Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

SpringMed Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >S-T >SpringMed Kiadó

Sorrend:


-10%
AUTOIMMUN BETEGSÉGEK

Szerzők: Szekanecz Zoltán, Dr., Szűcs Gabriella, Dr.

SpingMed Kiadó, 2010

 

Az autoimmun betegségek a nem gyakori betegségek csoportját alkotják. Sok típusa (SLE, Sjögren-szindróma, szkleroderma és egyéb autoimmun betegségek) létezik, mely elsősorban a fiatal- és középkorú nőket érinti. Milyen életmódi tanácsokat kell, hogy a betegek elsajátítsanak, amivel a tünetek kifejlődését vagy a betegség folyamatát lassítani lehet? E mai napig még gyógyíthatatlan betegségek esetén milyen gyógyszeres és nem gyógyszeres kezeléseket alkalmaznak a tünetek mérséklésére és a jobb életminőség biztosítása érdekében? Milyen reménykeltő kutatások vannak folyamatban?

 A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában működő szerzőpáros közel 100, a betegek által leggyakrabban feltett kérdésre ad közérthető nyelven válaszokat, ezzel is elősegítendő e nehéz betegséggel küzdőknek a tájékozódást és a hatékony orvos-beteg együttműködést.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
CUKORBETEGSÉG

Második kiadás

Szerzők: Baranyi Éva, Dr., Winkler Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

Melyek a cukorbetegség fő típusai? Mi okozza a cukorbetegséget? Megelőzhető, illetve elkerülhető-e a cukorbetegség? Mi a táplálkozási piramis, és mi a jelentősége? Mit jelent a cukorbetegség "komplex kezelése"? Miért szükséges a vércukor önellenőrzés? Milyen gyakran mérjen vércukrot a cukorbeteg? Hogyan előzhetők meg a cukorbetegség szövődményei? Hol gondozzák a cukorbeteg terhest?

A diabetológus-belgyógyász szerzőpáros ilyen és ehhez hasonló, a gyakorló cukorbeteg mindennapjai során leggyakrabban felmerülő kérdéseit gyűjtötte össze a kötetben. Ajánljuk a könyvet azoknak a cukorbetegségben szenvedőknek, akik többet szeretnének tudni a betegségükről és tudatosan kívánják a szükséges lépéseket végezni a cukorháztartás tartós egyensúlya és a jobb életminőség érdekében.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DAGANATOS BETEGSÉGEK

Szerzők: Bodrogi István, Prof. Dr., Horváth Ákos, Prof. Dr., Kahán Zsuzsanna, Prof. Dr., Nagykálnai Tamás, Dr., Ruzsa Ágnes, Dr., Svastics Egon, Prof. Dr., Zatkóné Puskás Gabriella

SpringMed Kiadó, 2007

 

Hazánkban a szív- és érrendszeri megbetegedések után a második helyet foglalják el a daganatos betegségek okozta halálozások. A könyv a daganatos betegségek kialakulásával, a tünetek felismerésével, a kialakult daganatos betegség kezelése során felmerülő leggyakoribb kérdésekkel ismerteti meg az olvasót. A könyv szerzői 333, a daganatos betegségekkel kapcsolatos kérdésre adják évtizedes tapasztalatuk és a tudomány jelenlegi állása alapján közérthető válaszaikat.

A könyvet egyaránt ajánljuk a megelőzés lehetőségeiről érdeklődő laikus olvasóknak, a betegségük leküzdésében érdekelt betegeknek és hozzátartozóiknak, valamint a daganatos betegekkel foglalkozó szakembereknek.

 
2 680 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GYERMEKKORI ALLERGIÁK

Szerzők: Kalmár Ágnes, Dr., Kósa Lajos, Dr., Nagy Adrienne, Dr., Novák Zoltán, Dr., Polgár Marianne, Dr., Szakos Erzsébet, Dr.

SpringMed Kiadó, 2005

 

Az allergia nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek körében is egyre gyakoribb jelenség. Sok a megválaszolatlan kérdés a szülőkben, a gyermeket váró párokban és a pedagógusokban, a megelőzés lehetőségei, az allergiák öröklődése, a lehetséges tünetek, és a kezelési lehetőségek, az életveszélyes allergia és az immunterápia kapcsán.

A zsúfolt rendelőben nem mindig jut idő a kérdések részletes megválaszolására. Ezt a hiányt pótolja könyvünk, melyben a gyermek-allergológus szerzők szakavatott válaszokat adnak a mindennapi gyakorlatukból összegyűjtött, mintegy 250 leggyakoribb szülői kérdésre.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGAS VÉRNYOMÁS

Szerző: Barna István, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

A magas vérnyomás (hipertónia) a világon a leggyakrabban előforduló betegség, a felnőtt lakosság több mint egynegyedét érinti. A vérnyomás rendszeres ellenőrzése azért fontos, mert sokáig teljesen észrevétlen maradhat a magas vérnyomás, és gyakran már csak a szövődmények kialakulása (szívbetegség, érelmeszesedés, stroke, szemtünetek, vesebetegség) hívja fel a figyelmet a bajra.

Hogyan kerülhetjük el, hogy hipertóniások legyünk? Mire vigyázzunk? Mit tegyünk, mit tehetünk azért, hogy a magas vérnyomás okozta elváltozásokat elkerüljük? Az életmódunk változtatásával csökkenthetjük a betegség szövődményeinek kialakulását!

