Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

SpringMed Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >S-T >SpringMed Kiadó

Sorrend:


-10%
  A BÉLMŰKÖDÉS ZAVARAI - SZÉKREKEDÉS, HASMENÉS, ARANYÉR

Szerzők: Csatár Éva Dr., Magyar Anna Dr.

SpringMed Kiadó, 2011

 

Ki ne tudná, hogy milyen kellemetlen érzés, ha akár szorulásunk, akár hasmenésünk támad? Az aranyeres panaszokról nem is beszélve!

Ám, ha ezek a panaszok visszatérők, az olyan zavart kelt, mellyel már gyakran orvoshoz is kell fordulni.

A leggyakoribb okokat, a kivizsgálás menetét és a kezelés (diétás, gyógyszeres, műtéti) módjait érdemes e könyvből áttekinteni. A belgyógyász szerzőpáros és a dietetikus e téren kiváló segítséget nyújtanak a panaszokkal küzdőknek. Az étrendi tanácsokat pedig hasznos lenne magunkon is kipróbálni, mert az a panaszok megelőzését is jelenti.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HASFÁJÁS, PUFFADÁS - IRRITÁBILIS BÉL SZINDRÓMA?

Második, átdolgozott kiadás

Szerző: Újszászy László, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

A tartós vagy visszatérő hasfájással, puffadással és hasmenéssel vagy székrekedéssel járó tünetegyüttes, az irritábilis bél szindróma vagy IBS mintegy másfélmillió embert érint hazánkban. Annyi bizonyos, hogy nem szervi betegség, de akkor vajon mi okozza a panaszokat? Van-e gyógyír? Segíthet-e az életmódváltás, az étrendmódosítás vagy a lelki problémák feloldása? Mikor kell feltétlenül orvoshoz fordulni? Könyvünk hasznos vezérfonal az IBS-ben szenvedőknek, a témában szakavatott gasztroenterológus szerző tollából.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  GYULLADÁSOS BÉLBETEGSÉGEK: COLITIS ULCEROSA ÉS CROHN-BETEGSÉG

Harmadik kiadás

Szerző: Kovács Ágota, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

A gyulladásos bélbetegség diagnózisa hallatán a betegben számos kérdés vetődik fel. Lehet-e teljes értékű életet élni a betegséggel együtt is, és ha igen, hogyan? Milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre? Mi a hasonlóság és a különbség a colitis ulcerosa és a Crohn-betegség között? Mi a betegség várható kimenetele? A gyakorló gasztroenterológus szerző szakavatott válaszai és életmódtanácsai segítségével a tájékozott beteg még hatékonyabban működhet együtt kezelőorvosával.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HÚGYSAVCSÖKKENTÉS DIÉTÁVAL

Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona

SpringMed Kiadó, 2011

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kiderült, hogy a magas húgysavszint jelentősen növeli (főként nőkben) a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

• Mi is az a húgysav?

• Mitől alakulhat ki a magas húgysavszint a vérben?

• Lehet-e a húgysavszintet csökkenteni és milyen módon?

• Melyek azok az ételek, amelyek növelik a húgysavszintet,

és melyeket fogyaszthatjuk a húgysavszint emelkedésének

kockázata nélkül?

A dietetikus szerző hasznos tanácsaival és útmutatásával,

valamint mintaétrenddel és számos recepttel segít a

kérdéseink megválaszolásában

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALMÁSI BALOGH PÁL DR. ÉLET- ÉS JELLEMRAJZA

Szerző: Vitéz Fialovszky Béla Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

Igazi kuriózum ez a kis könyvecske, amit Dr. vitéz Fialovszky Béla, magyar királyi egészségügyi tanácsos, az egykori Hangya Szövetkezet igazgató főorvosa 1933-ban írt. A könyv almási Balogh Pál doktorról szól, aki a Magyar Tudományos Akadémia tagja, gróf Széchenyi István háziorvosa, egyben Kossuth Lajos kezelőorvosa és rabsága idején meghitt bizalmasa volt. A könyv lapjairól, a levelekből egy rendkívül sokoldalú, ritka műveltségű, igaz nemes ember alakja bontakozik ki, akinek erkölcsi nagysága ma is példaképül szolgál. Balogh Pál dr. árnyalt, olvasmányos jellemzése a történelem, orvostudományok és homeopátia iránt érdeklődő olvasónak bizonyára nagy örömöt fog jelenteni.

