyvsorozat részei voltak, melyben külön kötetekben kapott helyet a közigazgatási szervezeti és közszolgálati jog, valamint a közigazgatási hatósági eljárásjog. Hosszú előkészítő munka után ebben a könyvben adjuk ki a hiányzó második kötetet, mely a közigazgatás közszolgáltatás-szervező tevékenységét tárgyalja. Ez a tankönyv egyedülálló a közigazgatási jogi oktatásban, mert a közszolgáltatás-szervezés hagyományos ágazati tagolású, különös részi tankönyveihez képest az általánosítható fogalmi kereteket, valamint a gazdasági és a humán-közszolgáltatások megszervezésének tipikus közigazgatási tevékenységfajtáit, illetőleg jogintézményeit foglalja össze.

 
4 875 Ft
Akció: 4 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INTRODUCTION TO THE INTERNATIONAL CAPITAL MARKETS

Szerző: Blaise Pasztory

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

This Treatise covers all the basic legal concepts underlying international capital markets (or securities) regulation (with special emphasis on the European Union and on the United States). Its aim is to familiarize university students and practitioners with all or almost all products and practices (including the most recent developments) in the markets, from "hedge funds" and other types of funds to "derivatives" to "securitization" to "credit default swaps" to the regulation of financial institutions "too big to fail." At the same time, it studies the lessons learned from the 2007/2008 Financial Crisis and the steps taken and to be taken to prevent the recurrence of such a crisis.While this work deals with the past, it also looks to the future.2017 will probably be the year of the greatest changes that have ever occurred in capital markets regulation.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 BOLYHOS TÁJAINK A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG TÖRTÉNETI ÉRTELMEZÉSEI

Szerző: Sonkoly Gábor

ELTE Eötvös Kiadó, 2017

 

Bár a kulturális örökség fogalma az 1990-es években szinte reflektálatlanul került be a hazai közbeszédbe, gyorsan látványos sikereket ért el az intézményesülés terén: előbb kormányhivatalt, majd minisztériumot kapott. Igaz, napjainkra mind a hivatal, mind a minisztérium megszűnt ebben a formájában, a kulturális örökség mégis számtalan alakban- műemlékek, emlékezeti gesztusok, megemlékezési rítusok, hagyományteremtés, fesztiválok, természetvédelem, hungarikumok- hatja át mindennapjainkat és kínál olyan keretet a kortárs identitásépítések számára, amelyet nem mindig korlátoznak a tudományok kritikai aggályai. A kulturális örökség fogalmának és gyakorlatának igen gyors nemzetközi, majd hazai elterjedése olyan mentalitástörténeti fordulatra mutat rá, amely a szemünk előtt zajlik, és létrehozza, illetve megjeleníti saját idő-, tér- és közösségfelfogását.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 DIVAT, EGYÉN, TÁRSADALOM A DIVATTÖRTÉNETI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA TANULMÁNYKÖTETE

Szerkesztette: F. Dózsa Katalin, Szatmári Judit Anna, Vér Eszter Virág

ELTE Eötvös Kiadó, 2017

 

A divattörténet több mint 200 éve mulatságos témának, női bohóságnak számít. Az elmúlt 20-30 évben viszont, főleg angolszász területeken önálló tudományággá vált. Design- és kultúrtörténeti, gender, pszichológiai, szociológiai és irodalmi elméleteket ismerve és felhasználva kutatják, hogy miért és hogyan öltözünk, és takarjuk, illetve mutatjuk meg a testünket. Ma már hazánkban is egyre többen foglalkoznak a különböző, fentebb felsorolt tudományágakból kiindulva a divattal mint jelenséggel és történetével, ezért itt volt az ideje, hogy a témával foglalkozó magyar kutatók részvételével az ELTE bölcsészkara egy tudományos konferenciát szervezzen. Reméljük, hogy a számos egyetemi oktató, történész, muzeológus, művészettörténész, irodalomtörténész, etnográfus, iparművész előadásaiból készült tanulmánykötettel sikerül meggyőzni olvasóinkat is, hogy nemcsak érdekes, de nagyon fontos területe is a múlt és jelen kutatásának az aktuális divat bemutatása és tudományos módszerekkel való elemzése.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EGYSÉGES JOG - EGYSÉGES ÉRTELMEZÉS?

Az uniós jog értelmezése a tagállami bíróságok szintjén

Szerző: Somssich Réka

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

Bármiféle jogegységesítés sikerességének záloga, hogy az egységes szabályokat az arra hivatott fórumok azonos tartalommal értelmezzék. Különösen hangsúlyos ez a kihívás olyan esetekben, amikor a harmonizált szabályok nem egyetlen nemzetközi dokumentumra korlátozódnak, hanem egy önálló és kiterjedt jogrendszer részeként jelennek meg és alkalmazói, egyben értelmezői, azonosak a nemzeti jogalkalmazó szervekkel. Az uniós jog értelmezésével kapcsolatban a legtöbb tudományos munka méltán az Európai Unió Bíróságának jogértelmező szerepéről szól, hiszen ez az a felettes bírói fórum, amely az Unió egészére nézve kötelező erővel határozza meg az uniós jog tartalmát.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KOREAI IRODALOM RÖVID TÖRTÉNETE

