Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

SpringMed Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >S-T >SpringMed Kiadó

Sorrend:


-20%
KUTYABAJOK

Az állatorvos gyakorlati tanácsai

Szerző: Dr. Mátray Árpád

SpringMed Kiadó, 2017

 

„Akaratomon kívül lettem rádiós állatorvossá. Azzá tettek a hallgatók. Kérdéseikkel, bátorító, köszönő, esetenként bíráló üzeneteikkel, telefonhívásaikkal.

Az ezredik adás táján megfordult a fejemben, hogy talán kár lenne veszni hagyni azt a sok gyakorlatias kérdést és az azokra adott válaszokat, amelyek kialakításában igen sok munkám fekszik. Ezért azután, amikor a hallgatók nem csak kérdeztek, hanem már kértek is arra, hogy az adásokban elhangzottakat nyomtatott formában is, bármikor elolvashassák, eldöntöttem, hogy a leggyakorlatiasabb, legérdekesebb, és leginkább közérdekű témákat könyv formájában is megszerkesztem, és ha adódik rá lehetőség, megjelentetem.” Dr. Mátray Árpád

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-10%
ORVOSI ESETTANULMÁNYOK - KARDIOLÓGIA

Szerkesztő: Dr. Tomcsányi János

SpringMed Kft., 2017

 

25 kardiológiai eset összegyűjtése. Ez volt a felkérés. Számos kérdés felmerült bennem, mielőtt elvállaltam volna. A legfontosabb talán az volt, hogy milyen esetek szerepeljenek? Olyanok, amik extrém raritások, vagy inkább tanító célzatúak?.... Végül azért vállaltam el ezt a feladatot, mert azt gondoltam, hogy ma, amikor a legtöbb szó a gyógyszervizsgálatokról és azok metaanalíziseiről szól, hasznos lehet olyan esetek bemutatása, amik nem a napi rutin részei, de ugyanakkor nem számítanak annyira ritkának, hogy ne lenne fontos az ismeretük.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-10%
CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK

A leggyakoribb népbetegségek megelőzése

Szerkesztő: Dr. Hidvégi Tibor

SpringMed Kft., 2017

 

Ezen egészségügyi ismeretterjesztő könyv célja, hogy az ENSZ és a WHO által 2011-ben kezdeményezett nemzetközi prevenciós tevékenység nyomán ismereteket nyújtson a Földünk lakosságának korai halálozásáért felelős négy leggyakoribb betegség, az NCD (non communicable diseases, magyarul a járványszerűen terjedő, nem fertőző betegségek) megelőzéséről, más néven a civilizációs betegségek megelőzésének módjairól.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-10%
PAJZSMIRIGYBETEGSÉGEK AZ ORVOSI GYAKORLATBAN

Szerkesztette: Dr. Lakatos Péter – Dr. Takács István

SpringMed Kiadó, 2017

 

A pajzsmirigy betegségei a lakosság 6-8%-át érintik, így valóban népbetegségről beszélhetünk. Ez azt is jelenti, hogy a gyakorló orvosi napi szinten találkozik ezekkel a kórképekkel, függetlenül attól, hogy milyen szakterületen működik.

 
5 200 Ft
Akció: 4 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ ELSŐ PSZICHOTERÁPIÁS INTERJÚ

Szerzők: Hermann Argelander

SpringMed Kiadó, 2016

 

"Régi adósságot törleszt a kiadó, amikor megjelenteti Argelander korszakos kötetét. Kéziratos formában évek, évtizedek óta használják a pszichológus-képzésben, továbbképzésben, a szociális munkások oktatásában, és remélhető, hogy a jövőben felfedezik maguknak a jogászat különböző terepein, valamint az emberi erőforrások válogatásában is. Argelander módszerével készült első interjú a puszta adatvételből tartalmas és tudatosan vezetett beszélgetésé alakult át." Dr. Alpár Zsuzsa, pszichológus

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  TEJ-, CUKOR- ÉS LISZTMENTES ÉTELEK RECEPTESKÖNYVE - GYAKORLATI TANÁCSOK KEZDŐ PALEÓSOKNAK

Szerzők: G. Szabó Klára

SpringMed Kiadó, 2016

 

„Vajon gondolt már arra, hogy a gyomorégését vagy az ebéd utáni álmosságát csupán a táplálkozása megváltoztatásával megszüntetheti? Vagy csak szeretné a betegségeket elkerülni, netán gyógyszerek nélkül leélni az életét? Vagy fogyni szeretne visszahízás nélkül és anélkül, hogy állandóan koplalna? Esetleg észrevette, hogy allergiás a lisztre, a tejre, rossz hatással van Önre a cukor? Úgysem lehet minden, a szervezetünkre káros hatást kivédeni, de legalább ezzel a táplálkozással valamennyit segíthetünk magunkon.”

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  GI – DIÉTA. OPTIMÁLIS FOGYÁS CUKORBETEGEKNEK ÉS FOGYNI VÁGYÓKNAK

Szerzők: Dr. Fövényi József – Gyurcsáné Kondrát Ilona

SpringMed Kiadó, 2016

 

A GI-diéta neve a glikémiás index elnevezéséből ered. Az étkezéskor nem csupán a bevitt kalóriákra kell figyelni, hanem az ételek összetevőinek arányára (fehérjék-zsírok-szénhidrátok) is, sőt az is nagyban befolyásolja, hogy meghízunk-e vagy tartani tudjuk a súlyunkat, hogy milyen típusú szénhidrátot fogyasztunk az ételeinkkel.

