Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Szakkönyvek


Sorrend:

12

-15%
AZ ORVOSTUDOMÁNY ÖNKRITIKÁJA

No.1. Nemzetközi bestseller sorozat

Szerző: James Le Fanu

Fordította: Gyárfás Vera

Typotex Kiadó, 2008

 

Az orvostudomány önnön diagnosztikáját állítja fel James Le Fanu.

Vizsgálódását a penicillin felfedezésével kezdi, s jut el innen napjainkig. Ami a '80-as évekig történt, az sikertörténet: a betegségek kezelésével megnőtt az átlagéletkor, a csecsemőhalál nem mindennapos élmény többé, és még az öregedés kellemetlenségei is elviselhetőbbekké váltak. E sikerek ellenére az orvostudomány tündöklő fejezete, úgy tűnik, lezárult. Beköszöntött a medicinához és intézményeihez fűződő fokozódó ambivalencia korszaka. A fejlődés belső ellentmondások sokaságát hívta életre: az orvosképzésben, a gyógyszerkutatásokban, a protokollokon keresztüli ügymenetekben, a drága eszközigényben, és mind a társadalom, mind az orvostársadalmon belüli szemléletben.

Az Olvasó - ki egyetlen életét aggódva bízza hol orvosra, hol természetgyógyászra, vagy maga is orvos/esetleg természetgyógyász - ezúttal olyan könyvet tart kezében, amely széles látókörű és alapos, de mindenekelőtt önkritikus.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MELLKASSEBÉSZET

Szerző: Csekeő Attila

Akadémiai Kiadó, 2013

 

A kötet a mellkassebészet aktuális kérdéseit tárgyalja, és elsősorban a gyakorló  mellkassebészeknek nyújt útmutatást mindennapos munkájukhoz. Ugyancsak haszonnal forgathatják a mellkassebészeti feladatot is ellátó traumatológusok éppúgy, mint a mellkassebészet határterületén tevékenykedő sebész kollégák. Elengedhetetlen segédeszköze a szakvizsgára készülő szakorvosjelölteknek, de hasznos tájékoztatást nyújt a mellkassebészek szakmai partnerei, elsősorban a pulmonológusok, de a mellkassebészeti közvetlen betegellátásban részt vevő aneszteziológusok és onkológusok számára is.

 
7 000 Ft
Akció: 5 950 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INTENZÍV - EGY PÁLYAKEZDÉS ESETFANTÁZIÁI

Szerző: Bogár Lajos

Akadémiai Kiadó, 2013

 

A kötet az intenzív betegellátás legfontosabb kórélettani ismeretanyagát, etikai kérdéseit, az ápolók, orvosok gondjait mutatja be egy pályakezdő rezidens első két hónapjának munkahelyi és magánéleti konfliktusain keresztül.

 

 

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CLINICAL PATHOLOGY OF RHEUMATOID ARTHRITIS

Cause of Death, Lethal Complications and Associated Diseases in Rheumatoid Arthritis

Szerzők: Bély Miklós, Apáthy Ágnes

Akadémiai Kiadó, 2013

 

A rheumatoid arthritis klinikopatológiája

 

A monográfiában Bély Miklós patológus és Apáthy Ágnes reumatológus és neurológus leírja, illetve elemzi a rheumatoid arthritis (RA) legfontosabb patológiai szövődményeit, valamint a legfontosabb kísérő betegségeket.

 

 

 
14 700 Ft
Akció: 12 495 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÉPEGÉSZSÉGÜGYI ORVOSTAN

Szerkesztette: Ember István, Kiss István, Cseh Károly

PTE-ÁOK – Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

A PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézete az elmúlt 21 évben a köz/népegészségügyben, köz/népegészségtanban vezető oktató-, kutatóhellyé nőtte ki magát. Tehetséges fiatal szakemberek írták ezt a tankönyvet, rezidensek, PhD-hallgatók, külföldi kollégák és más szakmák képviselői, akik a Népegészségügyi Orvostan, korábbi nevén Közegészségtan, Népegészségtan, Megelőző Orvostan, Államorvostan, Szociális Medicina stb. nyomdokain haladva egy korszerű, XXI. századi igényeknek megfelelő tankönyvet hoztak létre mind a medikusok, mind a szakorvosjelöltek számára. Immáron a könyv 2. kiadását Ember, Kiss és Cseh professzorok a Pécsi, illetve a Semmelweis Egyetem vezető professzorai szerkesztették, konszenzusos alapon. Ők és munkatársaik a klasszikus közegészségtan alapjain állva a magyar közegészségügy legjobb hagyományait követve építették fel könyvüket, a megelőzésben fókuszálva az egyik legmodernebb orvosi és egészségtudomány-politikai pillérére, a genomikára, a genetikára, a molekuláris genetikára és epigenetikára, azaz a korszerű proaktív medicina módszertani alapjára, a molekuláris epidemiológiára.

 
6 980 Ft
Akció: 5 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
STEREOTAXIÁS ÉS FUNKCIONÁLIS IDEGSEBÉSZET

Szerző: Valálik István

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Tisztelt Olvasó!

 

E könyvben az idegrendszerben kialakuló kóros elváltozások és működészavarok befolyásolására irányuló műtétek széles palettájáról olvashat. Néhány fejezet között különböző interpretációban átfedések is lehetnek, ami a kialakult sebészi technikák, nézetek és értelmezések sokszínűségét is mutatja.

 

Látható azon tüneteknek és betegségeknek a sokasága, melyeket hatásosan lehet az egyre precízebben kivitelezhető idegsebészeti műtétekkel kezelni. A tudományág és az alkalmazott technológiák rohamos fejlődése révén a könyvben előremutató tendenciák is körvonalazódnak.