 

A facsimile kiadás ötletét a jogutódoknak – Fialowski Aliznak és Dr. Grétsy Lászlónak – köszönhetjük, akik fontosnak tartották, hogy ez az egyedülálló mű fennmaradjon az utókornak.

 

 
1 280 Ft
Akció: 1 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
IDŐSOTTHONOK – HOL TÖLTSEM IDŐS ÉVEIMET?

Szerzők: Péntek Beáta, Zoltán László

SpringMed Kiadó, 2008

 

A nyugdíjasok aránya a járulékfizetőkhöz képest nőttön nő. Magyarországon 1990-ben 54 százalék volt, 50 éven belül a nyugdíjasok aránya 74%-ra becsülhető. A társadalom öregedése mellett az átlagéletkor meghosszabbodásával egyre fontosabbá válik az a kérdés, hogy olyan helyzetben, amikor az idős ember nem képes önmagát ellátni, milyen megoldásra számíthat. Melyek az államilag támogatott intézményi rendszerek, és milyen új alternatívák nyílnak az idősek otthonába készülőknek? Hogyan válasszunk intézményt magunknak? Mire figyeljünk a választáskor? Mi a különbség az idősotthon és a nyugdíjasház között? A felekezeti és az állami fenntartók között? A szociális ügyekben jártas szerzőpáros nagy gondossággal összeállított tanácsai mellett a könyv országos listát közöl az összes szociális intézményről.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  TUDATOS FOGYÁS – TESTSÚLYCSÖKKENTÉS AZ ORVOS TANÁCSAIVAL

Harmadik kiadás

Szerzők: Audikovszky Mária, Dr., Pados Gyula, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

A modern világ egyik legnagyobb rákfenéje, hogy túlhajszoltak vagyunk, keveset mozgunk és ehhez képest sok- és kalóriadús ételeket fogyasztunk. Mi is ennek az eredménye? Az elhízás, mely ma már „népbetegségnek” számít. A betegség szó sajnos sok esetben helytálló, hiszen a súlyos fokú elhízás nagyon sok baj okozója lehet,  szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségekre is hajlamosít.

Az elhízás problémájával foglalkozó orvos szerzőpáros évtizedek óta több tízezer elhízott embernek segített a lefogyásban és a testsúlya megtartásában. Miért olyan nagy a diétát abbahagyók száma? Melyek a célértékek és a reális célkitűzések a fogyásban? Mik az elhízás kezelésének alappillérei?

A könyvből nemcsak „csodadiétákat”, hanem számos, orvosilag is meglapozottat ismerhetünk meg, köztük az eredeti – kombinált rövid és hosszú távú – ún. „Pados-diétát”, melyek alapján

magunk is könnyen dönthetünk, hogy a nagy kínálatból gondosabban, tudatosabban kell a tartós eredmény érdekében választanunk.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZÜLŐNŐK KÉZIKÖNYVE

Szerző: Berkő Péter

SpringMed Kiadó, 2010

 

„A terhesség áldott állapot és Önökre – belátható időn belül – remélhetőleg nagy boldogság vár. Mi szülészorvosok és szülésznők, készen állunk legjobb tudásunk szerint közreműködni a terhesgondozás, a szülés levezetése és a gyermekágyas időszak során.” „40 éves szülészorvosi tapasztalataim alapján állítom, hogy óriási jelentősége van annak, ha egy várandós kismama felkészülten várja a szülését. Ez a tapasztalat vezetett arra, hogy őszintén és segítő szándékkal írjam le azokat a gondolatokat, amelyek fontosak lehetnek az Önök felkészülése során. Tudatosan törekedtem arra, hogy a terhességnek és a szülésnek ne csak a szebbik oldaláról írjak. Felelőtlenségnek tartom, ha a terhességet és a szülést rózsaszín felhőkbe burkoljuk és idealizáljuk.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HOGYAN SZOKJUNK LE A DOHÁNYZÁSRÓL?