    -Ha magas GI-jű ételt fogyasztunk, az fokozza a meghízás esélyét, és növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

    -Ha alacsony GI-jű ételeket fogyasztunk, az csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulását, és a súlygyarapodást is jó eséllyel megállítja.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HYPERTONIA ÉS NEPHROLOGIA

Orvosi Esettanulmányok

Szerkesztette: Dr.Barna István

SpringMed Kiadó, 2016

 

Hazánkban több mint 3 millió hipertóniás, 800 ezer cukorbeteg  és 600 ezer vesebeteg él. Ezen betegek ellátásában az alapellátásban dolgozóknak is jelentős szerep jut. Magyarországon 2016 szeptemberében már több mint 3000-en éltek transzplantált vesével, közel 12 000 betegnél történt vesepótló kezelés, és évenként közel 5000 új beteg szorul erre. Nemzetközi és hazai felmérések eredménye alapján a vesepótló kezelésre kerülők 26%-a cukorbeteg, és 22%-a a hypertonia talaján vált veseelégtelenné, így egyértelmű, hogy az ő mindennapi ellátásukat végző családorvosok számára is kiemelten fontos a megelőzéssel és a célzott kezeléssel kapcsolatos valamennyi ismeret megszerzése.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÉLETVITELI TANÁCSOK A SIKERES TESTSÚLYCSÖKKENTÉSHEZ

Szemelvények egy képzett, képzelt cukorbeteg naplójából

Szerző: Gézsi Andrásné Márta

SpringMed Kiadó, 2016

 

Ön cukorbeteg, és testsúlyfeleslege van?

Nehezen mozog, és rosszak az anyagcsere-mutatói?

De él Önben egy erős elhatározás, hogy mindezeken változtatni szeretne?

E kiadvány az ismert dietetikus szerző tollából született. Betegeinek adott tanácsaival és személyes példamutatásával állított össze egy tervet, melyből kiderül:

Hogyan kell tervezni, és mit kell ismernie a saját szervezetéről, étkezési és mozgási szokásairól

Mit kell megváltoztatnia ahhoz, hogy sikeres és tartós legyen a fogyás

Milyen anyagcsere-mutatókat figyeljen, hogy az eredményességét követhesse

Miért nevezhető ez a folyamat egy valódi életmódváltásnak

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÉLETMÓDVÁLTÁS A GYAKORLATBAN

180 napos testsúlycsökkentő program a cukorbetegség megelőzésére

CD melléklettel

Szerző: Gézsi Andrásné

SpringMed Kiadó, 2016

 

Gondolt-e már arra, hogy a tartós testsúlyfölösleg, az anyagcsere-mutatók romlása a 2-es típusú cukorbetegséghez vezethetnek, annak minden lehetséges szövődményével együtt?

Ha Önben él az egészségtudatosság, akkor a bajok megelőzhetők.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GYÓGYFÜRDŐZÉS ÉS VÍZI ÉLMÉNYEK HAJDÚSZOBOSZLÓN

Szerzők: Gömör Béla – Oláh Mihály

SpringMed Kiadó, 2016

 

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 21.századi fejlettségű lehetőségeit egyaránt ki tudják használni a kikapcsolódni, üdülni, feltöltődni vágyók és a betegségeik okozta panaszok miatt ide érkezők is.

Reményeink szerint, akár először érkezik valaki Magyarország legnagyobb fürdőkomplexumába, akár visszatérő vendég, találni fog ebben a kis kötetben érdekes történeti adatokat, eligazítást a Hungarospa szolgáltatásairól és hiteles tudnivalókat valamennyi elérhető kezelésről. A könyvben leírtak nyomós érvek a „szoboszlói négyparancsolat” mellett: Gyógyulj, pihenj, sportolj, szórakozz!

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ORVOSI ESETTANULMÁNYOK - DIABETOLÓGIA

Szerkesztette: Dr. Winkler Gábor

SpringMed Kiadó, 2016

 

A cukorbetegség elméleti kérdéseivel foglalkozó, kezelési irányelveir közreadó kiadványok száma örvendetesen gyarapszik. A cukorbetegség napi gyakorlatát bemutató, konkrét esetek kapcsán felmerülő dilemmákat, megoldásukat feldolgozó leírások azonban csak elvétve kerülnek a téma iránt érdeklődő szakemberek látókörébe.

 

E kérdésben kíván segítséget nyújtani a jelen könyv. Arra vállalkozik, hogy 25 valós eset bemutatásával felhívja a figyelmet a diabetesgondozás során előforduló sajátos szempontokra, dilemmákra, differenciáldiagnosztikai nehézségekre, és mintákkal szolgáljon megoldási lehetőségeikre.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ORVOSI ESETTANULMÁNYOK - REUMATOLÓGIA

Szerkesztette: Dr. Gömör Béla

SpringMed Kiadó, 2016

 

A SpringMed Kiadó gondozásában induló új orvosi könyvsorozat, a SpringMed Orvosi Esettanulmányok első kötetét tartja kezében az Olvasó.

A könyv a szakorvos szerzők 25 érdekes és tanulságokkal szolgáló reumatológiai esetének ismertetését tartalmazza. A mozgásszervi betegek történetei különlegesen tanulságosak, hiszen ezekben az esetekben   az arányokat tekintve   jelentősebbek a klinikai történések, mint az egyéb vizsgálati eredmények, és bőségesek a határterületi vonatkozások is. Könyvünk alkotó szerkesztőjének, Gömör Béla professzor úrnak sikerült csokorba gyűjteni gyulladásos betegségek, oszteológiai esetek, daganatos elváltozások és más kórképek érdekes, fordulatos históriáit, kazuisztikáit. A leírások jól tükrözik, hogy többnyire a kórtörténet gondos ismerete és értékelése vezetett a helyes útra, s ebben nagy segítséget nyújtottak azt igénybe vett konziliáriusi vizsgálatok is.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SCHÜSSLER ARCDIAGNOSZTIKAI ÉS TERÁPIÁS ZSEBKÖNYV

Negyedik kiadás

Szerző: Dr. Farkas Orsolya

SpringMed Kiadó, 2016

 

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, az különböző betegségek kialakulásához vezethet. Ilyen esetekben lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók.

Hogyan hatnak a Schüssler-sók? Milyen fajtáik vannak és hogyan kell őket alkalmazni? Van-e mellékhatásuk az adagolásuk során? Milyen tünetek és betegségek esetén ajánlott a szedésük? Milyen hiányállapotok ismerhetők fel az arcdiagnosztika során?