 

Fontos, hogy az orvostudomány az idegrendszer működését befolyásoló technológiákat csak jó irányú megközelítéssel megfelelő körültekintéssel, felelősséggel és meghatározott etikai keretek között alkalmazza, hogy az emberiségnek csak előnye származhasson, gátat szabva a teljesítmény- és képességnövelő, valamint a tudatmódosító beavatkozások elterjedésének.

 
9 900 Ft
Akció: 8 415 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
RITKA BETEGSÉGEK, DIAGNOSZTIKAI KIHÍVÁSOK

Szerzők: Dr. Garzuly Ferenc, Dr. Pfliegler György

Oriold és Társai Kiadó, 2013

 

Egy-egy betegség diagnosztizálása az orvost nehéz feladat elé állíthatja. A kihívás komoly, hiszen gyógyító tevékenysége elsősorban a helyes diagnózisra épül. Ennek tudatában kell arra törekednie, hogy az olyan, nehezen kórismézhető bajokat, mint amilyenek az úgynevezett “ritka betegségek” – amelyek összességükben valójában nem is ritkák -, felismerje. Ügyelnie kell azokra a helyzetekre is, amelyek a diagnosztizálást zavarhatják – várandósságban például a megszokott panaszok álruhájában jelentkezhet a betegség. A tájékozottság segíti a diagnosztikai tevékenységet, és jártassá is tesz nem hétköznapi betegségek orvosi megközelítésében.

Ennek a munkának a támogatása az orvosoknak, orvostanhallgatóknak szánt könyv szerzőinek célja. Az ország keleti és nyugati részében, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumban, valamint a szombathelyi Markusovszky Kórházban az utóbbi években diagnosztizált esetek közül közel hatvan kerül a könyvben klinikai és patológai nézőpontból bemutatásra, számos ábrával, megközelítően száz színes oldalon.

 
3 300 Ft
Akció: 2 970 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  PHARMACOLOGY AND DERMATOPHARMACOLOGY OF MOUSE EAR INFLAMMATION

Szerző: Gábor Miklós

Akadémiai Kiadó, 2013

 

A kísérletes gyulladások egéren témájú sorozatban megjelent legújabb, harmadik kötetben, a szerző rendkívül aktuális témát dolgozott fel. A mindennapos klinikai gyakorlatban a különböző gyulladásos bőrbetegségekkel (atopiás-, irritativ dematitis, stb.) nagy gyakorisággal találkozunk.

 

A könyv a kísérletes gyulladással, annak modelljeivel, s  farmakológiai befolyásolásával foglalkozik,a modern szakirodalmi adatok alapján. A mű három részből áll.

 
7 800 Ft
Akció: 6 630 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GYERMEKÁGYI LÁZ KÓROKTANA, FOGALMA ÉS MEGELŐZÉSE

Szerzők: Semmelweis Ignác Fülöp, Rákóczi Katalin

Akadémiai Kiadó, 2012

 

Semmelweis bevallja, nincs gyakorlata az írás és a könyvszerkesztés terén, mi a fordítás során mégis ragaszkodtunk Semmelweis mondataihoz, nem írtuk át modern fordítás címén, alig változtattuk meg struktúrájukat, messzemenően kifejezve ezzel azt a tiszteletet, amit a mai ember érez e kiemelkedő orvos iránt. Kegyelettel és hűséggel tekintünk küzdelmeire, melyek többek között stílusában is kifejezésre jutnak.

 

A könyv első felében Semmelweis észérvekkel, logikai úton, a meggyőzés eszközeivel bizonygatja igazát, bonyolult táblázatokat állít össze, lelkes hangnemet használ. Amikor kénytelen belátni, hogy küzdelmei nem hozzák azokat az eredményeket, amelyeket elvár, akkor már polemizál, már zaklatott, keserű, sokszor az irónia eszközeit is használja az ellenfeleivel szemben. Bonyolult, kapkodó hivatkozásai már arról tanúskodnak, hogy nem tudja elkeseredését feldolgozni, lelkiállapota és szövegei azt a folyamatot tükrözik, amely alig négy év alatt visszafordíthatatlanná vált.

 
5 200 Ft
Akció: 4 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A PEPTIKUS FEKÉLYBETEGSÉG TÖRTÉNETE

Szerző: Buzás György Miklós

Akadémiai Kiadó, 2012

 

A peptikus fekélybetegség évszázadokig ritka és kevéssé ismert kórkép volt: gyakorisága a 19/20. század fordulóján kezdett  emelkedni: ez a folyamat  az 1970-es évekig tartott.  Keletkezésének magyarázatára számos elmélet született: a savelmélet a gyomor HCl szekréciójának kóros változásait helyezte középpontba, a fertőzéses elmélet egy évszázadig tévedések sorozata miatt zsákutcába került. A  diagnosztikában  a gyomortartalom vizsgálatától a képalkotó eljárásokon át az endoszkópiáig vezetett az út, követve a gasztroenterológia általános fejlődését. A terápiában  a gyomorsav csökkentésére és a nyálkahártya védekezésének javítására törekedtek, de egyik  gyógyszercsoport sem tudta megváltoztatni a fekélybetegség krónikus, recidiváló, szövődményes természetes lefolyását. 1983-tól a Helicobacter pylori  felfedezésével a fekélyről alkotott szemléletünk minden szinten megváltozott, hiszen a fertőzés eradikációjával sikerült a fekélyek többségét hosszú távon gyógyítani és a szövődményeket megelőzni. A kezdeti évek lelkesedésében a szerző hajlamos volt azt hinni, hogy 2 évtized után a peptikus fekélyt az egyetemeken a  ritka betegségek tanszékén fogják oktatni szemeszterenként két órában: ez nem következett be, mivel a fekélybetegség sokkal csökönyösebbnek és sokoldalúbbnak  bizonyult. Csalódottságában a szerző  megírta a betegség történetét, amely nem is teljes, nem is hibátlan, de szemlélete talán eredeti.