Szerző: Kovács Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2007

 

Próbált már leszokni a dohányzásról? Vagy úgy gondolja, hogy akkor hagyja abba, amikor csak akarja, s ezzel odázza el ezt a nehéz döntést? Jobb, ha tudatosítja magában, hogy a dohányzás szenvedélybetegség, amelyről egy ponton túl már alig vagy csak minimális eséllyel tudunk leszokni saját elhatározásból. A cél nem a megijesztés, hanem az, hogy ez a könyv hozzásegítse az ismeretek elsajátításához és ötleteket adjon, hogy milyen leszokási módszerek léteznek, hol és kik segíthetnek a dohányzásról való leszokásban? A tüdőgyógyász- belgyógyász szerző évtizedes kutatási tapasztalatai és gyakorlati tanácsai révén már sok emberen segített. Reméljük, Önnek is sikerülni fog!

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HOGYAN KERÜLJÜK EL A SZÍVROHAMOT ÉS A SZÉLÜTÉST?

Szerző: Falus Eszter

SpringMed Kiadó, 2009

 

Mindannyian tudjuk, hogy a szívinfarktus és az agyi keringési zavarok (stroke, agyérgörcs) okozta halálozás vezeti a listát. Azonban azt is tudnunk kell, hogy ezek a betegségek megelőzhetők, a baj sok esetben elkerülhető. A dohányzás, az egészségtelen életmód (egészségtelen ételek és italok fogyasztása és a mozgáshiány) gyakran vezetnek elhízáshoz, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszint (vagy ezek kombinációja) kialakulásához, melyek az infarktus és a stroke előszobájának is tekinthetők.

 

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GYERMEKBALESETEK MEGELŐZÉSE

Szerző: Kiss Katalin, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

A baleset okozta sérülés korunk egyik legjelentősebb egészségügyi problémája. Tudta, hogy 1–24 éves kor között ez jelenti a legnagyobb veszélyt gyermekeire nézve? A baleset nemcsak a test sérülése miatt nagy jelentőségű, de sokszor kihat a gyermek és a család egész életére is. Természetesen kicsiny, banális sérülések minden gyermek életében előfordulnak, azonban nagyobb balesetek elszenvedése nem törvényszerű, megakadályozásuk az Ön felelőssége.

 

A könyvben a szerző ismerteti a leggyakoribb, gyermekekre leselkedő veszélyforrásokat, a megelőzés lehetőségeit, valamint az elsősegélynyújtás alapjait arra az esetre, ha mégis megtörténne a baj.

 

A könyv minden gyermekes családban hasznos segítség lehet. Célja, hogy hozzásegítse olvasóit az ismeretek elsajátításához, és ezáltal hozzájáruljon a családi tragédiák elkerüléséhez.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  ERESZD EL AZ EGERET! - TORNA SZÁMÍTÓGÉP ELŐTT ÜLŐKNEK (DVD)

Szerzők: Nagy Ildikó, Varga Terézia

SpringMed Kiadó, 2006

 

A filmen részletes információt kaphatnak az  érdeklődők:

 

- az alkalmas irodabútorokról, a munkakörnyezet helyes kialakításáról;

- a megfelelő ülésről, ülési alternatívákról, segédeszközökről;

- a monitor, a billentyűzet, az egér kímélő használatáról, a helyes gépelési technikáról.

 

 

 
2 490 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DAGANATOS BETEGSÉGEK SZŰRÉSE MAGYARORSZÁGON

Szerző: Döbrőssy Lajos, Dr.

SpringMed Kiadó, 2005

 

Megszoktuk, hogy orvoshoz akkor megyünk, ha panaszunk van. Úgy tűnik, változtatnunk kell ezen a magatartáson. A daganatos betegségek gyógyulási esélyei ugyanis annál jobbak, minél korábban megkezdődik a kezelés. A ma rendelkezésre álló szűrővizsgálati módszerek lehetőséget teremtenek arra, hogy egyes daganatos betegségeket már akkor felismerjünk, amikor még tünetet vagy panaszt nem is okoznak.

Manapság sokféle szűrővizsgálatról hallani, elengedhetetlen tehát, hogy pontos ismeretek birtokába jussunk az egyes módszerek értékéről, megbízhatóságáról. Ez a könyv összefoglalja a szűrővizsgálatokkal kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteket, segítve az eligazodást orvosoknak és nem orvosoknak egyaránt.