A hipertóniával foglalkozó belgyógyász, hipertónia-specialista, aki a Magyar Hypertonia Társaság főtitkára, ebben a könyvben több mint 160, a betegek és hozzátartozóik által leggyakrabban feltett kérdésre ad közérthető választ. A hipertónia megelőzésének lehetőségeiről érdeklődő olvasók és a már kezelt betegek részére, valamint a szövődményekkel küzdő betegek számára egyaránt hasznos olvasmány e könyv.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PARKINSON-KÓR

Szerzők: Findley, Leslie J., McCall, Bridget

SpringMed Kiadó, 2011

 

A Parkinson‐kór Kérdezz! Felelek! című könyv több száz olyan kérdést és a szakértők által megválaszolt feleletet tartalmaz, mely a betegség okaitól, a tünetekig, a terápiás lehetőségektől kezdve a manapság folytatott gyógyszerkísérletekig és reményteljes kutatási eredményekig bezárólag ad sokrétű információt. Emellett a beteg mindennapos problémáinak és azok kiküszöbölésének módjait gyűjti össze és ad kézzelfogható magyarázatokat és tanácsokat (autóvezetés, házasélet, mozgáskorlátozottság leküzdése, beszédzavarok javítása, stb).

Be kell látnunk, hogy az angol szerzőpáros könyve nem véletlenül aratott hatalmas sikert a világon és több, mint tíz kiadást megélt.

Az első magyar kiadás nagy előnye, hogy a remek összefoglaló mű hű fordítása ugyan, de emellett a magyar viszonyokra adaptált, a hazai szervezeteket, a forgalomban lévő gyógyszereket és a szociális segítők elérhetőségeit is tartalmazza.

Valódi kézikönyv, őszintén ajánljuk a betegségben szenvedőknek, a hozzátartozóiknak és a betegek gondozóinak egyaránt.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PIKKELYSÖMÖR ÉS ÍZÜLETI GYULLADÁS

Szerző: Szegedi Andrea, Dr., Szekanecz Zoltán, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

Mi a pszoriázis, magyar nevén pikkelysömör? Milyen tünetekkel jár, ezekből mi gyógyítható és mi kezelhető csupán? Örökletes, vagy inkább a környezeti tényezők játszanak szerepet a kialakulásában? Melyik korosztályt érinti a pszoriázis leginkább? Befolyással van-e a pszoriázis megjelenése a munkavállalásra? A bőrgyógyász szerző a pikkelysömör bőrtüneteit, azok kezelési módjait és azok során előforduló komplikációknál fellépő kezelési módokat szedi csokorba, míg reumatológus szerzőtársa a betegség ízületi érintettséggel járó formáival, azok veszélyeivel és kivédési lehetőségeivel ismerteti meg az Olvasót.

A debreceni szerzőpáros mindkét tagja a saját szakterületén kiváló ismeretekkel rendelkezik, és a tapasztalataik alapján összegyűjtött csaknem 100 kérdés – melyeket a betegeik által leggyakrabban feltett kérdésekből szedtek egy csokorba – nagy segítséget nyújthat a hétköznapi nehézségek legyőzésében.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
TROMBÓZIS ÉS VÉRALVADÁSGÁTLÁS

Szerzők: Blaskó György Dr., Kiss Róbert Gábor Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

A trombózis a keringési rendszer megbetegedése, melyet a szervezetünkben jól működő véralvadási rendszer egyensúlyi helyzetének felborulása okoz. Sok típusa közül a legveszélyesebb a mélyvénás trombózis. Azonban az artériás oldalon is képződhetnek vérrögök. A baj akkor kezdődik, amikor ezek vérrögök vagy elzárják a vér útját egy

szerv infarktusát okozva, vagy leszakadnak és embóliát okoznak (pl. tüdőben, agyban).

A szerzők mind az artériás oldalon, mind a vénás oldalon keletkező vérrög-képződés okait és kezelési lehetőségeit igyekeznek e kiadványban feltárni. A mintegy 150 kérdés és felelet között a szívinfarktus, a szélütés, a stent- és a műbillentyű-beültetés kapcsán

szükséges véralvadásgátlás módjait, valamint a mélyvénás trombózis okain és kezelésén keresztül, a speciális helyzetekben fellépő, vagy azt megelőzendő trombózis profilaxisról (megelőzésről) és sokszor egy életen át folytatandó kezelésekről találhatunk válaszokat a szakértő orvosoktól.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
UTAZÁS - EGÉSZSÉG UTAZÓKNAK

Szerző: Ternák Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

A 20. század második felétől ugrásszerűen megnőtt az utazók száma, aminek nagyságrendjét évi kb. 600-700 millióra becsülik, és évente több mint  50 millió ember látogat el trópusi országokba.  100 000 turista felének keletkezik valamilyen egészségügyi problémája az utazás alatt és 8000 körüli azok száma, akik orvosi segítséget kérnek.

A könyv azon utazóknak ajánlott, akik az utazásuk során felmerülő egészségügyi problémáikkal kapcsolatban szeretnének gyakorlati útmutatást kapni a szakértő orvos szerzőtől. A könyv első része kérdezz-felelek formában, a második része táblázatokkal és térképekkel segíti az olvasót az utazás előtti felkészülésben és az utazás alatt  fellépő betegségekkel kapcsolatban.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
UROLÓGIAI BETEGSÉGEK

Szerzők: Böszörményi Nagy Géza, Dr., Flaskó Tibor, Dr., Majoros Attila, Dr., Nyirády Péter, Dr., Romics Imre, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

Az urológiai betegségek a húgyutak betegségeit jelentik, melyek közül a leggyakoribbak a  férfiakat érintő prosztatabántalmak, a nőket és férfiakat egyaránt érintő vesekövesség és  húgyúti gyulladások, a vizelettartási problémák, valamint a jó- és rosszindulatú daganatos  betegségek. Ezenkívül kérdések és válaszok találhatók a merevedési zavarokról és a  fogamzóképesség zavarairól, valamint a gyermekkori fejlődési rendellenességekről és a  sürgősségi urológiai esetekről.