 
8 190 Ft
Akció: 6 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KORAI FELISMERÉSE

Szerző: Berkő Péter

Akadémiai Kiadó, 2012

 

A könyv, melyet Ön most a kezében tart, nagy szakmai jelentőséggel bíró kiadvány, mert egyaránt szól az átlagembernek és az egészségügy szakértőinek. Sokat tanulhat belőle a hétköznapi érdeklődő, de a többdiplomás szakorvos is, mivel könnyen olvasható, nyelvezete egyszerű, közérthető, ugyanakkor a szakmaiság magas színvonalát képviseli.

 

A könyv a leggyakoribb betegségek szinte teljes palettáját fogja át. Szerzői között megtaláljuk az egyes orvosi szakterületek legkiemelkedőbb művelőit, akik gyakorló orvosként és elismert tudományos eredményeik alapján is megbecsült képviselői a gyógyító munkának.

 

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CLINICAL AND PATHOLOGICAL ASPECTS OF ATOPIC DERMATITIS

Szerzők: Schneider Imre, Harangi Ferenc, Sebők Béla

Akadémiai Kiadó, 2012

 

In the last decades the prevalence of atopic dermatitis has considerably increased all over the world. In addition to genetic factors, environmental impacts (allergens, ills of civilization, etc.) play an essential role in its development.

 

This book gives an overview of the clinical picture and the pathology of this everyday disease. The differential diagnosis of the disorder, the relationship between immunodeficiency and atopic dermatitis, the psychological and psychiatric aspects of atopic dermatitis, and the most recent knowledge on its pathophysiology are discussed in separate chapters. In the last chapter the possibilities of the conventional and up-to-date therapeutical possibilities are listed, and also recommendations for the practical implementation of the treatment are presented.

 

Numerous tables and color pictures complement the theoretical and practical treatise.

 

The work's aim is to facilitate the therapeutic activity of clinicians (pediatricians, dermatologists, gastroenterologists, otolaryngologists, ophthalmologists, etc.), family doctors, family pediatricians and thus to make permanent remission a reality for a great number of patients.

 
15 000 Ft
Akció: 12 750 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DIABETOLÓGIA A HÁZIORVOSI GYAKORLATBAN

Szerkesztette: Prof. Dr. Winkler Gábor

SpringMed Kiadó, 2012

 

A könyvről:

 

A diabetes és előállapotai egyre szélesebb tömegeket érintenek. A hazai epidemiológiai helyzetet ismerve – a nemzetközi előfordulási tendenciákkal egyezően a manifeszt formák mellett emelkedik a diabetes előállapotaiban lévők és a még felfedezetlen esetek száma is – közel 2,5 millió honfi társunk lehet érintett a szénhidrátanyagcserezavarok valamely formájában.

Ebben a helyzetben a háziorvosnak kiemelt szerep jut a megelőzésben, az anyagcserezavarok korai felismerésében, a leginkább veszélyeztetettek szűrésében, a célértékre törő kezelésben, az állapotot kísérő fokozott keringési kockázat lehető legerőteljesebb csökkentésében. E sokrétű feladatkör indokolja, hogy a háziorvosi teendőket szem előtt tartva elkészült a cukorbetegséggel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és a legújabb kutatási eredményeket is felölelő szakkönyv.

A könyv szerkesztője Prof. Dr. Winkler Gábor, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, szerzői és lektorai a hazai diabetológiai ellátás és kutatás szakértői, elismert szakemberei. Bízunk abban, hogy e könyv hasznos lesz az alapellátásban dolgozó orvosoknak és szakdolgozóknak egyaránt. A könyv ajánlható továbbá a diabetológiai minősítő vizsga előtt állóknak, valamint a diabetológia és az anyagcsere-betegségek iránt érdeklődő medikusoknak is.

 

 
6 800 Ft
Akció: 6 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KARDIOVASZKULÁRIS SZŰRŐVIZSGÁLATOK

Szerző: Kékes Ede, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

"A megelőzés eszköze a szűrés, azonban ezzel is visszaélünk, mert éveken keresztül csak kampányszerűen, ötletszerűen, és nem tudományos megalapozottsággal végeztük.

tudnunk kell, mit érdemes szűrni, milyen korban, mely mérési parmétereket kell vizsgálni, de legalább ennyire fontos a szűrés valódi hasznossági értéke az egyén és a társadalom szempontjából.

A bemutatott adatok mindegyikét megjelent publikációk anyagából vettem. A könyvet olvasó gyógyszerész, vagy orvos és laikus olvasó egyaránt hasznos és valós információt kap az életünket fenyegető tényekről, de a megelőzés lehetőségeiről is, vagy éppen a jelenleg zajló prevenciós programokról.

A könyvben szereplő gondolatok tükrözik a Magyar Hypertonia Társaság népegészségügyi szempontból is fontos prevenciós stratégiáját, mely stratégia kialakításának egyik szereplőjének tartom magam."

 
2 680 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KLINIKAI FARMAKOLÓGIAI KISLEXIKON

Szerzők: Gachályi Béla, Dr., Lakner Géza, Dr., Singer Júlia, Dr.