Szerző: Osváth Gábor

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2016

 

Korea ma a nemzetközi figyelem középpontjában áll, világszerte, így hazánkban is ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés- elsősorban a dél-koreai gazdaság jelentős sikerei jóvoltából- a koreai nyelv és kultúra, valamint a történelem iránt. A koreai irodalom különösen alkalmas arra, hogy általa jobban megismerhessük a Koreai-félsziget mai problémáit, az emberek cselekedeteinek mozgatórugóit és, a "gazdasági csoda" lelki tényezőit.A szerzőt a művek elemzése során a műcentrikus szemlélet vezérelte, több vers esetében az eredeti koreai szöveget, a nyersfordítást és a műfordítást párhuzamosan közli.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
SZOCIÁLPSZICHOLÓGIA

Szerző: Eliot R. Smith, Diane M. Mackie, Heather M. Claypool

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2016

 

A szociálpszichológia emberarcú társadalomtudomány. Személyes érzések és indítékok, benyomások és előítéletek, morális megfontolások és előhangolt döntések tanulmányozása révén közelít a társadalmi viszonyok megismeréséhez. A megélt tapasztalatok módszeres elemzéséből indul ki, ezek alakításával kísérletezik, fogalmi tisztaságra törekvő nyelvén ezekről szól- szakmailag iskolázott belső közönségén túl a társadalmat tevőlegesen alakító szélesebb közösséghez is. A 20. század második felében virágzott fel e szaktudomány. Különösen termékeny és hálás területe volt az Egyesült Államok, de ma már világszerte honos, beleértve Európa és Magyarország pszichológiai és szociológiai kutató- és képzőhelyeit, publikációs fórumait és tömegkommunikációját is. Immár jelentős a hazai tankönyv- és kézikönyv-irodalma.

 
9 875 Ft
Akció: 8 395 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZERZŐDÉSI JOG - ÁLTALÁNOS RÉSZ

Szerző: Vékás Lajos

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2016

 

"Ez a könyv a magyar polgári jog szerződési jogának alapjait foglalja össze. Kiindulópontja a 2013. évi V. törvénnyel megalkotott Polgári Törvénykönyv. A szerző a magyar tételes jogszabályok mögött rámutat a magánjogi szerződés általános tulajdonságaira, az európai szerződési jogok közös vonásaira is. Ez a közös alap a kontinentális európai magánjog vizsgálata során könnyen felfedezhető, hiszen - amint arra már egy évszázaddal ezelőtt Grosschmid Béni is rámutatott - a szerződési jogok úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikhoz. A könyv elsődlegesen az egyetemi jogi karok oktatását kívánja szolgálni, de a szerző reményei szerint haszonnal forgathatják a gyakorlatban dolgozó jogászok is." (Részlet a szerző előszavából)

 
7 200 Ft
Akció: 6 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK II. KÖTET

A hangképzés, a beszéd, és a nyelv, a hallás, és a nyelés élettana, kórtana, diagnosztikája és terápiája

Szerző: Hirschberg Jenő (szerk.), Hacki Tamás (szerk.), Mészáros Krisztina (szerk.)

ELTE Eötvös Kiadó

 

A kommunikáció, a kimondott szó, mobiltelefonos és call-centeres hétköznapjaink elengedhetetlen kelléke. Az a személy, aki rossz hangja, nem jól érthető kiejtése, gyenge hallása miatt nem vehet részt a társadalom nyüzsgő életében, másokkal szemben igen hátrányos helyzetben van. Mi az élettani alapja a hangképzésnek, az artikulációnak, a beszéd, a nyelv és a nyelés idegrendszeri irányításának és az éneklésnek, továbbá melyek ezen funkciók betegségei, és hogyan lehet ezeket gyógyítani? A komplex kérdésekre választ ad ez a tudományos-klinikai kötet.

 
4 250 Ft
Akció: 3 615 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FONIÁTRIA ÉS TÁRSTUDOMÁNYOK I. KÖTET

A hangképzés, a beszéd, és a nyelv, a hallás, és a nyelés élettana, kórtana, diagnosztikája és terápiája

Szerző: Hirschberg Jenő (szerk.), Hacki Tamás (szerk.), Mészáros Krisztina (szerk.)

ELTE Eötvös Kiadó

 

A kommunikáció, a kimondott szó, mobiltelefonos és call-centeres hétköznapjaink elengedhetetlen kelléke. Az a személy, aki rossz hangja, nem jól érthető kiejtése, gyenge hallása miatt nem vehet részt a társadalom nyüzsgő életében, másokkal szemben igen hátrányos helyzetben van. Mi az élettani alapja a hangképzésnek, az artikulációnak, a beszéd, a nyelv és a nyelés idegrendszeri irányításának és az éneklésnek, továbbá melyek ezen funkciók betegségei, és hogyan lehet ezeket gyógyítani? A komplex kérdésekre választ ad ez a tudományos-klinikai kötet.