 
2 280 Ft
Akció: 2 050 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
REUMATOLÓGIA

Orvosi Esettanulmányok

Szerkesztette: Dr. Gömör Béla

SpringMed Kiadó, 2016

 

A SpringMed Kiadó gondozásában induló új orvosi könyvsorozat, a SpringMed Orvosi Esettanulmányok első kötetét tartja kezében az Olvasó.

A könyv a szakorvos szerzők 25 érdekes és tanulságokkal szolgáló reumatológiai esetének ismertetését tartalmazza. A mozgásszervi betegek történetei különlegesen tanulságosak, hiszen ezekben az esetekben   az arányokat tekintve   jelentősebbek a klinikai történések, mint az egyéb vizsgálati eredmények, és bőségesek a határterületi vonatkozások is. Könyvünk alkotó szerkesztőjének, Gömör Béla professzor úrnak sikerült csokorba gyűjteni gyulladásos betegségek, oszteológiai esetek, daganatos elváltozások és más kórképek érdekes, fordulatos históriáit, kazuisztikáit. A leírások jól tükrözik, hogy többnyire a kórtörténet gondos ismerete és értékelése vezetett a helyes útra, s ebben nagy segítséget nyújtottak azt igénybe vett konziliáriusi vizsgálatok is.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A FELNŐTT ONKOLÓGIAI SZAKÁPOLÁS ALAPJAI

Szerző: Dr. Szalai Márta

SpringMed Kiadó, 2016

 

Az onkológiai ápolást hivatásul kevés szakdolgozó választja a szakterület anomáliái miatt. Az onkológiai ápolás az egyik leggyorsabban fejlődő és bővülő szakápolási forma, melyben az ápoló szerepe és felelőssége állandóan növekszik. Az onkológiai osztályon dolgozó ápoló multidiszciplináris feladatot lát el, mivel a daganatos páciensek betegsége összetett jellegű, és különféle gyógymódokat, így ápolást igényel (pl. műtét, kemo-, hormon-, biológiai-, sugárterápia). Az onkológiai betegellátásban, így az ápolásban is, elengedhetetlen és szükségszerű a holisztikus szemlélet, mely a beteget testi, szellemi, lelki egésznek tekinti. Az ápolás egy tudomány (mivel felhasználja az orvostudományok, ápolási kutatások, elemzések ismeretanyagát) és egyben művészet, mert a tudást alkotólag használja fel az emberek jóléte érdekében.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  HOMEOPÁTIA A TERMÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYOK TÜKRÉBEN

Szerző: Dr. Gábor Fruzsina

SpringMed Kiadó, 2016

 

 „Nem csak Magyarországon, hanem a világ sok országában a homeopátia és más komplementer módszerek ellen erőteljes lobby zajlik. Ez ellen nem tudjuk „felvenni a harcot”. A homeopátia melletti érvek bemutatását, az eredmények, a homeopátiás kutatások ismertetését tartom az egyetlen járható útnak.

Többek között ezért született az alábbi tanulmány: az aktuális vagy éppen régebbi tudományos alap- és klinikai kutatásokról, a homeopátia epidemiológiai vizsgálatairól, a homeopátiás illetve egy-két esetben a komplementer orvoslás költség-hatékonyság számításairól, az ebben a témában született kutatások ismertetéséről szól.”

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÉLETMÓDVÁLTÓK KÉZIKÖNYVE

Útmutató a tartós testsúlycsökkentéshez

Szerzők: Gézsi Andrásné Márta – Gézsi András

SpringMed Kiadó, 2015

 

Soha nem késő belevágni egy új, egészségjavító életformába. Egy mozgásszegény életmódot folytató, helytelenül táplálkozó, extrém túlsúllyal rendelkező ember szervezet is képes megújulni, de ehhez életmódváltásra van szüksége, mégpedig egészségesre.

A könyvünkben szereplő testgyakorlatok sokaságának ismertetésével a választás lehetőségét szeretnénk megkönnyíteni, edzéselméleti ismeretekkel tudásukat gyarapítani. Egészséges életvitelformák bemutatásával, egészségjavító étrendminták leírásával, ajánlásával a helytelen táplálkozási szokásaik megváltoztatását kívánjuk ösztönözni.

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÉLETMÓDVÁLTÁS TÚLSÚLYOS CUKORBETEGEKNEK

Szerzők: Gézsi Andrásné Márta, Gézsi András

SpringMed Kiadó, 2015

 

A cukorbetegségben szenvedő betegek túlnyomó többsége súlyproblémákkal rendelkezik. De azt is tudnunk kell, hogy az elhízás kiváltó oka is lehet a cukorbetegségnek. Az elhízás nagymértékben hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedések és más szövődmények (szempanaszok, veseproblémák, érelmeszesedés) kialakulásához.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
TEJ-, CUKOR- ÉS LISZTMENTES ÉTELEK RECEPTESKÖNYVE

Gyakorlati tanácsok kezdő paleósoknak

Szerző: G. Szabó Klára

SpringMed, 2015

 

 „Vajon gondolt már arra, hogy a gyomorégését vagy az ebéd utáni álmosságát csupán a táplálkozása megváltoztatásával megszüntetheti? Vagy csak szeretné a betegségeket elkerülni, netán gyógyszerek nélkül leélni az életét? Vagy fogyni szeretne visszahízás nélkül és anélkül, hogy állandóan koplalna? Esetleg észrevette, hogy allergiás a lisztre, a tejre, rossz hatással van Önre a cukor?

Úgysem lehet minden, a szervezetünkre káros hatást kivédeni, de legalább ezzel a táplálkozással valamennyit segíthetünk magunkon.”

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  GYÓGYNÖVÉNYEK ÉS ALTERNATÍV TERÁPIÁK A MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK KEZELÉSÉBEN

Szerzők: Dr. Babulka Péter, Dr. Boros Szilvia

SpringMed Kiadó, 2015

 

Napjainkban a mozgásszervi betegségek előfordulási gyakorisága meglehetősen magas, a panaszok nemcsak az idősebb, hanem az egyre fiatalabb korosztályt is érintik.