A kötet csaknem 300 kérdést és feleletet tartalmaz, közérthető nyelven, szakavatott urológus orvos szakértők tollából. A könyv nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy egy adott urológiai  betegséggel könnyebben küzdjön meg a beteg, mert a kezelések aktív részesévé válhat a  szükséges ismeretek elsajátításával.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ARTRÓZIS - ÍZÜLETI PORCKOPÁS

Szerző: Bálint Géza, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

Az artrózis az ízületek krónikus megbetegedése, napjainkban szinte járványszerűen terjed. Ennek oka elsősorban az életstílus megváltozása (sok ülő munka, kevés mozgás és túlsúly). Az ízületek közül leggyakrabban a térdízületet támadja meg a betegség. Magyarországon kb. 600-700 000 embert érint. De a csípőízületi artrózis is több tízezer embernél okoz tartós fájdalmat, mozgáskorlátozottságot és vonhatja maga után a csípőprotézis műtétet is.

Mi az artrózis? Melyek a leggyakoribb formái? Hogyan lehet az artrózist megelőzni és kezelni? Milyen nem gyógyszeres (gyógytorna, segédeszközök) és gyógyszeres, illetve műtéti megoldások léteznek? Melyek a jövő kutatási irányai?

A reumatológus orvos szerző e kérdésekre ad szakavatott válaszokat és látja el betegeit gyakorlatias tanácsokkal. A könyvet gyógytorna gyakorlatok egészítik ki, melyet Nagypál Éva gyógytornász állított össze.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  DERÉKFÁJÁS, ISIÁSZ - TANÁCSOK FIATALOKNAK ÉS IDŐSEBBEKNEK

Második kiadás

Szerző: Apáthy Ágnes, Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

Miért hallani napjainkban oly sokat a derékfájásról? Mert szinte nincs olyan ember,

aki legalább egyszer ne élné át a derékfájás gyötrelmeit. Valaha a középkorúak jellegzetes betegsége volt, ma azonban az időseket, sőt a tizenéveseket is gyakran érinti.

Könyvünkből megismerve a betegség természetét, kialakítható a megfelelő életmód.

A kellően tájékozott beteg hatékonyan alkalmazhatja a fájdalomcsillapító módszereket,

akár azt is elkerülheti, hogy minden esetben orvoshoz kelljen fordulnia.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A BECHTEREW-KÓRRÓL

Szerzők: Géher Pál Dr., Szántó Sándor Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

A Bechterew-kór elnevezés helyett manapság a spondilitisz ankilopoetika, vagy röviden SPA kifejezés van elterjedőben. De mi is ez a betegség? Úgy gondolnánk, hogy egy ritka ízületi betegség, valójában pedig hazánkban 1000 ember közül egyet érint, s a férfiaknál háromszor gyakrabban fordul elő. A betegség kialakulását egyelőre nem tudjuk befolyásolni, ugyanakkor a betegség lefolyása a hatékony terápiás módoknak (gyógyszeres kezelések, ezen belül a biológiai terápia, illetve a gyógytorna) köszönhetően sokkal kedvezőbb, mint akár 10 évvel ezelőtt volt. A szakértő szerzőpáros a reumatológia területén kiemelkedő specialistája e betegségnek.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
OSZTEOPORÓZIS - A CSONTRITKULÁS MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE

Második kiadás

Szerző: Tamási László, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

Hazánkban közel egymillióan szenvednek csontritkulásban, mégsem félni kell e népbetegségtől, hanem tudatosan tenni ellene! Néhány egyszerű szabály betartásával megelőzhető vagy késleltethető, a gyanújelek ismeretében hamar felismerhető a betegség, az idejében megkezdett kezeléssel pedig kivédhető a szövődmények kialakulása.

Mindezen túl számos gyakorlati tudnivalót, életmódbeli és táplálkozási tanácsot, tornagyakorlatot is találnak könyvünkben az egészségük megőrzéséért tenni vágyók, a csontritkulásban szenvedők és családtagjaik egyaránt.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ INHALÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATA TÜDŐBETEGSÉGEKBEN

Szerzők: Rónai Zoltán, Dr., Szalai Zsuzsanna, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

A technika rohamos fejlődése az orvostudományban is mindig új lehetőségeket hoz. A légúti betegségek kezelésében alapvető és igen hatékony eljárás az inhalációs gyógyszerbevitel, vagyis a gyógyszerek belégzéssel történő bejuttatása a tüdőbe.

Az asztma, a COPD és a szénanátha kezelése során - csak hogy a leggyakoribb betegségeket említsük – az inhalációs eszközök teljes arzenálja kínálkozik. Melyik "kütyü" mire való, mikor kell használni, mennyit kell befújni, mivel nem adható együtt? Hogyan ismerhető fel, hogy melyik adagoló milyen hatóanyagot tartalmaz? Mikor indokolt a házi oxigénkezelés, a gépi porlasztók használata és milyen módjai vannak?

A tüdőgyógyász szakorvos szerzőpáros a legnagyobb gondossággal állította össze könyvét, melyben a ma használatos összes készülék bemutatásra kerül és használatukat lépésről-lépésre követheti az olvasó.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FULLADOK, KÖHÖGÖK - COPD-S VAGYOK?