 
4 250 Ft
Akció: 3 615 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK PÉNZÜGYI JOGI JOGÁLLÁSA

A jogállást meghatározó jogintézmények modelljei a bevételi oldalon Anglia- USA- Magyarország

Szerző: Kecső Gábor

ELTE Eötvös Kiadó, 2016

 

Szakértők között évszázadok óta tart az egyetemes vita arról, hogy a helyi önkormányzatok ­- Gierke szavaival élve - "élő organizmusként" vagy "holt mechanizmusként" léteznek-e inkább a különböző jogrendszerekben. A könyv az angol, az amerikai és a magyar szabályozás összehasonlító elemzésével vizsgálja ezt a problémát a helyi önkormányzatok pénzügyi jogi jogállásának bemutatása kapcsán. A finanszírozási kérdéseket szélesebb összefüggésekbe helyezi az önkormányzatok államszervezetben betöltött helyével és szerepével foglalkozó első rész, ami összefoglalja azokat az elméleteket és közjogi szabályozási koncepciókat, amelyeken a pénzügyi jogi rendelkezések nyugszanak.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MÉRTÉK ÉS INTEGRÁL

Szerző: Simon Péter

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2016

 

A modern kori matematika fejlődésének egy fontos állomása volt a később Riemann nevével fémjelzett integrál bevezetése. Ez a fogalom sok kérdés tisztázásához járult hozzá, elég itt csak például a Fourier-sorok együtthatóinak a kiszámítására gondolni. A XIX. század vége felé azonban már számos olyan probléma fogalmazódott meg, ami többek között világossá tette, hogy ezeknek a "kezelésére" a Riemann-integrál már nem alkalmas. Szükségessé vált egy új integrálfogalom megalkotása, amelynek az alapjait Henri Lebesgue fektette le az 1901-ben a Comptes Rendus-ben megjelent híres Sur une généralisation de l'intégrale définie című dolgozatában, majd később, az 1902-ben sikerrel megvédett 130 oldalas Intégrale, longueur, aire című doktori disszertációjában (amelyet ugyanabban az évben az olasz Annali di Matematicameg is jelentetett).

 
3 750 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GRUNDRECHTE IM ZIVILPROZESS

Szerzők: Varga István, Volker Lipp, Martin Ahrens

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

Dispositionsmaxime, Verhandlungsgrundsatz, Anspruch auf rechtliches Gehör, Recht auf ein faires Verfahren… Die Neukodifikation der ungarischen Zivilprozessordnung hat zur erneuten und vertieften Auseinandersetzung mit den grundrechtlich durchwobenen Inhalten des Zivilprozessrechts Anlass gegeben. Ähnlich wird den Verfahrensgrundsätzen – veranlasst nicht zuletzt durch die seit der Jahrtausendwende erlassenen ZPO-Novellen – in jüngster Zeit auch in Deutschland besondere Aufmerksamkeit zuteil.

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 A POLÁROS FÉNY KÖRNYEZETOPTIKAI ÉS BIOLÓGIAI VONATKOZÁSAI

Szerzők: Horváth Gábor, Kriska György, Farkas Alexandra

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2016

 

Az égbolt jellegzetes, felhőzöttségtől és napállástól függő polarizációs mintázata nemcsak meteorológiai, hanem biológiai szempontból is fontos. Kiváló viszonyítási irányt szolgáltat a polarizációérzékeny látórendszerű állatoknak, mikor azok más jel híján vannak. Könyvünkben részletesen tárgyaljuk ezen égi mintázat jellemzőit tiszta, derült, felhős, borult és ködös időben, füst jelenlétében, valamint teljes napfogyatkozáskor. Beszámolunk azon hőlégballonos méréseinkről is, melyek során kimutattuk a poláros ég 4. polarizálatlan (neutrális) pontjának létezését. Bemutatjuk továbbá, hogy a különböző vízirovarok (például kérészek, szitakötők, vízipoloskák, vízibogarak és bögölyök) a vízfelszínről tükröződő nap- és égboltfény vízszintes polarizációja alapján miként találják meg petéző helyüket, életterüket.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 ELŐRELÁTHATÓ KÁROK? AZ ELŐRELÁTHATÓSÁGI KORLÁT HATÁSA SZERZŐDÉSSZEGÉSI KÁRTÉRÍTÉSI JOGUNKRA

Szerző: Csöndes Mónika

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2016

    

E munka célul tűzi, hogy az előreláthatóságról, annak (tételes jogi) szabályáról kritikai elemzést adjon, a gyakorlatban való alkalmazhatóságáról állást foglaljon; azonosítsa továbbá az alkalmazása során felmerülő értelmezési kérdéseket, nehézségeket, s egyúttal válaszokat keressen, megoldási alternatívákat adjon ezekre más jogrendszerek joggyakorlatának, jogirodalmi eredményeinek kritikai hasznosításával.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A JOG SZOCIÁLPSZICHOLÓGIÁJA

A hiányzó láncszem

Szerző: Hunyady György, Berkics Mihály

ELTE Eötvös Kiadó, 2016

 