 
1 280 Ft
Akció: 1 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BETEGSÉGEK TÜNETEI

Szerző: Kullmann Tamás, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

Sokan tanácstalanul állunk és nem tudjuk, hogy fájdalmunkkal, panaszunkkal mikor és milyen orvoshoz forduljunk. Mikor kell azonnal mentőt hívni, és mikor lehet még várni? Mikor szükséges az orvosnál vizsgálatra jelentkezni? A könyv szervrendszerenkénti csoportosításában a leggyakrabban előforduló tüneteket mutatja be, és rendkívül közérthető módon – ikonok segítségével – illusztrálja, hogy mikor milyen sürgősen kell orvoshoz fordulni. A leggyakrabban előforduló tünetek mellett azok legfontosabb okait is feltünteti a szerző, mely szintén a gyors tájékozódást segíti.

Ajánljuk a könyvet minden olvasónak, hiszen a betegségek tünetei bárkinél előfordulhatnak.

 
1 490 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ EGÉSZSÉG TESTI ÉS LELKI FORRÁSAI

Harmadik kiadás

Szerző: Weninger Antal, Dr.

SpringMed Kiadó, 2011

 

Dr. Weninger Antal máig aktuális könyve immáron 3. kiadásban jelenik meg, most a SpringMed Kiadó gondozásában. Az egészség testi és lelki forrásai című könyv 6o év elteltével is teljesen érvényes megállapításokat tartalmaz. Az egészség testi és lelki forrásai című könyv 60 év elteltével is teljesen érvényes megállapításokat tartalmaz.

 

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  AMI RAJTUNK MÚLIK: HOGYAN CSÖKKENTSÜK A RÁK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT?

Szerző: Cornides Ágnes, Dr.

SpringMed Kiadó, 2005

 

A betegségektől félünk. Különösen igaz ez a rákbetegségre. Félelem általában azzal szemben él bennünk, amit nem ismerünk, vagy úgy gondoljuk, nem tudunk befolyásolni. A félelem feloldásának legjobb módja az "ellenség" megismerése és a védekező stratégia kidolgozása. A rákbetegség kialakulásának kockázata jelentősen csökkenthető a dohányzás mellőzésével, megfelelő táplálkozással, testmozgással és az életmód további tényezőinek tudatos befolyásolásával. Könyvünkkel segítséget szeretnénk nyújtani abban, hogy ezek az általános elvek mindennapi gyakorlatunkká váljanak.

 
1 280 Ft
Akció: 1 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A NAGY RIZIKÓFAKTOROK

Szerző: Pados Gyula, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

A szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás (a szívkoszorúér-betegség és a stroke) a fejlett országokban a mai napig a vezető halálokot jelentik. A nagy rizikófaktorok: az elhízás, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás betegség, a cukorháztartás zavarai (csökkent glukóz-tolerancia, cukorbetegség), valamint a dohányzás külön-külön is, de együttes előfordulásuk – a metabolikus szindróma – esetén sokszorosára növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

A könyv szerzője aktívan részt vett a Magyar Terápiás Konszenzus konferencián, amelyen a hazai orvostársaságok jeles képviselői közösen állították össze a nagy kockázatú csoportba tartozó betegek számára az életmódra és a gyógyszeres terápiára vonatkozó javaslataikat.

Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik szeretnék az egészségüket megőrizni és ezért hajlandók is tenni.

 
1 890 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
TUDATOSAN AZ EGÉSZSÉGÉRT

Második kiadás

Szerző: Igazvölgyi Katalin, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

A régi korok óta az ember legértékesebb tulajdona testi és lelki egészsége. Felgyorsult világban, az információs forradalom sűrűjében élünk, de még mindig azt mondjuk: csak egészségünk legyen!

A betegeknek és az egészségeseknek egyaránt fel kell ismerniük saját felelősségüket a betegség kialakulásában, a betegségmegelőzésben és a gyógyulás folyamatában egyaránt. Az egészség megőrzése ma már mindenkitől tudatos hozzáállást kíván.

 

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GYÓGYFÜRDŐZÉS ÉS EGYÉB FIZIOTERÁPIÁS GYÓGYMÓDOK

Szerző: Bender Tamás, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

Hazánk gyógyvizekben, hévízi forrásokban bővelkedő ország, olyannyira, hogy a világ első öt nagyhatalma közé sorolják e téren.

Mégis ─ amellett, hogy számos gyógyfürdőkkel kapcsolatos könyv látott napvilágot, ─  a gyógyvizek és az ivókúrák hatásairól, illetve arról, hogy mely betegségre milyen típusú gyógyvíz vagy egyéb fizioterápiás gyógymód nyújthat segítséget, a lakosság további tájékoztatása elengedhetetlen.