Második kiadás

Szerző: Somfay Attila, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

A középkorú, gyakran köhögő, többnyire dohányos emberek nem gondolnak arra, hogy közülük minden ötödik esetében egy alattomos légúti betegség - a COPD - alakul ki. A COPD előfordulása világszerte nő, 2010-re a negyedik leggyakoribb halálok lesz. Magyarországon közel fél millió embert érint. A légutak fokozódó szűkülete miatt az évek során egyre kisebb fizikai terhelésre fulladás, légzési nehezség lép fel, az életminőség rohamosan romlik. A betegség korai felismerése egy egyszerű, 5 perc alatt elvégezhető légzésfunkciós vizsgálattal lehetséges, ami a tüdőgyógyászati szakrendeléseken mindenki számára könnyen elérhető. A dohányzás elhagyása megállítja a rosszabbodást, és a korszerű kezeléssel javul az életminőség.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LÉGÚTI GYULLADÁSOK – A NÁTHÁTÓL A TÜDŐGYULLADÁSIG

Szerzők: Balikó Zoltán, Dr., Tóta Julianna, Dr.

SpringMed Kiadó, 2007

 

Ki ne lett volna életében náthás, influenzás? Hányszor hallottuk környezetünkben, hogy valakinek tüszős mandulagyulladása, hangszalaggyulladása van, vagy éppen orrmelléküreg-gyulladás miatt fordult gégész szakorvoshoz? Hogyan és mikor használjunk orrcseppet? Mi a fül-orr-gégészeti góc? Mit kell tudni az orrpolipról? Mit kell tudni az antibiotikumok használatáról? Ezen sok kellemetlenséget okozó gégészeti kórképek mellett a könyv a tüdőgyulladással, az idült légúti szűkülettel járó tüdőbetegség (COPD) akut fellángolásával, azok tüneteivel, kezelésével és lehetséges megelőzésével is foglalkozik.

A könyv végén lévő hasznos információk között gyógyszeradatbázis, hasznos honlapcímek, és a COPD felismerését szolgáló kérdőív segíti az érdeklődőket a tájékozódásban.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KARDIOVASZKULÁRIS SZŰRŐVIZSGÁLATOK

Szerző: Kékes Ede, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

"A megelőzés eszköze a szűrés, azonban ezzel is visszaélünk, mert éveken keresztül csak kampányszerűen, ötletszerűen, és nem tudományos megalapozottsággal végeztük.

tudnunk kell, mit érdemes szűrni, milyen korban, mely mérési parmétereket kell vizsgálni, de legalább ennyire fontos a szűrés valódi hasznossági értéke az egyén és a társadalom szempontjából.

A bemutatott adatok mindegyikét megjelent publikációk anyagából vettem. A könyvet olvasó gyógyszerész, vagy orvos és laikus olvasó egyaránt hasznos és valós információt kap az életünket fenyegető tényekről, de a megelőzés lehetőségeiről is, vagy éppen a jelenleg zajló prevenciós programokról.

A könyvben szereplő gondolatok tükrözik a Magyar Hypertonia Társaság népegészségügyi szempontból is fontos prevenciós stratégiáját, mely stratégia kialakításának egyik szereplőjének tartom magam."

 
2 680 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KLINIKAI FARMAKOLÓGIAI KISLEXIKON

Szerzők: Gachályi Béla, Dr., Lakner Géza, Dr., Singer Júlia, Dr.

SpringMed Kiadó, 2005

 

500+ kifejezés ismertetése a klinikai farmakológia és határterületeinek tárgyköréből: általános klinikai farmakológia, klinikai kutatás-módszertan és -jog, Bizonyítékokon Alapuló Orvostudomány, farmakokinetika - farmakodinámia, farmakoökonómia, farmakogenetika, kronofarmakológia, valamint a hazai és nemzetközi gyógyszerkutatás-fejlesztés szempontjából jelentős szervezetek nevezéktana. A kislexikont 300+ tételes, részletes magyarázatokkal ellátott biostatisztikai fogalomtár teszi teljessé. A kötet különösen izgalmas és tanulságos része a klinikai farmakológia orvostörténeti előzményeit feldolgozó fejezet.

 

 
4 950 Ft
Akció: 4 455 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A GYERMEKKORI TÜDŐBETEGSÉGEK RÖNTGENATLASZA

Szerzők: Kósa Lajos, Dr., Novák Zoltán, Dr., Székely Edgár, Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A Kósa Lajos, Novák Zoltán, Székely Edgár "A gyermekkori tüdőbetegségek röntgenatlasza" c. könyv hiánypótló a mai orvosi gyakorlatban. Fél évszázaddal ezelőtt a mellkasi betegségekkel foglalkozó orvosok alapos röntgenfilm olvasási gyakorlatban részesültek, mára ez a tudás elhalványult, ugyanakkor szükség van rá. Az atlasz albumszerűen képekben jeleníti meg a gyermekkori mellkasi betegségek röntgenelváltozásait, könnyű eligazodást nyújt a téma iránt érdeklődőknek. Azok, akik régebbi röntgenfilm olvasási gyakorlatukat fel akarják frissíteni, illetve posztgraduális képzésként a mellkasi röntgendiagnosztika megtanulására vállalkoznak, a könyv mellé oktató CD-t vásárolhatnak, amelyen sokkal több eset részletes elemzése, az egyes elváltozások kiemelt ismertetése (színes nyilakkal, szöveges leletezéssel), és tesztkérdés lapok találhatók.

 
9 850 Ft
Akció: 8 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A GYERMEKKORI TÜDŐBETEGSÉGEK RÖNTGENATLASZA (CD)

Szerzők: Kósa Lajos, Dr., Novák Zoltán, Dr., Székely Edgár, Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A Kósa Lajos, Novák Zoltán, Székely Edgár "A gyermekkori tüdőbetegségek röntgenatlasza" c. könyv hiánypótló a mai orvosi gyakorlatban. Fél évszázaddal ezelőtt a mellkasi betegségekkel foglalkozó orvosok alapos röntgenfilm olvasási gyakorlatban részesültek, mára ez a tudás elhalványult, ugyanakkor szükség van rá. Az atlasz albumszerűen képekben jeleníti meg a gyermekkori mellkasi betegségek röntgenelváltozásait, könnyű eligazodást nyújt a téma iránt érdeklődőknek. Azok, akik régebbi röntgenfilm olvasási gyakorlatukat fel akarják frissíteni, illetve posztgraduális képzésként a mellkasi röntgendiagnosztika megtanulására vállalkoznak, a könyv mellé oktató CD-t vásárolhatnak, amelyen sokkal több eset részletes elemzése, az egyes elváltozások kiemelt ismertetése (színes nyilakkal, szöveges leletezéssel), és tesztkérdés lapok találhatók.