SpringMed Kiadó, 2005

 

500+ kifejezés ismertetése a klinikai farmakológia és határterületeinek tárgyköréből: általános klinikai farmakológia, klinikai kutatás-módszertan és -jog, Bizonyítékokon Alapuló Orvostudomány, farmakokinetika - farmakodinámia, farmakoökonómia, farmakogenetika, kronofarmakológia, valamint a hazai és nemzetközi gyógyszerkutatás-fejlesztés szempontjából jelentős szervezetek nevezéktana. A kislexikont 300+ tételes, részletes magyarázatokkal ellátott biostatisztikai fogalomtár teszi teljessé. A kötet különösen izgalmas és tanulságos része a klinikai farmakológia orvostörténeti előzményeit feldolgozó fejezet.

 

 
4 950 Ft
Akció: 4 455 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A GYERMEKKORI TÜDŐBETEGSÉGEK RÖNTGENATLASZA

Szerzők: Kósa Lajos, Dr., Novák Zoltán, Dr., Székely Edgár, Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A Kósa Lajos, Novák Zoltán, Székely Edgár "A gyermekkori tüdőbetegségek röntgenatlasza" c. könyv hiánypótló a mai orvosi gyakorlatban. Fél évszázaddal ezelőtt a mellkasi betegségekkel foglalkozó orvosok alapos röntgenfilm olvasási gyakorlatban részesültek, mára ez a tudás elhalványult, ugyanakkor szükség van rá. Az atlasz albumszerűen képekben jeleníti meg a gyermekkori mellkasi betegségek röntgenelváltozásait, könnyű eligazodást nyújt a téma iránt érdeklődőknek. Azok, akik régebbi röntgenfilm olvasási gyakorlatukat fel akarják frissíteni, illetve posztgraduális képzésként a mellkasi röntgendiagnosztika megtanulására vállalkoznak, a könyv mellé oktató CD-t vásárolhatnak, amelyen sokkal több eset részletes elemzése, az egyes elváltozások kiemelt ismertetése (színes nyilakkal, szöveges leletezéssel), és tesztkérdés lapok találhatók.

 
9 850 Ft
Akció: 8 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A GYERMEKKORI TÜDŐBETEGSÉGEK RÖNTGENATLASZA (CD)

Szerzők: Kósa Lajos, Dr., Novák Zoltán, Dr., Székely Edgár, Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A Kósa Lajos, Novák Zoltán, Székely Edgár "A gyermekkori tüdőbetegségek röntgenatlasza" c. könyv hiánypótló a mai orvosi gyakorlatban. Fél évszázaddal ezelőtt a mellkasi betegségekkel foglalkozó orvosok alapos röntgenfilm olvasási gyakorlatban részesültek, mára ez a tudás elhalványult, ugyanakkor szükség van rá. Az atlasz albumszerűen képekben jeleníti meg a gyermekkori mellkasi betegségek röntgenelváltozásait, könnyű eligazodást nyújt a téma iránt érdeklődőknek. Azok, akik régebbi röntgenfilm olvasási gyakorlatukat fel akarják frissíteni, illetve posztgraduális képzésként a mellkasi röntgendiagnosztika megtanulására vállalkoznak, a könyv mellé oktató CD-t vásárolhatnak, amelyen sokkal több eset részletes elemzése, az egyes elváltozások kiemelt ismertetése (színes nyilakkal, szöveges leletezéssel), és tesztkérdés lapok találhatók.

 
4 950 Ft
Akció: 4 455 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EGÉSZSÉGGAZDASÁGTAN EGY KISSÉ MÁSKÉPPEN

Szerző: Dézsy József, Dr. hc.

SpringMed Kiadó, 2006

 

"Azon idők lassan a múltba süllyednek, amikor a korábbi kórházfinanszírozási rendszerben a deficitkiegyenlítés miatt mindenféle készüléket össze lehetett vásárolni, tekintet nélkül a járulékos költségekre. A zárt kasszák rendszerével ezeknek a döntéseknek a lehetősége lényegében megszűnt. A beruházások fő irányvonala úgy alakult, hogy az allokációs döntések csak a pénzügyi helyzet figyelembevételével hozhatók meg.

 

 
2 850 Ft
Akció: 2 565 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
REUMATOLÓGIA - EGYETEMI JEGYZET

Szerkesztette: Szekanecz Zoltán, Dr.

SpringMed Kiadó, 2011

 

Az egyetemi jegyzetnek készült mű a debreceni Egyetem Orvosi Fakultásán, a Reumatológiai Tanszék munkatársainak közreműködésével jött létre. A könyv felöleli a reumatológiai kórképek elméleti hátterét, diagnosztikáját, és modern kezelését is. A könyv nem egyszerűen egy előadásjegyzet nyomtatásba öntött formája, hanem a nagy kézikönyvek és külföldi „textbook”- ok tematikáját követi tömör, mégis áttekinthető formában.

Az első hét fejezetben a reumatológiai propedeutika mellett egy rövid elméleti immunológiai áttekintés szerepel.

Ugyancsak ide tartozik egy reumatológiai terápiás blokk, mely áttekintést ad a gyógyszeres terápia, fizioterápia, gyógytorna/mozgásterápia és a reumatológiai rehabilitáció kérdésköréről.

A jegyzet másik felében az egyes kórképek kerülnek bemutatásra: az arthritisek, a szisztémás autoimmunreumatológiai kórképek, a gyermekreumatológiai betegségek, a degeneratív kórképek, a metabolikus csontbetegségek, a lágyrész-reumatizmusok és egyéb ritkább, de fontos határterületi kórállapotok.