Ezt a hiányt kívánja pótolni a szerző, aki e könyvében a fizioterápiás gyógymódokat ismerteti meg az olvasókkal, mindezt fotókkal illusztrálva. Ajánljuk e könyvet azon olvasóknak,  akik reumatológiai, nőgyógyászati vagy egyéb bajukkal a gyógyvizek és ivókúrák által, illetve a hazánkban is egyre szélesebb körben elérhető fizioterápiás gyógymódokkal szeretnék magukat kúrálni.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZÍV- ÉS ÉRBETEGEK NAGY DIÉTÁSKÖNYVE

Szerzők: Gyurcsáné Kondrát Ilona, Zajkás Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

A szív-és érbetegek diétás könyve nemcsak szív- és érbetegeknek szól! A szívbetegségekben történő elhalálozás ma is a vezető halálok a világon és hazánkban is! A könyv segítséget nyújt azoknak, akik hajlandók az életvitelükön változtatni, hogy javítsanak az általános közérzetükön és megelőzzék a bajt! A betegséget mindig

könnyebb megelőzni, mint kezelni! Az orvos- dietetikus és életmódtanácsadó szerzőpáros nem egy diétával és receptgyűjteménnyel örvendeztette meg olvasóit és segített praktikus tanácsaival betegeknek, hozzátartozóiknak,

és az egészséges életre vágyóknak!

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
CUKORBETEGEK NAGY DIÉTÁSKÖNYVE

Hatodik, bővített kiadás

Szerzők: Dr. Fövényi József, Gyurcsáné Kondrát Ilona

SpringMed Kiadó, 2016

 

A cukorbetegség, ezen belül a 2-es típusú diabétesz hazánkban közel 1 millió embert érint. Mindmáig él az a köztudatban, hogy a cukorbetegeknek speciális étrendre van szükségük, mely állítás ma már nem állja meg a helyét.

Alapelvként elmondható, hogy a 2-es típusú diabétesz leg- gyakrabban az elhízás talaján, annak következményeként alakul ki, ezért a kezelésében is alapvető a következetes kalória- és szénhidrátbevitel-csökkentés és a rendszeres mozgás. A megfelelő életvitel az esetek egy részében – főként a betegség korai stádiumában – olyan mértékű javulást okozhat, hogy a tablettás, vagy akár az inzulinos kezelés is hosszabb időn keresztül elkerülhetővé válik!

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A NŐ ÉS A CUKORBETEGSÉG

Szerzők: Baranyi Éva, Dr., Winkler Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

A cukorbeteg nők terhessége mind az anya, mind születendő gyermeke szempontjából erősen fokozott veszélyeztetettséget jelent. Mi a prekoncepcionális gondozás és miért alapvető a diabéteszes, gyermeket váró nők szempontjából? Milyen veszélyei vannak a nem jól „karbantartott” diabéteszes terhességnek? Melyek a menopauza alatti leggyakoribb problémák a diabéteszes nőknél? Miért fontos, hogy a diabéteszgondozás egy életen át tartson? Hogyan előzhetők meg a cukorbetegség késői szövődményei?A több évtizedes gyakorlattal rendelkező belgyógyász–diabetológus szerzőpáros arra törekedett, hogy a női nem élettani sajátosságainak összefoglalása mellett, életszakaszonként tekintse át a cukorbetegség „gyengébb nemet” érintő vonásait. E könyv a nők cukorbetegségéről szóló első, áttekintő jellegű, magyar nyelvű összeállítás.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
CUKORBETEGEK KÉZIKÖNYVE

Második kiadás

Szerzők: Baranyi Éva, Dr., Winkler Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