 
4 950 Ft
Akció: 4 455 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EGÉSZSÉGGAZDASÁGTAN EGY KISSÉ MÁSKÉPPEN

Szerző: Dézsy József, Dr. hc.

SpringMed Kiadó, 2006

 

"Azon idők lassan a múltba süllyednek, amikor a korábbi kórházfinanszírozási rendszerben a deficitkiegyenlítés miatt mindenféle készüléket össze lehetett vásárolni, tekintet nélkül a járulékos költségekre. A zárt kasszák rendszerével ezeknek a döntéseknek a lehetősége lényegében megszűnt. A beruházások fő irányvonala úgy alakult, hogy az allokációs döntések csak a pénzügyi helyzet figyelembevételével hozhatók meg.

 

 
2 850 Ft
Akció: 2 565 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
REUMATOLÓGIA - EGYETEMI JEGYZET

Szerkesztette: Szekanecz Zoltán, Dr.

SpringMed Kiadó, 2011

 

Az egyetemi jegyzetnek készült mű a debreceni Egyetem Orvosi Fakultásán, a Reumatológiai Tanszék munkatársainak közreműködésével jött létre. A könyv felöleli a reumatológiai kórképek elméleti hátterét, diagnosztikáját, és modern kezelését is. A könyv nem egyszerűen egy előadásjegyzet nyomtatásba öntött formája, hanem a nagy kézikönyvek és külföldi „textbook”- ok tematikáját követi tömör, mégis áttekinthető formában.

Az első hét fejezetben a reumatológiai propedeutika mellett egy rövid elméleti immunológiai áttekintés szerepel.

Ugyancsak ide tartozik egy reumatológiai terápiás blokk, mely áttekintést ad a gyógyszeres terápia, fizioterápia, gyógytorna/mozgásterápia és a reumatológiai rehabilitáció kérdésköréről.

A jegyzet másik felében az egyes kórképek kerülnek bemutatásra: az arthritisek, a szisztémás autoimmunreumatológiai kórképek, a gyermekreumatológiai betegségek, a degeneratív kórképek, a metabolikus csontbetegségek, a lágyrész-reumatizmusok és egyéb ritkább, de fontos határterületi kórállapotok.

A szerzők célja, hogy az orvostanhallgatók a vizsgára való felkészülés során jól használható egyetemi jegyzethez jussanak, egyúttal a könyv anyaga alapot teremthessen a szakvizsgára való felkészüléshez is. Emellett a gyakorló reumatológusok, háziorvosok és egyéb diszciplínák képviselői is haszonnal forgathatják a könyvet, melyben sok aktuális tudnivaló és újdonság egyaránt olvasható.

 
3 950 Ft
Akció: 3 555 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
UTAZÁS - EGÉSZSÉG ORVOSOKNAK

Szerző: Ternák Gábor, Dr.

SpringMed, 2006

 

"A 20. század második felétől ugrásszerűen megnőtt az utazók száma, melynek nagyságrendjét évi kb. 600-700 millióra becsülik és évente több mint 50 millió ember látogat el trópusi országokba. A légi közlekedés fejlődésével a legtávolabbi kontinensre is el lehet jutni 36 óra alatt. Ez a legtöbb fertőző betegség lappangási idején belül van. Fontos figyelembe venni, hogy nem csak az emberek, hanem a vektorok is utaznak, melynek eredményeként ma már számolnunk kell egyes betegségek rapid behurcolásának veszélyével." (a szerző)

A könyv azon gyakorló orvosoknak ajánlott, akik hasznos tanácsokkal és gyakorlati ismeretekkel igyekeznek az utazókat felkészíteni, illetve a lehetséges veszélyekre kívánják felhívni a figyelmüket.

 
4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A RÁKRÓL RÖVIDEN - VESZÉLYEZTETŐ TÉNYEZŐK - KORAI FELISMERÉS

Szerző: Szűcs Miklós, Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

Közismert a szomorú tény, hogy a daganatos betegségek gyakorisága világszerte emelkedik, ugyanakkor sokan nem tudják, hogy az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a daganatos betegségek kialakulásának veszélye csökkenthető, s a betegségek nagy része - az emberek felelős magatartásával karöltve, a szűrésekkel és a rendszeres orvosi vizsgálatokkal - idejekorán felismerhető és kezelhető, majd sok esetben megszüntethető, gyógyítható.

A leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegségtípusok mellett ismertetjük az adott szerv felépítését, a kialakulás kockázatát növelő életmódbeli és környezeti tényezőket, valamint azokat a tüneteket és panaszokat, amikre felfigyelve és orvoshoz fordulva időben diagnosztizálható a betegség.

Hazánkban az Egészség Évtizede Nemzeti Program keretében megindult az emlőrák, a vastagbél- és végbélrák, valamint a méhnyakrák tömeges, célzott lakossági szűrése, amelynek jelentőségét és menetét, továbbá a háziorvosra háruló feladatokat a daganatos betegségek megelőzésében szintén részletesen tárgyaljuk.