Az akadémikus orvoslás eszköztárában e betegségek kezelésében a hosszabb ideig tartó és számos nem kívánt mellékhatást előidéző gyógyszeres terápiák, illetve fizioterápiás kezelések állnak előtérben, így joggal vetődik fel a kérdés, hogy melyek azok a komplementer eljárások, melyek segítségével úgy lehet enyhíteni a mozgásszervi betegségeket kísérő gyulladásos folyamatokon, fájdalmakon, mozgásbeszűküléseken, hangulati és alvászavarokon, hogy egyben a tartós gyógyszerfogyasztás okozta nem kívánt hatásokat is mérsékelni lehessen.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  TÜDŐGYÓGYÁSZAT - TANKÖNYV SZAKÁPOLÓKNAK ÉS SZAKASSZISZTENSEKNEK

Szerzők: Bártfai Zoltán, Dr.; Hidvégi Edit, Dr.

SpringMed Kiadó, 2015

 

A betegek ellátásában igen fontos szerepük van az egészségügyi szakdolgozóknak. Nekik is ismerniük kell a betegségeket, a diagnosztikai és a kezelési lehetőségeket. Ezek megtanulásához nyújt segítséget ez a könyv.

 

A könyv 5 fő fejezetre tagolódik:

    A légzőrendszer anatómiája, funkciói

    A leggyakrabban előforduló tünetek

    A tüdőbetegségek diagnosztikája és szakdolgozói teendők

    Pulmonológiai megbetegedések és ápolási ismeretek

    A kezelés különleges szempontjai

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VESEELÉGTELENSÉG, DIALÍZIS, TRANSZPLANTÁCIÓ

Szerzők: Dr. Andy Stein, Janet Wild

SpringMed, 2015

 

Napjainkban, hazánkban minden tízedik ember érintett valamilyen vesebetegség által, s évente mintegy 500-600 ezer vesebeteg szorul gondozásra. Tavaly csaknem 400 vese-transzplantáció történt, és közel 6500 krónikus veseelégtelenségben szenvedő beteg életben maradását a dialízis-kezelés biztosította. A veseelégtelenség rendkívül összetett problémát jelent, így érthető, hogy lényegi folyamatainak, azok összefüggéseinek bemutatása a laikusok számára igen nehéz. A könyv kiadója a szerzőkkel együtt hiszi és vallja, hogy minél többet tus a beteg a betegségéről, annál könnyebben képes megbirkózni vele. A könyv magyar kiadásának célja, hogy olyan ismereteket adjon az olvasóknak a betegségükkel kapcsolatban, melyek segítségével fel tudják majd használni az orvostól kapott tájékoztatást annak érdekében, hogy megfelelő döntéseket hozzanak, hogy kézben tarthassák mindazt, ami a betegségük során velük történik, és megpróbálják a lehetőségeik szerint legjobb minőségben élni az életüket a veseelégtelenség ellenére, illetve a veseelégtelenséggel együtt is.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DIETETIKA A HÁZIORVOSI GYAKORLATBAN

Szerkesztette: Prof. dr. Figler Mária, Kubányi Jolán, MSc

SpringMed, 2015

 

Étrendünk nemcsak a közérzetünkre van hatással, hanem élettartamunkra és életminőségünkre is. A hibásan megválasztott és hosszú távon gyakorolt helytelen életmód – így a táplálkozás is – kimutathatóan szoros kapcsolatban áll számos betegség gyakori előfordulásával. A táplálkozási szokások kismértékű megváltozása is jelentősen befolyásolhatja az egészséget, s nélkülözhetetlen számos betegség terápiájában és prevenciójában.

 
4 800 Ft
Akció: 4 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KÖSZVÉNY ÉS A HÚGYSAVSZINTCSÖKKENTÉS KÉZIKÖNYVE

Szerzők: Gyurcsáné Kondrát Ilona, Szekanecz Zoltán, Dr.

SpringMed Kiadó, 2015

 

Régen a köszvényt a jómódúak betegségének tartották. Ma is elmondható, hogy ez az igen fájdalmas, rohamokban jelentkező, ízületeket megtámadó betegség főként az elhízott embereket érinti, ráadásul a magas húgysavszinttel járó betegség további kockázatokat rejt magában. Hosszú távon nemcsak az ízületek deformációját okozza, de a magas húgysavszint növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Szerencsére ma már hatékony terápia van a fájdalmak csillapítására és a húgysavszintet is hatékonyan és hosszú távon lehet csökkenteni. Ennek módja a gyógyszeres terápia mellett az életmódterápia, tehát húgysav- és testsúlycsökkentő diéta és fogyás. A könyvben receptek és diétás tanácsok is találhatók, de ezen túl megismerkedhetünk a köszvény betegséggel és 135 kérdés és felelet segítségével a hétköznapok problémáira is válaszokat kapunk.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GI-DIÉTA

Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak

Szerzők: Dr. Fövényi József, Gyurcsáné Kondrát Ilona

SpringMed Kiadó, 2014

 

A GI-diéta neve a glikémiás index elnevezéséből ered. Az étkezéskor nem csupán a bevitt kalóriákra kell figyelni, hanem az ételek összetevőinek arányára (fehérjék-zsírok-szénhidrátok) is, sőt az is nagyban befolyásolja, hogy meghízunk-e vagy tartani tudjuk a súlyunkat, hogy milyen típusú szénhidrátot fogyasztunk az ételeinkkel.

    -Ha magas GI-jű ételt fogyasztunk, az fokozza a meghízás esélyét, és növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

    -Ha alacsony GI-jű ételeket fogyasztunk, az csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulását, és a súlygyarapodást is jó eséllyel megállítja.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  AZ EGÉSZSÉGNYERESÉG MÉRÉSE - A BETEGEK ÉRTÉKELÉS ALAPJÁN

Szerzők: Inotai András, Dr.; Kaló Zoltán, Prof.; Lovas Kornélia, Dr.