Hazánkban több, mint fél millió ember szenved cukorbetegségben, és legalább még egyszer ennyi embernek van már cukoranyagcsere-zavara, ami a 2-es típusú diabétesz kialakulásához vezethet. Világstatisztikák szerint a cukorbetegek száma az elkövetkezendő 20 évben megduplázódhat. Mi is a diabétesz? Milyen anyagcserezavart jelent, és kiknél fordul elő gyakrabban? Mik a veszélyeztető tényezők, és melyek a kialakult diabétesz tü-netei? Miért fontos, hogy az ún. életmódkezelést azok is gyakorolják, akiknél még nem alakult ki a cukorbetegség? A diabetológus-belgyógyász szerzőpáros nagy gyakorlati tapasztalatai alapján állította össze a diabétesszel és megelőző állapotaival kapcsolatos tudnivalókat, amelyeket a pályaválasztással, gyermekvállalással, utazással, sporttal és a mindennapi élettel kapcsolatos hasznos tanácsok egészítenek ki. Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik többet szeretnének tudni a cukoranyagcseréről és a cukorbetegségről.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  GYERMEKKORI DIABÉTESZ - TANÁCSOK SZÜLŐKNEK ÉS GYERMEKEKNEK

Szerző: Békefi Dezső, Dr.

SpringMed Kiadó, 2007

 

Milyen tünetek esetén gondoljunk arra, hogy gyermekünk diabéteszes? Hogyan zajlik a kivizsgálás? A cukorbetegség természetéről, kezeléséről és lehetséges szövődményeinek megelőzéséről szól a könyv, szülőknek és gyermekeiknek, külön-külön megfontolandó tanácsokkal. Az évtizedek óta gyermekkori diabétesszel foglalkozó orvosspecialista meggyőző stílusával, szakmai hitelességével és a betegek iránti mély elkötelezettséggel írta e könyvét, melyet ajánlunk mindazoknak, akiknek a családjában előfordul a betegség, vagy felmerül annak gyanúja.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
INZULINNAL KEZELTEK KÉZIKÖNYVE

Szerzők: Fövényi József, Dr., Soltész Gyula, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

Magyarországon több mint 600 000 embert érint a cukorbetegség, ebből valamivel több, mint háromezer a 14 éven aluli gyermek. A cukorbetegek egy része csak inzulinkezeléssel tartható egyensúlyban. Honnan lehet tudni, ki az, akinél a megfelelő diéta és a gyógyszeres kezelés nem elegendő? Hogyan kell a diabéteszes kisgyermeket kezelni, milyen speciális problémák jelentkeznek kamaszkorban, illetve terhesség esetén? Milyen inzulinfajták vannak forgalomban? Mi az intenzív inzulinkezelés és kiknek ajánlott az inzulinpumpa használata? Hogy kell a vércukorszintet magunknak ellenőrizni, és milyen következtetéseket tudunk levonni e könyv segítségével, amíg nem találkozunk a kezelőorvossal?

A könyv szerzői évtizedek óta foglalkoznak felnőtt- és gyermekkori diabéteszesekkel, és nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a betegoktatással megkönnyítsék a betegek életét.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
METABOLIKUS SZINDRÓMA

Szerző: Halmos Tamás, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

Mindannyian tudjuk, hogy az anyagcsere-betegségek általában nem csupán egy érték (pl. vércukor) felborulását jelentik, hanem halmozottan jelentkeznek a bajok (pl. lipidanyagcsere-zavar, tehát kóros vércukorszint stb.). S hogy mindezeknek milyen következményei vannak, arról is már sokszor hallottunk. Az elhízás, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a következményes agyér-, koszorúér- és vesebántalmak mind mind olyan szövődmények, melyek a metabolikus szindróma következtében is létrejöhetnek. De hogyan lehet megelőzni, vagy a már kialakult tünetegyüttest kezelni - erről szól a könyv.

A diabetológus, metabolikus-betegség specialista orvos-szerző és dietetikus munkatársa, Kondrát Ilona segítségével sok kérdésre választ talál a beteg, a hozzátartozója és a gondozásában résztvevő egészségügyi szakember.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSI LEHETŐSÉGEI CSECSEMŐKORBAN

Szerző: Réthy Lajos Attila, Dr.

Springmed Kiadó, 2011

 

Az allergiák, a coeliákia (lisztérzékenység), a cukorbetegség 1-es és 2-es típusa, az elhízás, a metabolikus szindróma és más civilizációs betegségek a XXI. század egészségügyi és össztársadalmi kihívásai között szerepelnek.

A civilizációs megbetegedések előfordulási gyakorisága a gyermekek körében is egyre növekszik. Ennek egyik oka az immuntolerancia kialakulásának zavara az immunrendszer csecsemőkori érésekor. Különösen érvényes ez a fokozott kockázati csoportba tartozó csecsemők esetében. Fokozott kockázatot jelenthet a családi hajlam mellett a szoptatás elmaradása, a császármetszéssel születés és a koraszülés is. Ez a kockázat azonban csökkenthető, ha a fejlődő immunrendszer megfelelő környezeti ingereket kap.