A jogtudomány és pszichológia részéről hosszú évek óta mutatkozik érdeklődés egymás mondanivalója, eszközrendszere és releváns eredményei iránt. A jog társadalmi intézményrendszere hasznosítja a pszichológiai szaktudást, amikor szakértőket von be igazságügyi eljárásokba, ám a jogtudomány csak epizodikusan vette mindeddig figyelembe a pszichológia szakmai felismeréseit a társadalmi valóság egyik vetületét képező emberi kapcsolatokról, a társadalmi viszonyokról. A pszichológia figyelme többnyire az egyénre és a személyek közötti kölcsönhatásokra koncentrálódik, ilyen értelemben szól a normákról, az ezekhez fűződő személyes beállítódásokról, különös tekintettel a deviáns magatartásra.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 TANULMÁNYOK A BIZALMI VAGYONKEZELÉS JOGI SZABÁLYOZÁSÁNAK ELMÉLETI ALAPJAIRÓL

Szerkesztette: Kisfaludi András

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A bizalmi vagyonkezelés az új Polgári Törvénykönyv által bevezetett intézmény a magyar polgári jogi szabályozásban. A jogászi szakma előtt most az a feladat áll, hogy ezt a jogi konstrukciót megfelelő szakértelemmel működésbe helyezze kiszolgálva ezzel a kezelésre váró vagyonok tulajdonosait, illetve a vagyonkezelést mint üzleti tevékenységet folytató vállalkozókat. A kötetben szereplő tanulmányok a bizalmi vagyonkezelés törvényi koncepcióját és tételes szabályozását megalapozó írások, amelyek a kodifikációs munka során keletkeztek.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 GONDOLATOK A 21. SZÁZADI ÖNKORMÁNYZATI JOG FONTOSABB INTÉZMÉNYEIRŐL ÉS MODELLJEIRŐL

A nyugati demokráciák és Magyarország szabályozásainak, valamint azok változásainak tükrében

Szerző: Hoffman István

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

Ki vesz kézbe egy önkormányzati rendszerekről szóló, azokat összehasonlító, elemző – alapvetően jogi szakkönyvet? Természetesen elsősorban más szakírók, akik hasonlóan tudományos igénnyel vizsgálják ugyanezeket a rendszereket, és megállapításaikat megosztják egymással. Ez a kötet azonban nem ennyire belterjes. Ha ajánlást írnék, mindenkinek felhívnám a figyelmét erre a munkára, aki egyetemi hallgatóként, közigazgatási vagy politikai döntéselőkészítőként, döntéshozóként foglalkozik a helyi önkormányzatokkal, vagy aki csak a helyi közösségek igazgatását szélesebb horizonttal akarja megismerni.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS A SZOCIÁLIS JOGBA

A munkaügyi és társadalombiztosítási BA szak hallgatói részére

Szerző: Hoffman István

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

Ez a jegyzet elsősorban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán a társadalombiztosítási és munkaügyi igazgatási BA szakon főkollégiumként oktatott Szociális jog című tantárgy ismeretanyagához kapcsolódik. A jegyzet célja, hogy a szak hallgatóinak bemutassa a szociális jog fogalmi kereteit, a főbb szociális védelmi rendszerek jellemzőit, a nemzetközi szociális jog alapvető kérdéseit, a szociális igazgatás és a szociális eljárások alapvető elemeit, valamint a rászorultsági, az alanyi jogú és a foglalkoztatáspolitikai jellegű magyarországi szociális ellátórendszerek legfontosabb elemeit.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BÜNTETŐELJÁRÁSI JOG II.

Utánnyomás

Szerző: Erdei Árpád, Hack Péter (szerk.), Holé Katalin, Király Eszter, Koósné Mohácsi Barbara

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

A Büntetőeljárási jog II., az ELTE Jogi Kari Jegyzetek 20. kötete a jelenleg hatályos a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény rendelkezéseire alapozva dolgozza fel a büntetőjogi felelősségre vonás rendjét alkotó szabályokat. A könyv a büntetőeljárás dinamikus részének az I. kötetben nem tárgyalt rendelkezéseit, vagyis a büntetőeljárás bírósági szakaszának bemutatását tartalmazza, a bírósági eljárás általános szabályaitól indulva a tárgyalás előkészítésén, az elsőfokú bírósági tárgyaláson keresztül a másod- és harmadfokú eljárás bemutatásáig. A Büntetőeljárási jog II. foglalkozik a jogerő, a rendkívüli jogorvoslatok, a külön- és különleges eljárások szabályaival, valamint bemutatja a büntetőeljárás nemzetközi és európai uniós kapcsolatait.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.09.20
A készlet erejéig!
-15%
 RÉGIÓ ÉS TÉRSZERKEZET - AZ ELMÉLETTŐL A TERÜLETPOLITIKÁIG