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A GÉGERÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Kásler Miklós, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

Az Amerikai Egyesült Államokban évente 12000 az új gégerákos betegek száma. A gégerák diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet tájékoztatással szolgál a tünetekről, az észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a gégerák lehetséges okairól és a megelőzés lehetőségeiről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A GYOMORRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Balogh Ádám, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

A gyomorrák diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hasznos hazai információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a könyvecske eligazítást ad a tünetekről, az észlelésről, a diagnózisról, a kezelésről, valamint a gyomorrák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegeknek és hozzátartozóiknak egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A HÓLYAGRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Pajor László, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A húgyhólyagrák diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ismertetjük a tüneteket, a diagnózist, a kezelési lehetőségeket, valamint a húgyhólyagrák lehetséges okait és meg-előzését. Fontos tudnivalók ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A KEMOTERÁPIÁRÓL TUDNI KELL

Szerző: Szántó János, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

A daganatos betegség diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A PETEFÉSZEKRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Papp Zoltán, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

A petefészekrák diagnózisa sok kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet információval szolgál a tünetekről, felismerésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a petefészekrák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos ismeretek ezek, amelyek a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyíthetik a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A PROSZTATARÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Romics Imre, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

A prosztatarák diagnózisa számos kérdést vet fel, amelyek világos, érthető válaszokat igényelnek. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet  információval szolgál a tünetekről, az észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a prosztatarák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos információk ezek, a-melyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet és hasznos ismereteket nyújt az érdeklődő laikusoknak is.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A SUGÁRTERÁPIÁRÓL TUDNI KELL

Szerző: Németh György, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A rosszindulatú daganatos betegség diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az Amerikai Rákellenes Liga (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A TÜDŐRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Kraszkó Pál, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

Ha valakinél tüdőrákot diagnosztizálnak, számtalan kérdése vetődik fel, és ezekre világos, érthető választ kell kapnia. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. A tüdőrák gyakoribb okainak, megelőzési lehetőségeinek ismertetése után információval szolgál a betegség tüneteiről, felismeréséről és kezeléséről. Mindezekkel célunk, hogy a tüdőrákos betegeknek és családjuknak megkönnyítsük a betegséggel vívott küzdelmet és hasznos ismereteket nyújtsanak az érdeklődő laikusoknak is.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A VASTAGBÉL- ÉS VÉGBÉLRÁKRÓL TUDNI KELL

Második, javított kiadás

Szerző: Bodoky György, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

A vastagbélrák vagy végbélrák (kolorektális rák) diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet információval szolgál a tünetekről, észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a vastagbél- és végbélrák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT AZ AJAK- ÉS SZÁJÜREGI DAGANATOKRÓL TUDNI KELL

Szerzők: Németh Zsolt, Dr., Szabó György, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

A szájüregi daganat diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a kiadvány hasznos ismeretekkel szolgál a tünetekről, az észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, a betegek rehabilitációjáról, valamint a szájüregi daganatok lehetséges okairól és a megelőzésről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT AZ EMLŐRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Köves István, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

Az emlőrák (carcinoma mammae) a legelterjedtebb rákfajta a nők daganatos megbetegedései között. Magyarországon évente 5400-5500 új emlőrákos beteget fedeznek fel. A Magyar Rákellenes Liga az amerikai Nemzeti Rákellnes Intézet ismertető füzeteinek magyar nyelvű megjelentetésével és magyar viszonyokra adaptálásával igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy az emlőrákban megbetegedett nőkhöz és hozzátartozóikhoz korrekt ismeretek jussanak el, így a betegség mibenlétét és annak várható következményeit minél jobban megismerhessék.

Reméljük, hogy az ismertetőt nem csupán a betegek és hozzátartozóik olvassák el, hanem mások is igyekeznek a hasznosítható ismereteket elsajátítani.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FÁJDALOM NÉLKÜL ÉLNI

Szerző: Faluhelyi Zsolt, Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A daganatos betegségben szenvedők mintegy harmadánál, az előrehaladott daganatos betegségben szenvedők több mint kétharmadánál jelentkezik fájdalom, azonban ennek enyhítésére vagy megszüntetésére számtalan gyógyszer és több nem gyógyszeres lehetőség áll rendelkezésre. A daganatos betegség tehát nem mindig azt jelenti, hogy együtt kell élnünk a fájdalommal! A hosszantartó fájdalom kihat az élet minden területére: az alvásra, az étvágyra, az általános közérzetre, az emberi kapcsolatokra. Fájdalom nélkül azonban jól alszunk, javul az étvágyunk, jobban élvezzük szeretteink társaságát, folytathatjuk megszokott tevékenységeinket.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  FÁRADÉKONYSÁG ÉS VÉRSZEGÉNYSÉG A DAGANATOS BETEGSÉGEKBEN

Szerző: Dank Magdolna, Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A daganatos betegségek gyakorisága világszerte emelkedik, ugyanakkor az orvostudomány fejlődésének és az intenzíven zajló kutatásoknak köszönhetően, a betegségek nagy része - az emberek felelős magatartásával karöltve, a szűrésekkel és a rendszeres orvosi vizsgálatokkal - idejekorán felismerhető és kezelhető, majd sok esetben gyógyítható, ill. meggyógyítható. A daganatos betegség diagnózisa számos kérdést vet fel, és jogos igényt arra, hogy érthető és világos válaszokat kapjunk rájuk. Kiadványunk abban kíván segíteni, hogy a betegek minél többet tudhassanak meg a betegségükről.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAMMOGRÁFIÁM LELETE: POZITÍV!

Szerzők: Bodai, Balázs I. Dr., Zmuda, Richard A.