 
1 280 Ft
Akció: 1 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZÉNANÁTHÁS A GYERMEKEM

Szerzők: Bittera István, Dr., Kadocsa Edit, Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

Kinek ne lenne szénanáthás rokona, barátja, aki a tavaszi-nyári időszakban zsebkendő-halmokkal körülvéve, könnyező, vörös szemmel, tüsszögve panaszkoik allergiájáról? Van-e megoldás, van-e enyhülést hozó gyógyszeres kezelés? Megelőzhetjük-e évről évre a tünetek kialakulását? Hogyan óvhatjuk gyermekünket a későbbi szénanáthától vagy az allergia súlyosbodásától? Mindezekre és sok egyéb kérdésre is választ adnak e könyv szakavatott gyermektüdőgyógyász, fül-orr-gégész és allergológus szakorvos szerzői.

 
960 Ft
Akció: 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GYERMEKKORI BŐRALLERGIA

Szerző: Szegedi Andrea, Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

Szülőként gondolunk-e arra, hogy gyermekünk bőrallergiájának kialakulásában szerepet játszhat a csecsemőkori táplálás, a lakáskörülmények, a kozmetikumok, egyes gyógyszerek, sőt a lelki hatások is? Tudunk-e arról, hogy tájékozottságunk és felelősségteljes magatartásunk a sikeres kezelés feltétele? A könyvből rövid, közérthető áttekintést kaphatunk a gyakori allergiás bőrbetegségekről, a megelőzés lehetőségeiről, a jellegzetes tünetekről, a kezelés lehetőségeiről, és a szülő-orvos együttműködés alapelveiről.

 
960 Ft
Akció: 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ASZTMÁS VAGYOK - MIT TEGYEK?

Szerző: Berta Gyula, Dr.

SpringMed Kiadó,2010

 

Sokan nem tudják, hogy az asztma ma már nem az a betegség, ami akár tíz évvel ezelőtt volt. Állandó kezelésre szorul ugyan, de a helyesen kiválasztott gyógyszerekkel, a megfelelő életmóddal szinte észrevétlen marad. A mai asztmások zöme teljes értékű életet élhet  Csaknem olyat, mint az egészségesek. A súlyosabb asztmások állapota is javítható, a nehéz időszakok megkönnyíthetők, lerövidíthetők.

Hogyan? Megismerve, kiismerve a betegséget, megtanulva a betegséggel való együttélés fortélyait. Könyvünkből mindez elsajátítható.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ASZTMÁS A GYERMEKEM

Szerző: Uhereczky Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

Minden orvos egyetért abban, hogy az asztmás gyermekéért aggódó szülő nagyban hozzájárulhat csemetéje sikeres kezeléséhez felelősségteljes magatartásával - ismernie kell a gyógyszerek hatását, mellékhatásait, az asztmapumpák és más inhalációs eszközök helyes használatát, valamint részletesen tá-jékozódnia kell magáról a betegségről is. Így teremtheti meg az esélyt, hogy mellékhatásoktól mentes, tartós kezelés mellett gyermeke a kortársaihoz hasonló életet élhessen, vagy néhány év után a kezelés elhagyható legyen.

 
960 Ft
Akció: 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A SZÉNANÁTHÁRÓL TUDNI KELL

Második kiadás

Szerző: Hirschberg Andor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

A könnyes, vörös szemű, tüsszögő, orrot fújó ember gyakori jelenség, főként a füvek és fák virágzása idején. Valóban a parlagfű a fő bűnös, vagy életmódunk és modern kör-nyezetünk, az anyaméhben ért hatások, sőt, a születés hónapja vagy az elfogyasztott táplálék is felelős lehet a tünetek je-lentkezéséért? Van-e hatékony kezelés? Megelőzhetők-e évről - évre az életet meg-keserítő tünetek?