SpringMed Kiadó, 2014

 

A betegtől származó információk gyűjtésének, elemzésének, kiértékelésének ma már komoly tudományos háttere és nemzetközi szakirodalma van, amely a pszichometria, a biostatisztika és az egészség-gazdaságtan által alkotott interdiszciplinális területként írható le.

A betegség szubjektív megítélése – azaz annak vizsgálata, hogy a betegek hogyan élik meg saját lelki, mentális és fizikai állapotukat -, valamint az objektív, fiziológiai paramétereken alapuló orvosi diagnózis között meglévő különbség az elmúlt évtizedekben egyre több figyelmet kapott. A sikeres és modern orvoslásban azonban mindkét dimenzió együttes figyelembevételére van szükség, mivel ezek ki is egészítik egymást.

 
4 600 Ft
Akció: 4 140 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HYPERTONIA ÉS NEPHROLOGIA A HÁZIORVOSI GYAKORLATBAN

Szerkesztő: Dr. Takács Éva

Szerzők: Dr. Barna István, Alföldi Sándor, Barna Istvánl, Benczúr Béla, Farsang Csaba, Járai Zoltán, Jermendy György, Kiss István, Páll Dénes, Simonyi Gábor, Szegedi János, Tamás Ferenc, Deák György, Kárpáti István, Ladányi Erzsébet, Mátyus János, Tislér Tamás, Zakar Gábor

SpringMed Kiadó, 2014

 

A hazai felnőtt lakosságban a hypertonia prevalenciája meghaladja a 35%-ot , a nyugdíjasok körében eléri a 65%-ot. Napjainkban a magasvérnyomás-betegség – a cardiovascularis betegségek egyik leggyakoribb rizikófaktora – a leggyakrabban előforduló megbetegedések egyike.

A hypertonia oka is és következménye is lehet a vesebetegségnek. Becslések szerint Magyarországon 6000 ezer lakosnak van középsúlyos vagy súlyos veseelégtelensége. 2013-ban több mint 12 000 beteg került vesepótló kezelésre, több mint 50%-uk hypertonia és diabetes következtében.

 
6 800 Ft
Akció: 6 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SCHÜSSLER ARCDIAGNOSZTIKAI ÉS TERÁPIÁS ZSEBKÖNYV

Szerző: Dr. Farkas Orsolya

SpringMed Kiadó, 2010

 

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, az különböző betegségek kialakulásához vezethet. Ilyen esetekben lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók.

Hogyan hatnak a Schüssler-sók? Milyen fajtáik vannak és hogyan kell őket alkalmazni? Van-e mellékhatásuk az adagolásuk során? Milyen tünetek és betegségek esetén ajánlott a szedésük? Milyen hiányállapotok ismerhetők fel az arcdiagnosztika során?

A könyv orvos szerzője gyakorló homeopata, aki a Schüssler-sók alkalmazásával szép eredményeket ért el a betegeinél. Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik szeretnék megismerni a Schüssler-sók gyógyító hatását.

 
2 280 Ft
Akció: 1 940 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SEGÍTSÉG! CUKORBETEG LETTEM!

Mindent tudó kisokos kezdő és haladó cukorbetegeknek

Szerzők: Dr.Vándorfi Győző, Dr.Havasi Anett, Dr.Földesi Irén

SpringMed Kiadó, 2014

 

A mai életvitel nem kedvez az egészséges életmódnak! Stressz, kevés mozgás, ugyanakkor bőséges evés-ivás. Mindezek elősegítik, hogy az elhízás következményeként 2-es típusú cukorbetegség alakuljon ki. Persze, kell hozzá veleszületett hajlam, de annak hiánya még nem ment meg a diabétesz kialakulásától!

A zsebkönyv belgyógyász, diabetológus, nefrológus orvos szerzői arra vállalkoztak, hogy közérthető módon összefoglalják mindazon tudnivalókat, amit egy bármely típusú cukorbetegnek tudnia kell. S hogy miért kell tudnia? Mert az ismeretek elsajátítása és alkalmazása az egyedüli módja annak, hogy a súlyos szövődmények kialakulását meg lehessen előzni és cukorbetegséggel is teljes életet lehessen élni!

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GLOBALIZÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉG

Szerző: Dr. Tompa Anna

SpringMed Kiadó, 2014

 

Mentális környezet, környezetszennyezés, általános járványtan, életmód és egészség, krónikus nem fertőző betegségek. A szerző e fejezetcímek alatt tárgyalja a globalizált világ környezeti hatásait, a testi és a lelki betegségek környezeti hatásokra visszavezethető okait és a megelőzés lehetőségeit.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HÉVÍZI GYÓGYMÓDOK

Szerkesztette: Dr. Bermann Annamária

SpringMed Kiadó, 2014

 

„Magyarország rendkívül gazdag gyógyvizekben, ásványvizekben. Az 1930-as évektől, ahol lefúrtak a föld mélyébe kőolajért, földgázért, nagyon sok helyen gyógyvíz tört fel helyettük. A gyógyvíz legalább olyan érték, mint a keresett szénhidrogének.

A Balaton-felvidéken van egy hely, ahol a gyógyvíz nem mesterséges fúrás eredménye, hanem több évezreddel ezelőtt a forrás természetesen tört elő a föld mélyéből.

Ez a gyógyvíz a hévízi tó.

 

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÖSZVÉNY ÉS MÁS KRISTÁLYBETEGSÉGEK

Szerzők: Szekanecz Zoltán, Poór Gyula, Paragh György

SpringMed Kiadó, 2013

 

A köszvényt hajdan a „királyok betegsége” megjelöléssel illették; a köszvényeseket szociális státusuk miatt sokan irigyelték. 1964-ben azonban már ezt írták róla: „…a demokrácia kiszélesedésével a köszvény már nemcsak a felső tízezer betegsége, hanem ma már mindenkit elérhet…”.