SpringMed Kiadó, 2005

 

Mindannyiunk által közismert tény, hogy minden nyolcadik nőnél kialakul az emlőrák. Te azonban úgy gondolod, hogy nem lehetsz azok között, akiknél a betegség kialakulhat. A sorsod mégis úgy hozta, hogy Neked is szembe kell nézned vele. Most, hogy megbetegedtél, legyél tisztában az alábbi statisztikai adatokkal is: a korán felismert emlőrákos esetek 95 %-a újból egészséges lesz a diagnózis felállítása és a terápia elvégzése után. Ma már rendkívül hatékony eszközökkel rendelkezünk az emlőrák gyógyításában, melyek 10 évvel ezelőtt még nem is léteztek. Lehet, hogy az emlőrák szempontjából a magas kockázatú csoportba tartozol, esetleg épp most diagnosztizálták az emlőrákodat. Lehet, hogy már a gyógyulás útján jársz. Bármi is az oka, hogy ez a könyv a kezedbe került, olvasd el figyelmesen, mert segítségedre lehet!

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DIABÉTESZ - HOGYAN SEGÍTHET A KÍNAI ORVOSLÁS?

Szerzők: Carl Stimson, Li Xiao-li

SpringMed Kiadó, 2010

 

Ez a könyv a cukorbetegek részére íródott. A diabéteszes betegeknél a kínai gyógymódok rendkívül hatásosak. Nemcsak a tüneteket enyhítik, de csökkentik, vagy egyenesen megszüntetik a gyógyszeres kezelés szükségességét. Milyen gyógymódokat használ a kínai orvoslás? Hogyan lehet a nyugati diétás és gyógyszeres kezelést a hagyományos kínai orvoslással kombinálni? Mi a tui na masszázs és hogyan végezzük? Alkalmazható-e az akupunktúrás kezelés a diabéteszben? Milyen különleges élelmiszereket és teákat ajánlanak a kínai gyógyászok? Van-e szerepe a kínai mozgásformák gyakorlásának (tai ji, qi gong) a tünetek csökkentésében? A könyv részletes útmutatást ad arról, hogy a kínai gyógyítást végző orvosok miként gyógyítják a betegeket az akupunktúrával, a moxaterápiával, milyen orvosságokat használnak és milyen masszázs-technikákat ajánlanak. A könyv színes képanyaga és az esetismertetések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a betegek megértsék a hagyományos kínai gyógyítás alapjait és filozófiáját. A könyv nemcsak megismertet egy ősi gyógymóddal, de vezérfonal, amely mentén visszatalálhat az egészséges élethez.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÁLMODJ NORMÁLIS VÉRNYOMÁST!

Második kiadás

Szerző: Nagy Viktor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

"Valahol messze-messze, az emberek nem ismerik a magas vérnyomást. Békében, egészségben élnek, mértékkel esznek és a felesleget le is mozogják. Akinek mégis kell, az orvosi előírás szerint veszi be a bogyókat. Ott nincs cigarettafüst vagy alkoholos lehelet, s az élet savát-borsát sem a sós ropi jelenti. Nincsenek tizenéves árvák sem, akik szüleit a magas vérnyomás szövődményei vitték volna el."

Igen, a kardiológusok erről álmodnak. Pillantsunk be ebbe az álomba, s nézzük, hogyan is válhat valóra?

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FULLADOK, DAGAD A BOKÁM

Második, átdolgozott kiadás

Szerző: Dékány Miklós, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

A szív csodálatos teljesítményre képes szervünk. Egy ökölnyi erőmű, amely naponta átlagosan 100.000-szer húzódik össze és ernyed el, körülbelül 7500 liter vért pumpál ki magából, hogy oxigénben és tápanyagokban gazdag vérrel lássa el a szervezetet. Mostanában azonban egyre gyakrabban észleljük, hogy elgyengül, működése elégtelen lesz, ami súlyos tünetekkel, olykor halállal végződik. Hazánkban kb. 200.000 ember szenved szívelégtelenségben. Ma még nincs hatékony eszköz az orvosok kezében a szívelégtelenség meggyógyítására, de tartós kezeléssel a betegség karbantartható, a betegek életkilátásai és életminősége összehasonlíthatatlanul jobb, mint régebben volt. Mindehhez az is szükséges, hogy a beteg tisztában legyen a betegségével, és a kezelés során partnerévé váljon a kezelőorvosának. Ehhez kíván segítséget nyújtani a könyv.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KOLESZTERIN - DIÉTA ÉS KEZELÉS

Második, átdolgozott kiadás

Szerzők: Karádi István, Dr., Palik Éva, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

Mi a koleszterin? Mire való a szervezetünkben? Szükségünk van-e rá, vagy csak a bajok okozója? Mikortól kell figyelni a koleszterinszintre? Miért baj, ha magas a koleszterinszintünk és egyúttal a vérnyomásunk is? Milyen diéták léteznek és mit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében? Ha már nem segít a diéta, milyen gyógyszerekkel lehet csökkenteni a magas zsírszintet a vérünkben?

Erre és sok hasonló kérdésre ad választ az orvos szerzőpáros, akik a magas vérzsírszint okozta problémákkal nap mint nap találkoznak belgyógyászati gyakorlatukban.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KOSZORÚÉR-BETEGSÉGEK

Második kiadás

Szerző: Czuriga István, Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

A szív a legdrágább kincsünk - szól az ősi mondás. Ma is mélyen átérezzük a jelentését, amikor szorító fájdalom markol a mellkasunkba.

Ha a szív szólni tudna, csak annyit kérne, vigyázzunk az ő legdrágább kincsére, a koszorúerekre, amelyek ellátják éltető oxigénnel és tápanyaggal - védjük meg őket az alattomos érelmeszesedés ellen. A szív üzenetét tolmácsolja a szerző, akinek kulcsszavai: magas vérnyomás kezelése, koleszterinszint kontrollja, dohányzás abbahagyása, helyes étrend és testmozgás.