A könyvből mindezekre és sok más, gyakori kérdésre kaphatunk megnyugtató választ és iránymutatást.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALLERGIA - ÖRÖKLŐDÉS – MEGELŐZÉS

Szerzők: Cserháti Endre, Dr., Mezei Györgyi, Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

Mi mindent tehet a jövendő édesanya csemetéje egészségéért a terhesség és a szoptatás ideje alatt? Öröklődik-e az asztma és a többi allergiás eredetű betegség? Mit jelent az allergiás hajlam? Megelőzhető-e a kisded allergiájának kialakulása vagy a panaszok súlyosbodása, és ha igen, hogyan? Fontos kérdések ezek minden gyermeket váró és nevelő szülő számára. Nem is hinnénk, hogy a válaszok olykor megdöbbentően egyszerűek, a megelőzés első szabálya pedig a kellő tájékozottság és a tudatos odafigyelés.

 
960 Ft
Akció: 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALLERGIA - KÖRNYEZETÜNK CSAPDÁJA

Szerző: Nékám Kristóf, Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

Van-e allergiamentes világ, s mennyiben múlik rajtunk, hogy allergiásak leszünk vagy sem? Lehetséges, hogy az elmúlt évtizedekben drámaian átalakult környezetünk a legfőbb oka, hogy a magyar lakosság harmada allergiás? Igaz-e, hogy egyfajta csapdában vagyunk - a biológiai, ipari, szolgáltatási, tudományos, társadalmi fejlődés csapdájában? Olvasmányos ismeretterjesztő könyvünkkel a kezében, a Tisztelt Olvasó tudatosan kezdhet hozzá a modern kori allergiakeltő tényezők kiküszöböléséhez saját és szerettei egészségének megőrzése érdekében.

 
960 Ft
Akció: 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALLERGIA - ISKOLA – SPORT

Szerzők: Mezei Györgyi, Dr., Mohácsi Edit, Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

Mit tehet az aggódó szülő, ha iskoláskorú gyermeke allergiás? Mire figyeljen a pedagógus, akinek osztályába allergiás diák jár? Hogyan lehet az asztmás, allergiás iskolás számára is egészséges és élvezetes a sport? Az allergiás kisdiák egészségének megőrzésében nemcsak a szülőkre, hanem a pedagógusokra, sőt az osztálytársakra, a barátokra és magára a gyermekre is felelősség nehezedik. A szakavatott allergológus szakorvos szerzőpáros tollából született könyvecske szilárd kapaszkodóul szolgál a betegség elleni küzdelemben, így mindannyiuk polcán méltán helyet érdemel.

 
960 Ft
Akció: 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DAGANATOS BETEGEK NAGY DIÉTÁSKÖNYVE

Szerzők: Bittner Nóra, Dr., Gyurcsáné Kondrát Ilona

SpringMed Kiadó, 2012

 

A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezés  minőségének. A kötet szerzői szerint a pácienseik közül a daganat felfedezése előtt sokan egyáltalán nem ügyeltek a táplálkozásukra, bár általában tudták, hogyan kellene egészségesen étkezni. A betegségük és a kezelés során a táplálkozáshoz való viszonyuk megváltozik. Van, aki ragaszkodik a szokásaihoz, van, aki tudatosan odafigyel a táplálkozására, és van, aki alternatív táplálkozással (böjtök, léböjtkúrák, táplálékkiegészítők, stb) próbálja „gyógyítani” betegségét. A szerzők a tudatos, egészséges táplálkozást javasolják a daganatos betegségben szenvedőknek, amely segíti, és nem helyettesíti az egyéb kezeléseket. Nem kúraszerűen kell méregteleníteni, hanem folyamatosan.

És ez átvezet bennünket a megelőzés fontosságára!

 

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI MEGBETEGEDÉSEK IDEGI-LELKI TÉNYEZŐI ÉS EZEK TERÁPIÁJA - Elfogyott

Szerző: Őry Klára, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a testi panaszok kialakulásában és azok hosszas fennmaradásában fontos szerepe van az idegi-lelki tényezőknek. A szív- és érrendszeri megbetegedések keletkezésében, fenntartásában az idegi, pszichés rizikófaktorok szerepe vitathatatlan, ilyen irányú kutatások több évtizede folynak szerte a világban és hazánkban is. Mivel az idegi-lelki tényezők a szomatikus rizikófaktorok kialakulásában, befolyásolásában és megszüntetésében is jelentős szerepet játszanak, ezért felderítésük, és a kezelésbe való beépítésük egyre nagyobb hangsúlyt kap.

 

 
3 500 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.