A szerzők célja, hogy az orvostanhallgatók a vizsgára való felkészülés során jól használható egyetemi jegyzethez jussanak, egyúttal a könyv anyaga alapot teremthessen a szakvizsgára való felkészüléshez is. Emellett a gyakorló reumatológusok, háziorvosok és egyéb diszciplínák képviselői is haszonnal forgathatják a könyvet, melyben sok aktuális tudnivaló és újdonság egyaránt olvasható.

 
3 950 Ft
Akció: 3 555 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
UTAZÁS - EGÉSZSÉG ORVOSOKNAK

Szerző: Ternák Gábor, Dr.

SpringMed, 2006

 

"A 20. század második felétől ugrásszerűen megnőtt az utazók száma, melynek nagyságrendjét évi kb. 600-700 millióra becsülik és évente több mint 50 millió ember látogat el trópusi országokba. A légi közlekedés fejlődésével a legtávolabbi kontinensre is el lehet jutni 36 óra alatt. Ez a legtöbb fertőző betegség lappangási idején belül van. Fontos figyelembe venni, hogy nem csak az emberek, hanem a vektorok is utaznak, melynek eredményeként ma már számolnunk kell egyes betegségek rapid behurcolásának veszélyével." (a szerző)

A könyv azon gyakorló orvosoknak ajánlott, akik hasznos tanácsokkal és gyakorlati ismeretekkel igyekeznek az utazókat felkészíteni, illetve a lehetséges veszélyekre kívánják felhívni a figyelmüket.

 
4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSI LEHETŐSÉGEI CSECSEMŐKORBAN

Szerző: Réthy Lajos Attila, Dr.

Springmed Kiadó, 2011

 

Az allergiák, a coeliákia (lisztérzékenység), a cukorbetegség 1-es és 2-es típusa, az elhízás, a metabolikus szindróma és más civilizációs betegségek a XXI. század egészségügyi és össztársadalmi kihívásai között szerepelnek.

A civilizációs megbetegedések előfordulási gyakorisága a gyermekek körében is egyre növekszik. Ennek egyik oka az immuntolerancia kialakulásának zavara az immunrendszer csecsemőkori érésekor. Különösen érvényes ez a fokozott kockázati csoportba tartozó csecsemők esetében. Fokozott kockázatot jelenthet a családi hajlam mellett a szoptatás elmaradása, a császármetszéssel születés és a koraszülés is. Ez a kockázat azonban csökkenthető, ha a fejlődő immunrendszer megfelelő környezeti ingereket kap.

 
1 280 Ft
Akció: 1 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
THE AVIAN PINEAL GLAND - A MODEL OF THE BIOLOGICAL CLOCK

Szerzők: Csernus Valér, Mess Béla

Akadémiai Kiadó, 2004

 

Although cyclicism of some biological events was evident for thousands of years, the importance of the fourth dimension, the time in life processes have been underestimated by biologists for many years. It was only in the past few decades that we realized that life is basically a coordinated interplay between cyclic biochemical processes in widely different forms and period of times. This recognition greatly altered our understanding on how living organisms function.

This book discusses one specific aspect of biological cycles: the mechanism of the circadian melatonin secretion from the chicken pineal gland. This topic was selected for two reasons. Pineal gland plays a key role in controlling circadian and seasonal rhythmic processes in virtually all vertebrate species. Also, the avian pineal gland is an excellent model for studying the mechanism of the circadian processes in general, since this organ is relatively simple in structure and it possesses all the known features of a fully functioning circadian "biological clock".

 
2 475 Ft
Akció: 2 105 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  MOUSE EAR INFLAMMATION MODELS AND THEIR PHARMACOLOGICAL APPLICATIONS

Szerző: Miklós Gábor

Akadémiai Kiadó, 2000

 

This monograph is the first book to give a general survey of the different mouse ear inflammation models and their pharmacological applications. A number of investigators emphasize the usefulness of the application of different models of oedema, induced in mouse ear with croton oil, 12-o-tetradecanoylphorbol-13-acetate, cantharidin, mustard oil, arachidonic acid, dithranol (anthralin), capsaicin, ethyl phenylpropiolate, interleukin-1 or zymosan and also carrageenin-induced mouse ear dermatitis (Part One). The second part of the book provides the reader with concise information on the pharmacological applications of the different mouse ear models: investigations of the anti-inflammatory activities of synthetic compounds and other substances, including anti-inflammatory substances of plant origin (terpenoids, benzopyrone derivatives, etc.), plant extracts and marine products. The last section of the monograph furnishes information on the mouse ear oedema models for the investigation of agents in hyperproliferative or inflammatory skin diseases. The book is of interest to pharmacologists, dermatologists, organic chemists, pharmacognosists and investigators in the pharmaceutical industry.

 
9 520 Ft
Akció: 8 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KAPSZULÁS ENDOSZKÓPIA

Szerző: Kovács Márta

Akadémiai Kiadó, 2008

 

A 2000-ben bemutatott „drót nélküli" kapszulás endoszkópia forradalmasította a vékonybél-diagnosztikát. A módszer alkalmas a teljes vékonybél noninvazív és fájdalmatlan vizsgálatára. Új megvilágításba került a vérzésdiagnosztika, a vékonybéldaganatok, gyulladásos bélbetegségek és a coeliákia diagnosztikája. Ma már nemcsak a vékonybél vizualizálására alkalmas ez a módszer, hanem a nyelőcső és a vastagbél vizsgálatára is meghatározott indikációkban. Jelenleg hazánkban is elérhető mindhárom vizsgáló eljárás. A könyvben a nemzetközi eredményeket és a saját tapasztalatainkat foglaltuk össze és saját képanyagunkat közöljük. Mindazoknak ajánljuk ezt a könyvet, akik az emésztőrendszer betegségeinek felismerésével foglalkoznak.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HEPATOCELLULARIS CARCINOMA

Szerkesztette: Fehér János, Lengyel Gabriella

Akadémiai Kiadó, 2010

 

Az elsődleges májrák előfordulási gyakorisága világszerte - hazánkban is - nő, a rosszindulatú betegségek között az ötödik-hatodik leggyakoribb megbetegedés a világon.