Ne várjuk meg, amíg a szív az infarktussal hallatja a segélykiáltást! Teljesítsük a kéréseit - még ma!

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGASVÉRNYOMÁS-BETEGSÉG ÉS CUKORBETEGSÉG

Második kiadás

Szerző: Nagy Krisztina, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

A magasvérnyomás-betegség (hipertónia) és a cukorbetegség (diabétesz) a betegek egy jelentős részénél együttesen fordul elő. Ez részben abból fakad, hogy mindkét betegségnek ugyanazok a hajlamosító tényezői (rizikófaktorai), amelyek nagy része a helytelen életmód következménye.

Melyek a két betegségre hajlamosító tényezők? Hogy lehet ezeket az életünkből kiküszöbölni? Ha a betegség már kialakult, mire vigyázzunk, hogy a szövődményeket elkerüljük?

A könyv szerzője minden szükséges szakvizsgával rendelkező szakorvos, a kombinált, sokszor komplikált esetek kezelésében is jártas. Ajánljuk a könyvet a diabetesben és hipertóniában szenvedő betegeknek, hozzátartozóiknak és azoknak, akik hajlamosak e betegségek kialakulására, de szeretnék a nagyobb bajokat elkerülni.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MIT OKOZHAT A MAGAS VÉRNYOMÁS?

Szerző: Barna István, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

A magas vérnyomás gyakran sem tüneteket, sőt még panaszokat sem okoz. Sokszor véletlenül (más betegség kivizsgálása kapcsán) derül rá fény. Mégis jobb, ha tudjuk, hogy a felnőtt lakosság 20-40%-át érinti a betegség, amely gyakran súlyos következményekkel járhat. Milyen tényezők váltják ki a magasvérnyomás-betegséget és mik azok az alattomosan kifejlődő betegségek, amelyek megkeseríthetik a betegek életét? Meddig lehet életmódváltoztatással kezelni, és mikortól válik elengedhetetlenné a gyógyszeres terápia?

A hipertóniaspecialista, belgyógyász ezekre a kérdésekre ad választ mindenki számára közérthető módon. Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akiknek családjában, rokonságában már előfordult magasvérnyomás-betegség és azoknak a hipertóniás betegeknek, akik a betegségüket a kezelőorvosuk segítségével szeretnék minél jobban kézben tartani.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BEVÁLT HOMEOPÁTIÁS AJÁNLÁSOK GYAKORI PROBLÉMÁKRA

Szerző: Boiron, Michèle

SpringMed Kiadó, 2011

 

Kiadványunk szándékosan tömör és célratörő jelleggel készült, így lefedi a leggyakrabban előforduló klinikai helyzeteket. Minden helyzet kétféleképpen: egy összefoglaló lap és egy döntéselőkészítő folyamatábra segítségével kerül bemutatásra. Célunk, hogy a könyv értékes segédeszközük legyen a kezdő homeopátiás tanácsadóknak, ugyanakkor a gyakorlottabbak is mindennek utána tudjanak nézni benne.

 

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HOMEOPÁTIA ÉS A SPORT

Szerzők: Delliere, Marc Dr., Pasquier, Alain Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

Sportorvosok sokszor tapasztalják, mennyire korlátozottak lehetőségeik. A szigorú doppingszabályok miatt gyulladásgátlókon és izomlazítókon kívül alig adhatnak valamit sportolóiknak.

Mi a legnagyobb előnye a homeopátiának? A gyorsasága és hatékonysága.

A pályán, sérülés után beadva perceken belül hat. A sportolók túledzettek, érzékeny immunrendszerrel és magas rizikófaktorral.

 

 
1 480 Ft
Akció: 1 330 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HOMEOPÁTIA ÉS A VÁRANDÓS NŐ

Szerző: Rocher, Claudette Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

A gyermekvárás időszakában előtérbe kerülnek a természetes, szelíd gyógymódok.

A homeopátia számos lehetőséget kínál a várandósság idején felmerülő problémákra, legyen az reggeli rosszullét, emésztési probléma, esetleg allergia, vagy légúti megbetegedés, melyre nem szeretnénk hagyományos gyógyszert szedni.

A könyvben a betegségek, panaszok és az ajánlott homeopátiás gyógyszerek ABC sorrendben szerepelnek.

 

 
1 480 Ft
Akció: 1 330 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A FEKÉLYBETEGSÉG ÉS A HELICOBACTER PYLORI-FERTŐZÖTTSÉG

Szerzők: Rácz István, Prof. Dr., Timár Marietta, Dr.

SpringMed Kiadó, 2007

 

Fertőző betegség-e a nyombél- és a gyomorfekély? Van-e összefüggés a Helicobacter pylori nevű baktérium okozta fertőzés és a fekélybetegség között? Mikor és kit kell kezelni a H. pylori-fertőzöttség ellen? Igaz-e, hogy a 0-ás vércsoportúaknál gyakrabban alakul ki gyomorfekély, és ha igen, miért? A 80-as évek óta ismert egy baktérium, amely a gyomorban él, és a fekélybetegség kialakulásáért felelős. Ezt a kórokozót Helicobacter pylori-nak nevezték el. Ma már hatékony kezelési módok állnak az orvosok rendelkezésére, amellyel a baktérium a gyomorból és bélcsatornából kiirtható. Ennek köszönhető, hogy a régebben még népbetegségnek számító gyomor- és nyombélfekély ma már egyre ritkábban fordul elő.

A belgyógyász - gasztroenterológus szerzőpáros precíz áttekintést ad a fekélybetegség kialakulásának lehetséges okairól, a diagnosztikai lehetőségekről és a gyógyszeres kezelések fajtáiról. Az ismereteket orvosi kislexikon és egyéb hasznos információk egészítik ki.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.