Szerző: Szabó Pál

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A területi kutatások és a területi politika két kulcsfogalma a régió és a térszerkezet. Jelen kötetben egyrészt elméleti oldalról, másrészt európai, illetve hazai gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be, mit is jelent napjainkban a régió mint területegység és a térszerkezet mint a földrajzi tér leírásának egyik eszköze. A kötet tartalma ennek megfelelően sokszínű: a Kék banántól a Közép-európai bumerángig, a NUTS-rendszertől a Duna Régióig, a HDI-től az elmaradott járások lehatárolásáig számos területi jelenségről olvashatunk. A mű érdeklődésre tarthat számot a területi kutatók, a szakpolitikusok, a regionális elemzést, területfejlesztést tanuló hallgatók, sőt a területi kérdések iránt érdeklődők körében is. A kötet szerzője, Szabó Pál geográfus, regionalista, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Regionális Tudományi Tanszékének oktatója.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ INTELLIGENCIA SPONTÁN MEGJELENÉSE

A digitális evolúciós kép

Szerző: Elek István

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

Hogyan alakult ki az intelligencia? Tényleg csak élő rendszerekben jelenhet meg spontán módon? Egyáltalán, mit neveznek a különböző szakértők intelligenciának? Az élettel együtt alakult ki, vagy anélkül is képes fejlődni? Ebben a könyvben megkíséreljük megválaszolni ezeket a kérdéseket. Meglepő, de valószínűsíthető, hogy bizonyos környezeti feltételek megléte esetén nem élő környezetben is megjelenhetnek intelligens viselkedésformák, amelyek képesek a saját maguk által szerzett ismeretek alapján saját túlélésüket segíteni mindenféle magas fokú (emberi) intelligencia beavatkozása nélkül.

 
3 125 Ft
Akció: 2 655 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 KÖZVETÍTÉS ÉS VITARENDEZÉS A JOGI ÉS A VALLÁSI KULTÚRÁKBAN

Szerkesztette: Bányai Ferenc, Nagypál Szabolcs

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A szelíd viszálykezelés a viták olyasfajta rendezését jelenti, amely nem a bírósági utat részesíti előnyben az érdekérvényesítés során, hanem a nehézségek föloldását a párbeszéd módszerével kísérli meg. A párbeszéd kibontakozása azonban a legtöbbször természetesen nem megy magától, hanem egy közvetítő vagy egy választottbíró segítségére van szüksége a részt vevő feleknek. A jelen kötet fejezetei azon kérdéssel foglalkoznak, hogy a kulturális háttér milyen szerepet játszik a viszályok fölmerülésében, elmérgesedésében és megoldásában. A tanulmányok nyomán áttekintjük, hogy a nagy világvallások hagyományában a szelíd vitarendezésnek milyen jelentősebb fajtái alakultak ki eddig a történelemben.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BÜNTETŐJOG ÁLTALÁNOS RÉSZ

Szerkesztette: Filó Mihály

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A 2012. évi C. törvény kihirdetésével történetileg a negyedik hazai büntetőkódex született meg. Az új Büntető Törvénykönyv hatálybalépésével egyidejűleg szükségesség vált az igazságügyi ügyintéző alapszak hallgatói részére készült tananyag felülvizsgálata. Igazodva a szak sajátos képzési igényeihez, a Büntetőjog Általános Rész a felelősségtan és a büntetéstan alapvető problémáira fókuszál, a nemzetközi büntetőjog kérdéseinél pedig elsősorban a magyar vonatkozásokat emeltük ki. A szerzői közösség abban a reményben bocsátja útjára a jegyzetet, hogy ezzel is hozzájárulhat a hallgatók eredményes felkészüléséhez.

 
4 125 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZABADSÁGELVONÁS HATÁRAI

Helyettesítő intézmények és alternatív szankciók a magyar és a német jog összehasonlításának tükrében

Szerző: Koósné Mohácsi Barbara

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A büntetőeljárásnak a büntetőjogi felelősség eldöntése folyamatában biztosítania kell a tények megállapítását és az igazságos döntés meghozatalát. A materiális igazság megállapítása során egyensúlyt kell teremteni az állam büntetőhatalmának érvényesítéséhez, valamint az érintett személyek, különösen a terhelt, alapvető jogainak tiszteletben tartásához fűződő érdekek között. A büntetőeljárás feladata ezért alapvetően kettős természetűként írható le. Egyrészt a terhelt felelősségre vonásával törekednie kell a társadalom védelmének és biztonságának garantálására. Ebben rejlik a büntetőeljárás preventív funkciója, azaz nemcsak a már megtörtént, hanem a jövőbeni bűncselekményektől is védi a társadalmat.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 IURA ANTIQUA AC IURA MODERNA METHODO COMPARATIVA INVESTIGATA OPERA SELECTA IV.

Szerző: Hamza Gábor

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

Ausgewählte Schriften zur antiken Rechtsgeschichte, zur Rechtsvergleichung und zum geltenden RechtVIERTER BAND Der vierte Band der ausgewählten Schriften von Professor Gábor Hamza, Mitglied der Ungarischen Akademie der Wissenschaften und Leiter des Instituts für Römisches Recht an der Staats- und Rechtswissenschaftlichen Fakultät der Eötvös Loránd Universität Budapest, enthält seine Abhandlungen aus dem römischen Recht und aus dessen Fortleben. 