Prognózisa a diagnosztika és a terápia utóbbi években bekövetkezett fejlődése miatt jelentősen javult. A könyvben kitűnő szakemberek foglalják össze az elsődleges májrák epidemiológiáját, kórokait, klinikai jellemzőit és szűrésének fontosságát. A szerzők ismertetik a hepatocelluláris carcinoma molekuláris biológiáját, molekuláris patológiáját, a steatosis, cirrhosis, májrák pathomechanizmusát. Betekintést adnak a hepatitis B és C vírus onkogén szerepével foglalkozó irodalomba. Áttekintik a carcinoma prevencióban fontos szerepet játszó kombinált interferon- és ribavirinkezelés hatásosságát. Ismertetik a legmodernebb diagnosztikai és terápiás lehetőségeket.

A könyvet belgyógyászoknak, gasztroenterológusoknak, sebészeknek, családorvosoknak egyaránt ajánljuk, államvizsgára és szakvizsgára készülő hallgatóknak és kollégáknak is hasznos segítséget nyújt a felkészüléshez.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EXPERIMENTALLY-INDUCED PAW OEDEMAS IN MICE

Szerző: Gábor Miklós

Akadémiai Kiadó, 2007

 

This monograph is the first one to give a general survey of the different mouse paw inflammation models.

The first chapters deal with the mouse paw oedema as a model for investigations of anti-inflammatory agents and summarize the different methods for the measurement of paw swelling in mice.

The further chapters of the monograph furnish detailed information of the mouse traumatic paw inflammation model and the ischaemia-induced paw oedema in mice.

The book is recommended for pharmacologists, pharmacognosists, dermatologists, internists, and researchers in medicine and pharmaceutical industry.

 
5 250 Ft
Akció: 4 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DISCOVERIES IN GASTROENTEROLOGY

From Basic Research to Clinical Perspectives (1960-2005)

Szerző: Mózsik Gyula

Akadémiai Kiadó, 2006

 
8 000 Ft
Akció: 6 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DIAGNOSIS AND SURGERY OF ORGAN METASTASES

Szerző: Besznyák István

Akadémiai Kiadó, 2001

 

Until the last decades, the appearance of distant organ metastases of malignant tumors meant unequivocally that the surgical treatment of the process would be not very promising. In these cases surgery was considered a proof of surgical thoughtlessness and senseless attempt. Nevertheless, in the clinical practice of the last decades more and more observations have proven that in certain tumor types and in certain organ metastases surgical intervention is indicated even in these cases. Surgery has resulted sometimes in a better quality of life, sometimes even in cure. In this monograph the Authors present their clinical experience of several decades combined with the data of the literature for those interested in this topic, in the hope that by doing so, they provide help also for the patients.

 
7 280 Ft
Akció: 6 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CAPSAICINOIDS

From the plant cultivation to the production of the human medical drug

Szerzők: Mózsik Gyula, Dömötör András, Past Tibor, Vas Viktória, Perjési Pál, Kuzma Mónika, Szolcsányi János

Akadémiai Kiadó, 2009

 

The capsaicinoids are well-known species, wich are able to modify the capsaicin sensitive afferent nerves. Their actions are dose-dependent processes, and they are capable to modify the neurogenic inflammation, pain and defence of the different target organs against different noxious agents.

Twenty-one researchers (chemist, pharmaceutical chemist, physicians, pharmaceutics, laboratory experts, biologist, engineers and agricultural engineers) have actively participated in an innovative pharmacological research programme from 2005 to 2008, the aims of which were to produce: new drug combinations for patients with myocardial infarction (orally applicable combinations of capsaicinoids with aspirin) and for those with chronic degenerative locomotive disease (orally applicable capsaicinoids with diclofenac and Naproxen).

In this book, the authors summarized the different agricultural, chemical, physiological, pharmacological, toxicological, national and international jural, patent, pharmaceutical industrial, economical problems in their study programme during the development of new drug combinations of capsaicinoids with the different nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) in orally applicable drugs to patients.

 
9 450 Ft
Akció: 8 035 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A DIABETOLÓGIA TÖRTÉNETE

Szerző: Buzás György Miklós

Akadémiai Kiadó, 2010

 

Az utóbbi évtizedekben a cukorbetegség szinte járványszerűen terjedt mind a fejlett, mind a fejlődésben lévő országokban, hatalmas költségeket jelentve az egészségügyi ellátórendszereknek. Évszázadokkal ezelőtt azonban ritka betegségnek számított: keletkezését, tüneteit, kezelését számos tévhit övezte. Jelen kötetben szerző az ókortól napjainkig áttekinti a cukorbetegségről és szövődményeiről keletkezett ismeretek, a diétás, gyógyszeres és inzulinkezelés fejlődését. Az anyagot a diabetológia mai felosztásának megfelelően 21 fejezetben ismerteti, a történeti szemlélet az egyes fejezeteken belül érvényesül. A szöveg - a korszellemnek megfelelően - igyekszik mindenkori bizonyítékokon alapuló adatokat ismertetni, innen a fejezetek végén található bőséges irodalom, amely az áttekintett forrásokat tartalmazza. A szerző törekvése a nemzetközi diabetológia kialakulásának ismertetése volt: a tudományág hazai kialakulásáról és személyiségeiről 2008-ban a szakma legkiválóbb képviselői vastag kötetben értekeztek. A könyv hasznos olvasmány lehet a minősített diabetológusok, belgyógyászok, endokrinológusok, de minden olyan szakember/medikus számára, aki a cukorbetegség iránt érdeklődik.