 

A köszvény incidenciája az elmúlt évtizedekben jelentősen emelkedett; 1990 és 2010 között megduplázódott a civilizációs ártalmak (elhízás, purindús étkezés, alkoholfogyasztás stb.) elterjedésével, a diuretikumok használatával. Napjainkban a férfiak egyik leggyakoribb gyulladásos betegsége.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  KOLESZTERINDIÉTA. ZSÍRSAVCSÖKKENTŐ RECEPTEK ÉS ORVOSI TANÁCSOK

Szerzők: Dr. Palik Éva, Antal Emese, Dr. Karádi István

SpringMed Kiadó, 2013

 

A koleszterinről manapság divatos beszélni. Általában, mint a legfőbb közellenségek egyikét emlegetik, hiszen mást sem hallani, mint: „Az az egészséges, ami koleszterinszegény…”. De mi is az a koleszterin? Valóban csak rossz tulajdonságai vannak, vagy szervezetünknek szükséges tápanyaga? Hogyan lehet a vérben keringő zsírsavak szintjét befolyásolni? Melyek a gyógyszermentes módszerek, és mikor jön szóba gyógyszeres kezelés?

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK

Recepteskönyv

Szerző: Sókiné Hajdara Ágota

SpringMed Kiadó, 2013

 

Mit tegyünk, ha kiderül, hogy a gabonafélékben található sikérre (gluténre) érzékenyek vagyunk?

A könyv szerzője több, mint 10 éve kellett, hogy a gluténmentes ételek elkészítését megtanulja és e könyvben az eddigi tapasz- talatai alapján készült receptjeit osztja meg az Olvasóval.

„A gluténmentes finomságok recepteskönyvé”-be olyan ételek kerültek, melyek nagyon ízletesek, rendkívül mutatósak és mégis könnyen elkészíthetők.

Recepteket találnak e könyvben a tésztaféléket kedvelő em- berek ugyanúgy, mint a vitamindús, hiányállapotok elkerülé- sét szem előtt tartó, egészséges táplálkozást igénylők.

A gluténmentes ételek elkészítését érdemes könyvből tanul- ni, mert sok időt és fáradságot takaríthat meg vele!

107 étel receptjét és fotóját, valamint a „Hasznos információk” fejezetben a gluténérzékenységgel kapcsolatos fontos tud- nivalókat találhat meg e kötetben az Olvasó.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
UTAZÁS A TÁNYÉR KÖRÜL

Szerző: Arató Györgyi

SpringMed Kiadó, 2013

 

A mesekönyv az egészséges táplálkozás világába kalauzolja el a gyermekeket dietetikai és egészségpedagógiai ismereteket ötvözve egy, a gondolkodási szintjüknek megfelelő, fantáziájukat megmozgató történeten keresztül.

 

A táplálkozási ismeretekben gazdag történeteket hozzájuk kapcsolódó játékos feladatok, ételreceptek egészítik ki, így a mesekönyv tartalmi felépítésénél fogva akár oktatási anyagként is hasznosítható. Egy-egy fejezet a táplálkozási piramis egy szintjét, vagyis egy adott élelmiszercsoportot jelenít meg a mesék világában, valamint minden fejezet végén a gyermekek különböző játékokon keresztül elmélyíthetik, kibővíthetik az előzőekben megszerzett tudásukat. Továbbá útmutatást kapnak, hogy miből, mennyit és hányszor kellene enniük ahhoz, hogy táplálkozásuk

kiegyensúlyozott legyen, ehhez nyújtanak ötleteket Séfike papagáj mintareceptjei.

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PULMONOLÓGIA A HÁZIORVOSI GYAKORLATBAN

Szerkesztette: Prof. Dr. Somfay Attila

SpringMed Kiadó, 2013

 

A belgyógyászati szubspecialitások közül a pulmonológia a légzőszervi betegségek gyakori előfordulása és a társszakmákkal való szerteágazó kapcsolatai miatt kiemelkedő jelentőséggel bír a háziorvosi praxisban dolgozó orvosok számára is.

 

 
4 600 Ft
Akció: 4 140 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HOMEOPÁTIÁS ZSEBKÖNYV SZÜLŐKNEK

Egy gyermekgyógyász javaslatai

Szerző: Dr. Kürti Katalin

SpringMed Kiadó, 2013

 

Ha hiteles forrásból, a mindennapi gyakorlatban felmerülő kérdéseikre keresik a választ gyermekeik otthoni homeopátiás kezeléséhez, akkor a legjobb könyvet tartják a kezükben!

Jól áttekinthető, gyakorlatias, lényegre törő, mégis benne van minden fontos információ, és tényleg elfér a zsebben. Használják gyermekeik egészségére, saját maguk örömére. Tapasztalják meg azt, ami szerintem a homeopátia egyik legnagyobb értéke, hogy a szülő aktív részese, és nem passzív végrehajtója gyermeke gyógyításának.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ IDŐ PARTJÁN

Jóga és személyiség

Szerző: Dr. Weninger Antal

SpringMed Kiadó, 2013

 

A könyv a jóga világába vezeti be az olvasóját. Az alapfogalmak megismertetése után a testtartások (ászanák) és csakrák (erőközpontok) bemutatása következik, majd a lélegzés (a pránajáma) és a meditáció különböző fajtáival, azok egészségre gyakorolt hatásával ismerkedhetünk meg. A ma sokfelé oktatott jógarendszerek közül a Hatha jógát és a rádzsa jógát művelők gazdagíthatják ismereteiket ennek a könyvnek a tanulmányozásával.

 

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GASZTRONÓMIAI VILÁGKALAUZ

Egészségeseknek, cukorbetegeknek, lisztérzékenyeknek és fogyni vágyóknak

Szerzők: Dr. Winkler Gábor, Gézsi Andrásné, Dr. Baranyi Éva

SpringMed Kiadó, 2013

 

Első olvasásra tán meghökkentő cím. De valóban az-e?

A könyv orvos szerzői képzeletbeli kulturális-kulináris kalandozásuk során számos nép gasztronómiájával és gasztrokultúrájával, jellegzetes ételeivel és a fogyasztásukkal kapcsolatos szokásokkal és hagyományokkal ismertetik meg az Olvasót.