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 A NEM ÁLLAMI SZEREPLŐK ELLENI ÖNVÉDELEM A NEMZETKÖZI JOGBAN

Szerző: Kajtár Gábor

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A könyv napjaink egyik legaktuálisabb és legnehezebben megválaszolható kérdését teszi vizsgálata tárgyává: a nemzetközi jog mekkora szabadságot ismer el és milyen korlátokat állít fel akkor, amikor az állam saját létét, állampolgárainak biztonságát látja fenyegetettnek terroristák, a szomszédban zajló polgárháború szereplői vagy éppen számítógépes hackerek részéről? Kajtár Gábor könyve ezen az izgalmas kérdéskörön vezeti keresztül az olvasót, hol megtalálva, hol bevallottan csak keresve a választ, olyan élvezetes stílusban, amely nemcsak a nemzetközi joggal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek, hanem a szélesebb, a nemzetközi politika iránt érdeklődő olvasóközönség figyelmére is joggal tarthat számot.

 

Kovács Péter egyetemi tanár, a Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) bírája

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TANULMÁNYOK A KORTÁRS JOGELMÉLETRŐL

Szerzők: Molnár András, Fleck Zoltán (szerk.), Fekete Balázs (szerk.), Nagy Tamás, Nagy Zsolt, Szerletics Antal, Vinnai Edina, Zétényi András

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A kortárs jogelméletek a hazai szakirodalomban csak esetleges figyelmet kapnak, leginkább egyedi kutatási problémákhoz kapcsolódva jelennek meg eltérő hangsúlyokkal. Bemutatásukra, kritikai elemzésükre még nem vállalkoztak, ezért részben ezt a hiányt próbálja ez a kötet betölteni. Természetesen a könyvnek nem célja a kortárs jogelmélet átfogó és teljes körű vizsgálata, hanem egyes irányzatok - szociológiai jogelmélet, jog és nyelv, jog és irodalom, jogi feminizmus, jog és érzelmek, erény-jogelmélet, és kortárs angolszász természetjog - önmagában megálló, részletes elemzésére törekszik, remélve, hogy ezek alapján az olvasó is képet alkothat majd a kortárs jogelméleti törekvések sokszínű világáról.

 
4 400 Ft
Akció: 3 740 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 A NÖVÉNYEK EVOLÚCIÓJA ÉS OSZTÁLYOZÁSA - RENDHAGYÓ RENDSZERTAN

CD melléklettel

Szerző: Podani János

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

Az élő szervezetek leginkább természetes osztályozása a leszármazáson alapszik. A molekuláris filogenetika módszereinek köszönhetően mai tudásunk már elegendő ahhoz, hogy a korábbi rendszereket teljes egészében evolúciós alapokra helyezzük. Ennek megfelelően a szerző jelentős újításokat vezet be a könyv előző kiadásához képest. Növénynek tekint minden fotoszintetikus szervezetet, melynek plasztisza elsődleges endoszimbiózis eredménye, vagyis közvetlen cianobaktérium eredetű. Ennek a feltételnek a kékeszöld moszatok, a vörösmoszatok és a zöld növények felelnek meg.

 
7 300 Ft
Akció: 6 205 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS

Szerző: Tőkey Balázs

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A magán-egészségbiztosítási jogviszonyok polgári jogi aspektusainak vizsgálatára eddig nem nagyon fordítottak figyelmet hazánkban. Ezen szeretne e könyv változtatni az egészségbiztosítási szerződés beható vizsgálatával. A témaválasztást az teszi különösen aktuálissá, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (új Ptk.) már külön, nevesített szerződéstípusként szabályozza ezt a jogviszonyt. A mű első felében az egészségbiztosítási szerződéshez kapcsolódó általános kérdésekre keressük a választ (például hogyan lehetne meghatározni e jogviszony fogalmát, hogyan lehet azt elhelyezni a többi biztosítási szerződés között, milyen altípusai vannak stb.). Ennek keretében különösen nagy figyelmet fordítunk a vonatkozó antidiszkriminációs elvárásokra, szabályozásokra, és az ezekből fakadó problémákra.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 KOMÉDIÁMAT HÍVOM TANÚMUL - AZ ÖNREFLEXIÓ NYELVE DANTÉNÁL

Szerző: Kelemen János

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A világirodalom történetében Dante az első, aki a nyelv, különösképpen pedig a költői nyelv önreflexív vagy önreferenciális jellegét programszerűen kiaknázza. Műveit szakadatlanul kommentálja, szövegeibe szervesen beépíti az önértelmező szöveghelyeket. A könyv első része az önreferencialitás Danténál megfigyelhető megjelenési formáit mutatja be, mint például az önkommentár, az önértelmezés, az önidézés vagy az olvasóhoz fordulás eseteit. A második rész két lectura Dantis-t tartalmaz, melyek a Purgatórium és a Paradicsom egy-egy énekét elemezve a költő esztétikai koncepcióját és igazságosság-elméletét segítenek megérteni. A harmadik rész a Dante műveiben felmerülő filozófiai, történeti és teológiai problémákat tárgyalja, köztük a költő averroizmusát, a hitaktus episztemológiájáról alkotott elméletét és az európai filozófia történetében elfoglalt helyét.