 
5 800 Ft
Akció: 4 930 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TÖRTÉNETI EGÉSZSÉGTAN

Szerzők: Ember István, Molnár F. Tamás, Varga Csaba

Dialóg Campus Kiadó, 2009

 

A közegészségtan a határterületek tudománya. A ráépülő népegészségtani kutatások egymástól gyakran távol eső tudományterületek adatait gyűjtik egybe, elemzik.
Könyvükben a szerzők arra keresték a választ, hogy a magyar nemzet születési, megbetegedési és halálozási adatai, relatív fejlettségünk ellenére miért maradnak el más, hasonló adottságú, kultúrájú, szocializációjú államokétól. A választ a magyar történelem alakulásában, a históriai események halmazában vélik megtalálni.
Most először kerül sor arra, hogy a történettudomány megfigyeléseit, megállapításait egybevessék az epidemiológia, a szociológia, a geográfia és a közgazdaságtan adatsoraival orvosi szemszögből is. Arra a következtetésre jutottak, hogy a hátrányos epidemiológiai jelenségek egyik lehetséges motorjául a nemzet 20. századi történelme, szocializációja szolgál, nem elhanyagolható mértékben a kollektív tudattalanba szuperponálódott események révén.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÉPEGÉSZSÉGÜGYI ORVOSTAN

Szerző: Ember István

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

A PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézete az elmúlt 15 évben a köz/népegészségügyben, köz/népegészségtanban vezető oktató, kutatóhellyé nőtte ki magát. Tehetséges fiatal szakemberek írták ezt a tankönyvet, rezidensek, PhD-hallgatók, külföldi kollégák és más szakmák képviselői, akik a Népegészségügyi Orvostan, korábbi nevén Közegészségtan, Népegészségtan, Megelőző Orvostan, Államorvostan, Szociális Medicina stb. nyomdokain haladva egy korszerű, 21. századi igényeknek megfelelő tankönyvet hoztak létre mind a medikusok, mind a szakorvosjelöltek számára. A szerkesztő Ember professzor és munkatársai a klasszikus közegészségtan alapjain állva a magyar közegészségügy legjobb hagyományait követve építették fel könyvüket, a megelőzésben is fókuszálva a modern egyik tudománypolitikai pillérére, a molekuláris genetikára és genomikára.

 
10 100 Ft
Akció: 8 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZET-EGÉSZSÉGTAN

Szerző: Ember István

Dialóg Campus Kiadó, 2003

 

A könyv foglalkozik a humán ökológiával, az ember és környezetének kapcsolatával, az emberi tevékenység által megváltozott ökoszisztémával, a környezetvédelem jelentőségével. A környezet-epidemiológia keretében – többek között - bemutatja Magyarország környezet-egészségügyi állapotát, a környezeti eredetű betegségek molekuláris epidemiológiáját, a környezeti expozíció típusait, azok osztályozását és vizsgálati módjait, valamint a térinformatika jelentőségét a környezet-egészségtanban.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EMBERI AGY ASZIMMETRIÁI

Szerző: Hámori József

Dialóg Campus Kiadó, 2005

 

A könyv a neurobiológia és a neuropszichológia egyik izgalmas kérdését, a félteki laterizációt tárgyalja rendkívül jó stílusban, a legújabb kutatási adatokat is ismertetve. Így pl. a beszéd, a térérzékelés, a muzikalitás, az intelligencia, a jobb- és balkezesség ontogenetikai és filogenetikai vonatkozásait írja le az akadémikus szerző, különös hangsúlyt fektetve az agyi aszimmetria kialakulása és az emberré válás kapcsolatának ismertetésére. A kötet a biológusok, az orvosok, a pszichológusok, szociológusok és a pedagógusok számára fontos, új elméleti és gyakorlati információkat nyújt, de meríthet belőle a humán etológus, az antropológus, a filozófus, a képzőművész, a zenész, az esztéta, sőt: a művelt, tudományszerető laikus is. Megértéséhez nincs szükség agysebészi szintű anatómiai ismeretekre, a kóresetelemzések jól érthetőek, és olvasás közben az ember óhatatlanul önelemzést végez.

 
3 480 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A DAGANATOK EPIDEMIOLÓGIÁJA ÉS PREVENCIÓJA

Szerzők: Ember István, Kiss István, Sándor János

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

A tartalomból: A daganatepidemiológia története - Epidemiológiai vizsgálatok - A deszkriptív epidemiológia - Az analitikus epidemiológia - Experimentális epidemiológia - Etiológiai epidemiológia - Etiológiai epidemiológia, emlőrák, Colorectalis karcinóma, prosztatarák, méhnyakrák, tüdőrák - Prevenció - Táplálkozás, zsírok, fehérjék, alkohol, mikronutriensek, élelmiszer-szennyezőanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, antikarcinogén hatású vegyületek, konyhatechnikai eljárások, a táplálkozás és az egyes daganatok kapcsolata, táplálkozási ajánlások - A dohányzás - Ráktípusok szűrése (emlőrák, prosztatarák, hasnyálmirigyrák, szájüregi daganatok) - Colorectalis karcinóma, a bőrrák és a melanoma szűrése, tüdőrák, hererák, méhnyakrák, hólyagrák, pajzsmirigyrák szűrése.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A CSÍPŐIZÜLETI SONOGRAPHIA