Az olvasmányos és tartalmas leírásokat táplálkozás-élettani ismeretek is kiegészítik, ezzel segítve azon olvasókat, akik az ételekről tudni szeretnék, hogy mit fogyaszthatnak el úgy, hogy fittek és egészségesek legyenek.

A dietetikus társszerző a receptleírásoknál tömör tanácsokkal látja el a fogyókúrázókat, a cukorbetegeket és a lisztérzékenyeket, megjelölve a helyettesítési lehetőségeket az ételek alapanyag-összetételben.

 
4 900 Ft
Akció: 4 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DIÉTÁS TANÁCSOK TEJCUKORÉRZÉKENYEKNEK

Laktózmentes receptekkel

Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona

SpringMed Kiadó, 2013

 

A tejcukorérzékenység hazánkban minden harmadik embert érint. A jellegzetes tünetek (puffadás, hasmenés a tejtartalmú ételek fogyasztását követően) változó erősségűek lehetnek. A nagy mennyiségben természetes forrásként tejben és a tejtermékben található laktózt a laktáz enzim képes elbontani, ám ha ebből kevés van, vagy nincs a szervezetünkben, akkor keletkeznek a panaszok.

Milyen ételeket fogyaszthatnak a laktózérzékenyek? Milyen kezelési lehetőségei vannak a panaszokkal küzdőknek? Milyen egyéb betegségektől kell elkülöníteni? A hasznos tudnivalókon túl e kiadvány számos receptleírást is tartalmaz, mely ötletadóként kitűnően használható.

 
980 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LÁBTORNA- KICSIKNEK, NAGYOKNAK, NEM CSAK LÚDTALPASOKNAK

Szerzők: Dr. Kovács Jolán, Bucsi Bernadett

SpringMed Kiadó, 2013

 

A lapos talp, a lúdtalp” a lábboltozat hiánya szinte már a népbetegség méreteit ölti. A megoldást „ – itt is, mint sok más területen a megelőzés adhatja. A megelőzés, illetve a kezelés legfontosabb része a torna, mely célzottan a lábboltozat kialakításában és megtartásában részt vevő izmokat erősíti.

Bizonyos periódusokban különösen nagy a lúdtalp kialakulásának veszélye: amikor a lábat hirtelen fokozottabb megterhelés éri (sok állás esetén), a járás kezdetekor, az óvodáskor és az iskoláskor elején, a pubertáskori gyors növekedési periódusban, minden hosszabb fekvéssel vagy inaktivitással járó állapot után.

Ez a kiadvány Dr. Kovács Jolán ortopéd szakorvos négy kiadást megélt kötete, mellyel a lúdtalpasság és statikai problémák megelőzéséhez nyújt segítséget a szülőknek és a gyermekközösségek nevelőtanárainak, egészségügyi dolgozóinak és nem utolsósorban a tornát végző gyermekeknek. Bízunk benne, hogy a gyermekek érdeklődését sikerül e játékos formában felébreszteni és ezáltal a lábak, statikai rendellenességeit megelőzni.

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GERINCVÉDELEM A MINDENNAPOKBAN

Szerzők: Varga Terézia, Milusné Pap Viola

SpringMed Kiadó, 2012

 

Hazánk felnőtt lakosságának közel 80 %-a már megismerte a gerincfájdalom gyötrelmeit. Sokuknál  a probléma állandósul, melynek következtében gyógyszereken élnek és annak mellékhatásait ismét más gyógyszerekkel próbálják megoldani. Pedig a hát- és gerincfájdalmak nagyban javulnak, ha tudjuk, hogy a mozgás nemhogy árt, hanem egyenesen használ, és hogy a gerincvédelem elsajátításával még sokáig elkerülhető a gerincműtét.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban közel másfél évtizede sikeresen működik egy komplex felvilágosító program, amelyet az intézetben működő gyógytornászok oktatnak a betegeknek. A tanfolyam mára a mozgásterápia szerves részévé vált, elméleti ismereteket és a mindennapi életre szánt, hasznos gyakorlati tanácsokat tartalmaz.

 

 
2 680 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
CUKORBETEG DIÉTÁJA

Tanácsok és receptek

Szerzők: Gyurcsáné Kondrát Ilona, Dr.Fövényi József

SpringMed Kiadó, 2012

 

A cukorbetegség két fő típusa közül a felnőttkori ún. 2. típusú diabétesz a lakosság több, mint 1o%-át érinti. Mivel gyermekkorban ritkább, ezért a számot úgy kell érteni, hogy a felnőttek közül minden 6.-7. személynél kialakulhat a betegség. A cukorbetegségre ugyanis nagy mértékben hajlamosítanak a genetikai adottságokon túl, az elhízás, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozási szokások.

A kiadvány összegzi a cukorbeteg diéta alapjait, mely a mai felfogások szerint nem a diabetikus készítményektől lesz diéta, hanem az ételek összetevőinek gondos megválogatásától, - figyelve arra, hogy az étrend minél több zöldséget, gyümölcsöt, rostot, és alacsony glikémiás indexű ételeket tartalmazzon.

 

A diéta tehát nem csak a cukorbetegeknek fontos, hanem minden elhízásra hajlamos, vagy mozgásszegény életmódod folytató egyénnek, mivel ezzel ki tudja védeni a cukorbetegség- és szövődményei kialakulásának kockázatát.

 
980 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SÜTEMÉNYRECEPTEK NEM CSAK CUKORBETEGEKNEK

Szerzők: Gézsi Andrásné Márta, Máger József

SpringMed Kiadó, 2012

 

A „Süteményreceptek nem csak cukorbetegeknek” füzet 16 édes és sós süteményrecept leírását tartalmazza színes fotókkal illusztrálva.

A füzetsorozat első köteteként megjelentetett receptesfüzet a „Cukorbetegek nagy süteményeskönyve – Nem csak cukorbetegeknek” címu népszerű könyv kivonataként készült.