 
4 100 Ft
Akció: 3 485 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS A KÖZSZOLGÁLATI MUNKAJOGBA

Szerző: Gyulavári Tamás, Horváth István, Hős Nikolett, Petrovics Zoltán, Kártyás Gábor (szerk.), Takács Gábor, Tánczos Rita

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A magyar munkajogban 1992 óta külön szabályok vonatkoznak a közigazgatásban dolgozókra. A jegyzet ezeket a sajátos szabályokat mutatja be, követve a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény felépítését. A részletszabályok és a gyakran változó végrehajtási rendeletek átfogó ismertetése helyett csak a közszolgálati munkajog legjellemzőbb, legfontosabb intézményeit elemezzük. Úgyszintén nem térünk ki a versenyszféra munkajogából ismert (átvett) szabályokra, amelyekről bővebben a Munkajogi alapismeretek című kiadványban olvashat az érdeklődő. A 2012-ben hatályba lépett közszolgálati munkajog azonban számos olyan új intézményt tartalmaz, amelyeknek egyelőre nincs bírói gyakorlata.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 A JOGÁSZI HIVATÁSRENDEK TÖRTÉNETE MAGYARORSZÁGON (1868/1869-1937)

Szerző: Navratil Szonja

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

Valamennyi hivatás közül a jogászok számára nyílt leginkább lehetőség arra, hogy részt vegyenek a modern állam és a demokrácia kiépítésében és alakításában. Ez a kötet a nemzetközi professzió-kutatások eredményeire támaszkodva a hazai jogászság, az ügyvédek, a bírák és az ügyészek modernizációban vállalt szerepét mutatja be. Célom az volt, hogy a jogászi hivatásgyakorlók történetét 1869 és 1937 között megrajzoljam. A jogászi hivatásokat nem intézménytörténeti szempontból, nem a jogszabályok ismertetésén keresztül, hanem a modernizációhoz, a jogállamisághoz fűződő kapcsolatukon keresztül vizsgáltam meg.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
REPRODUKTÍV EGÉSZSÉGPSZICHOLÓGIA

Szerkesztette: Pápay Nikolett, Rigó Adrien

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

Jelen tanulmánykötet tágabb nézőpontból, a pszichológiai és a társas-környezeti tényezők függvényében tekint a reprodukciós egészség kérdésére. Megközelítésünk nem azonosítható a hagyományos szülészet-nőgyógyászati pszichológia nézőpontjával, amely sokszor a biológiai folyamatok peremterületére helyezte a lélektani történéseket; megkíséreljük inkább szorosabb interakcióban értelmezni a biológiai és a pszichoszociális vonatkozások közötti összefüggéseket.Elsőként a természetes életciklus köré szerveződő pszichoszociális jelenségeket és problémákat, betegségeket tárgyaljuk, majd a termékenységi problémák pszichoszociális vonatkozásai és terápiás lehetőségei lesznek a vizsgálat tárgyai. A harmadik, utolsó egység pedig a férfiak reprodukciós egészségének főbb aspektusait elemzi.

 
3 390 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VULKANOLÓGIA II.

Szerző: Karátson Dávid

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

Régi adósságot törleszt a szerző és az ELTE Eötvös Kiadó a Vulkanológia II. egyetemi tankönyv megjelentetésével. A Vulkanológia I. kötetben (1998) a vulkánosság lemeztektonikai háttere, a magma képződése és fő jellemzői, valamint a vulkáni működés folyamatai kaptak helyet. A II. kötet mindenekelőtt a tűzhányó-tevékenység által létrehozott vulkáni formákat tekinti át: kialakulásukat, felépítésüket, felszínfejlődésüket; emellett rövid áttekintést ad a vulkanológia e rohamléptekben fejlődő földtudomány néhány további, korábban nem tárgyalt kérdéséről is.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ITALIANO GIURIDICO - ELEMENTI DI DIRITTO PUBBLICO E PRIVATO

Szerző: Bölcs Ágnes

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

Questo volume comprende argomenti tipici dell’ordinamento giuridico italiano, soprattutto nell’ambito del diritto costituzionale, processuale, civile e commerciale. Si rivolge a studenti universitari, avvocati, notai e ricercatori che desiderano approfondire e usare l’italiano del diritto per la loro attivitá. Particolare attenzione é stata dedicata alla terminologia giuridica italo-ungherese che segue le 19 unitá in cui si suddivide il libro.Nella rubrica Cosa s’intende per? viene di volta in volta definito un diverso istituto giuridico (ad es. avviso di garanzia, divieto del patto leonino, beneficio di escussione, leveraged buy-out ecc.), mentre la rubrica Lo sapevi? fornisce ulteriori informazioni riguardanti la tematica.Nel testo, inoltre, possono essere utili e facilitare l’apprendimento vari tipi di tabelle e schemi.

 
3 700 Ft
Akció: 3 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 INTERDISZCIPLINÁRIS MOZAIKOK A KÖZIGAZGATÁSI JOGI FELELŐSSÉG DOGMATIKÁJÁHOZ

Szerző: Nagy Marianna

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2011

 

Jelen kötetben a szerző arra tesz kísérletet, hogy a jogtudomány Szent Grálját, a felelősséget egy kicsit másként vizsgálja, mint ahogyan korábbi munkáiban tette. A közigazgatási jogi felelősség eddig elsősorban a közigazgatási jogdogmatika elvitathatatlan felségterülete volt, s a közjogban csak elvétve merültek fel a felelősség egyéb, etikai, filozófiai vonatkozásai. Ez az értekezés a közigazgatási jogi felelősség határainak meghatározásához, a felelősség és a közigazgatási jogérvényesítés összefüggéseinek, a közigazgatási szankcionálás működési mechanizmusainak pontosabb megértéshez járul hozzá interdiszciplináris mozaikokkal.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 A NEMLÉTEZŐ, ÉRVÉNYTELEN ÉS HATÁLYTALAN JOGÜGYLETEK ELMÉLETI ÉS DOGMATIKAI KÉRDÉSEI A RÓMAI JOGBAN ÉS A MODERN JOGOKBAN

Szerző: Siklósi Iván

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

Immanuel Kant sokszor idézett ironikus megállapítása szerint a jogászok még mindig keresik a jogról szóló fogalmuk meghatározását. Ez a tétel nem csupán magára a jogfogalomra nézve hordoz komoly igazságtartalmat, hanem a pozitív jog fogalomvilágához tartozó számos, gyakran előforduló, ám dogmatikai tartalmát tekintve a mai napig nem egészen egységesen alkalmazott kategória vonatkozásában is. Különösen így van ez a nemlétező, érvénytelen és hatálytalan jogügyletek kérdéskörét illetően.

 
5 800 Ft
Akció: 4 930 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ALTERNATÍV (?) MÉDIA

A közösségi média jogi szabályozásának vetületei

Szerző: Gosztonyi Gergely

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

Az alternatív média a maga esetlegességével, széttöredezettségével, sokszínűségével hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom a valódi információk teljes arzenálját birtokba vehesse. Bemutatja, hogy nem csak a tanult profik képesek részt venni a tartalom előállításában. A karót nyelt közszolgálati média merevsége és hamis magabiztossága, és a jópofa kereskedelmi média harsánysága és felületessége mellett a közösségi média (community media) mer emberi lenni. Be meri mutatni a társadalom gyenge pontjait. Mer hangot adni a hangtalanoknak. Mer bátor lenni, mer vállalkozó lenni, mer eltérni a fősodortól. Mer alternatívát kínálni egy olyan világban, ahol mindenki a biztonságra vágyik. Mer szabad, független, kritikus hang lenni.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BÜNTETŐELJÁRÁSI JOG I.

Szerzők: Erdei Árpád, Hack Péter, Holé Katalin, Király Eszter, Koósné Mohácsi Barbara

Szerkesztette: Hack Péter

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

E könyv a jelenleg hatályos, a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény rendelkezéseire alapozva dolgozza fel a büntetőjogi felelősségrevonás rendjét alkotó szabályokat. Az első kötet a büntetőeljárás alapfogalmainak, történeti rendszereinek, valamint az eljárás formáinak és tartalmának bemutatása utána statikus rész szabályait elemzi. Ebben a körben szól a büntetőeljárás alapelveiről, alanyairól, az eljárási cselekmények általános szabályairól, a bizonyításról és a kényszerítő intézkedésekről. A kötet utolsó négy fejezete már a dinamikus rész szabályai közül mutatja be a nyomozásra vonatkozó törvényi rendelkezéseket, a bírói engedélyhez kötött titkos adatszerzés és titkos információgyűjtés szabályait, a nyomozási bíró eljárását, valamint szól az ügyész feladatairól a nyomozás befejezését követően, és a vádemelésről.

 
3 700 Ft
Akció: 3 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BUDAPEST: FÖLDTANI ÉRTÉKEK ÉS AZ EMBER - Utánnyomás

2015-ös utánnyomás

Városgeológiai Tanulmányok

Szerkesztette: Mindszenty Andrea

ELTE Eötvös Kiadó, 2013

 

Fővárosunk vonzerejét pezsgő kulturális élete, épületeinek művészettörténeti értéke, köztereinek hangulata mellett elsősorban földrajzi fekvése adja. A Budai-hegyek koszorúja, a Duna felé lejtő dimbes-dombos táj, a folyón átívelő hidak, a messzire nyúló Pesti-síkság és a látóhatárt lezáró Gödöllői-dombvidék méltó keretbe foglalja mindazt, amit a város sok évszázados fejlődésének eredményeként magunkénak mondhatunk. Arra viszont, hogy e párját ritkító környezetnek milyen mélyebb okai vannak, ritkán gondolunk. Ez a könyv azokra a geológiai folyamatokra, jelenségekre szeretné felhívni a figyelmet, amelyeknek a Gellért-hegy sziklameredélyét, a hegyek lábánál fakadó meleg forrásokat, a királyi palotának kezdettől fogva védelmet kínáló Vár-hegyet, világhírű barlangjainkat és számos egyéb természeti értékünket köszönhetjük.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.