A füzet célja, hogy bemutassa a kalóriacsökkentés fortélyát,  ezáltal lehetőséget adva a cukorbetegeknek, hogy időnként elfogyaszthassanak egy-egy süteményt, a súlyfölösleggel rendelkezők pedig jobban odafigyeljenek a kalóriabevitelük mértékére.

 
980 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
TEJCUKORÉRZÉKENYEK NAGY DIÉTÁSKÖNYVE

Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

Szerzők: Gyurcsáné Kondrát Ilona, Dr. Hidvégi Edit, Borbás Judit

SpringMed Kiadó, 2012

 

A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) –mely a tejcukor felszívódásához szükséges- vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben.  Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.

Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái  és milyen kezelési módjai vannak? Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat?  Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás? A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat.

A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó.

A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HORKOLÁS, ALVÁSZAVAROK - ALVÁSI APNOE

Szerző: Dr. Zoller Rezső

SpringMed Kiadó, 2012

 

Az orvostudomány egyre összetettebbé válik, újabb és újabb kutatási területek nyílnak meg. Ennek egyik jó példája az alváskutatás (alvásmedicina) területe.

A könyv ifjú szerzője Kanadában kezdett el az alvás alatti légzészavarokkal foglalkozni. Az ún. alvási apnoe tünetegyüttese (horkolás, alvás alatti légzéskimaradás, nappali álmosság) számtalan veszélyre utalhat, melynek következtében  elalvásos munkahelyi és közlekedési balesetek történnek és hosszú távon a magasvérnyomás, szívinfarktus és stroke kialakulásának kockázata is emelkedik.

 

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DIABETOLÓGIA A HÁZIORVOSI GYAKORLATBAN

Szerkesztette: Prof. Dr. Winkler Gábor

SpringMed Kiadó, 2012

 

A könyvről:

 

A diabetes és előállapotai egyre szélesebb tömegeket érintenek. A hazai epidemiológiai helyzetet ismerve – a nemzetközi előfordulási tendenciákkal egyezően a manifeszt formák mellett emelkedik a diabetes előállapotaiban lévők és a még felfedezetlen esetek száma is – közel 2,5 millió honfi társunk lehet érintett a szénhidrátanyagcserezavarok valamely formájában.

Ebben a helyzetben a háziorvosnak kiemelt szerep jut a megelőzésben, az anyagcserezavarok korai felismerésében, a leginkább veszélyeztetettek szűrésében, a célértékre törő kezelésben, az állapotot kísérő fokozott keringési kockázat lehető legerőteljesebb csökkentésében. E sokrétű feladatkör indokolja, hogy a háziorvosi teendőket szem előtt tartva elkészült a cukorbetegséggel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és a legújabb kutatási eredményeket is felölelő szakkönyv.

A könyv szerkesztője Prof. Dr. Winkler Gábor, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, szerzői és lektorai a hazai diabetológiai ellátás és kutatás szakértői, elismert szakemberei. Bízunk abban, hogy e könyv hasznos lesz az alapellátásban dolgozó orvosoknak és szakdolgozóknak egyaránt. A könyv ajánlható továbbá a diabetológiai minősítő vizsga előtt állóknak, valamint a diabetológia és az anyagcsere-betegségek iránt érdeklődő medikusoknak is.

 

 
6 800 Ft
Akció: 6 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LÉGÚTI GYULLADÁSOK KEZELÉSE HOMEOPÁTIÁVAL

Szerző: Dr. Zarándi Ildikó

SpringMed Kiadó, 2012

 

Évről évre növekszik azon betegek száma, akik a hagyományos, nyugati orvoslástól elfordulva igyekeznek a szelídebb, de mégis hatásos gyógymódok felé fordulni.

A tradicionális, nyugati orvosláson (allopátiás orvosláson) nevelkedett magyar orvosnemzedéktől még lehet, hogy kissé távol állnak a komplementer és alternatív medicina egyes ágai, de könnyen belátható, hogy ismereteiket a laikus közönség érdeklődése miatt is bővíteni kell és érdemes. Ugyanez vonatkozik a gyógyszerészekre is, akik nap mint nap találkoznak a betegekkel, és kéréseiknek, igényeiknek legjobb tudásuk szerint kell, hogy eleget tegyenek.

A könyv szerzője kiváló előadó, és mint allopátiás orvos kezdett el a homeopátiával is foglalkozni. Az évek során összegyűjtött tudását és tapasztalatait osztja meg a könyvben és ad praktikus tanácsokat a homeopátiás kezelések sokféle variációjára. A terápiás útmutatókon túl, esettanulmányokkal és kezelési folyamatábrákkal is elősegíti a

könnyebb megértést.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALZHEIMER-KÓR ÉS A DEMENCIA EGYÉB FAJTÁI

Szerzők: Cayton, Harry, Graham, Nori Dr., Warner, James Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

Mi az Alzheimer-kór? Mi a demencia? Van-e hatékony kezelési mód? Milyen segítséget remélhetünk, hová fordulhatunk, ha hozzátartozónknál kialakul a folyamatos és lassú leépüléssel járó betegség?

A demencia folyamatos leépülést okozó kóros agyi tünetcsoport, amely kihat valamennyi agyi funkcióra, és az egyén koncentrációképességének, emlékezőképességének, logikus gondolkodási képességének, térbeli és időbeli tájékozódási képességének, önellátásra való képességének leépüléséhez vezet. A demenciának több mint 100 fajtája ismeretes a kiváltó okoktól függően. A leggyakoribbak az Alzheimer-kór és a vaszkuláris (stroke, szélütés eredetű) demencia. Hazánkban mintegy 250-300 ezer, elsősorban 60 év feletti embert érint a demencia valamelyik fajtája.

A könyvben 258 kérdés-felelet nyújt tájékoztatást a betegséggel kapcsolatban, illetve ad gyakorlati tanácsot a beteget gondozóknak, rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek és a téma iránt érdeklődőknek.

 
2 490 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.