Szerzők: Graf, Reinhard, Szepesi László

Dialóg Campus Kiadó, 2000

 

A kötetben tárgyalt módszer a csípőízületi sonographia az újszülött csípők nem csontos részeinek megjelenítésére, valamint a combfej vápán belüli mozgásának ábrázolására egyaránt alkalmas, és ennek révén döntően javította a diagnosztikát.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CYTOLYTIC IMMUNE LYMPHOCYTES

Szerző: Joseph G. Sinkovics

Dialóg Campus Kiadó, 2008

 

A könyv részletesen ismerteti a veleszületett immunitás elemeit, az adaptív immunitás ráépülését az ősi innate immunitás elemeire. Megtudjuk, hogy a monoklonális ellenanyagok és hybridómák létezését a szerző legalább öt évvel a Nobel-díjas Köhler és Milstein előtt már felismerte és leírta. Részletesen tárgyalja az emberi autoimmun betegségek okait és folyamatait és az ezek talaján kifejlődő rosszindulatú daganatokat Olvashatunk arról, hogy miként működik az egyesült innate és adaptív immun rendszer exogén vírusok, baktériumok, egysejtű paraziták és többsejtű kórokozók (férgek), és az endogén ráksejtek ellen. Ilyen mélységben sehol senki sem tudott eddig ilyen analízist és szintézist létrehozni ebben a tárgykörben. A könyv “Concise Synopsis”-sal végződik: itt a legújabb immunológiai adatokat dolgozza fel, rendszerezi és prezentálja a szerző.
(Angol nyelven a világhírű magyar származású professzortól!)

 
13 643 Ft
Akció: 11 595 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BIOMECHANIKA

Szerző: Horváth Gábor

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2009

 

E fizikusoknak, biológusoknak, mérnököknek, orvosoknak, fizika- és biológiatanároknak ajánlott könyvben megismerkedhet az olvasó a biológiai rendszerekben felmerülő néhány mechanikai problémával és azok megoldásaival. Szó esik a négylábú állatok járásmechanikájáról, az optimális lépéssorrendről és a lójárás biomechanikailag hibás képzőművészeti ábrázolásairól. Górcső alá vesszük a múzeumok kitömött emlősállatait, az állatanatómia-tankönyvek négylábú állatillusztrációit és a játék állatfigurákat, s elemezzük azok járásábrázolási hibáit. Megmutatjuk, miként lehet rekonstruálni a dinoszauruszok mozgássebességét és mozgásmódját a megkövült lábnyomaik, valamint a fosszilis csontjaik vizsgálata alapján.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BRIDGING CORTICAL STRUCTURE AND FUNCTION

Szerző: András Lőrincz

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2006

 

Neurobiologists have a good understanding of what is occuring in the brain. However, they have difficulties explaining higher cognitive functions. Cognitive scientists, on the other hand, have built models about cognitive functions, but can hardly connect those to the neural substrate. Computational neuroscientists start from the very basic data and try to derive the brain from the electrical properties of neurons and their synapses. Developers in the field of artificial intelligence have produced a wi(l)d(e) variety of ’intelligent systems’ featuring ’intelligent behavior’, but are frustrated by the notion, because we are not having a good trip on the concept of intelligence. Our question is as follows: What if these pieces - neuroscience, cognitive science, theory and experiences from machine learning - are all needed to make one step further This book intends to make this step by trying to satisfy the constraints of the different disciplines. The book is for those who are interested in the constraints and puzzles of intelligence and in the attempt that aims to resolve some of the central issues.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A GYÓGYSZERKÖLCSÖNHATÁSOK ALAPELVEI AZ ORVOSI GYAKORLATBAN - Elfogyott

Szerzők: Armstrong, Scott C., Cozza, Kelly L., Oesterheld, Jessica R.

Lélekben Otthon Könyvek

Oriold és Társai Kiadó, 2004

 

kézikönyv az egészségügyben dolgozók számára tartalmaz gyakorlati információkat az orvostudomány legkülönbözőbb szakterületein használt gyógyszerek interakcióival kapcsolatban. Ezt megelőzően olvashatunk a műben a metabolikus gyógyszerkölcsönhatások farmakológiájának alapfogalmairól (meghatározások és a lebontás két fázisa), illetve a P450 enzimekkel kapcsolatos tudnivalókról. A könyv végén olyan, a témához kapcsolódó gyakorlati kérdéseket fejtegetnek a szerzők, mint a gyógyszerkölcsönhatások osztályozásának, felmérésének és kezelésének irányelvei, a gyógyszerrendelés több gyógyszert szedők esetében, az orvosjogi vonatkozások és a szakirodalom áttekintésének mikéntje. A függelékben találjuk a gyógyszerkészítmények nemzetközi nevek szerinti tárgymutatóját és az összesített tárgymutatót. A kiadványhoz tartozik még egy zsebkönyv, amelyben a kézikönyv fejezeteinek a tényekre, adatokra szorítkozó összefoglalása olvasható.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI MEGBETEGEDÉSEK IDEGI-LELKI TÉNYEZŐI ÉS EZEK TERÁPIÁJA - Elfogyott

Szerző: Őry Klára, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a testi panaszok kialakulásában és azok hosszas fennmaradásában fontos szerepe van az idegi-lelki tényezőknek. A szív- és érrendszeri megbetegedések keletkezésében, fenntartásában az idegi, pszichés rizikófaktorok szerepe vitathatatlan, ilyen irányú kutatások több évtizede folynak szerte a világban és hazánkban is. Mivel az idegi-lelki tényezők a szomatikus rizikófaktorok kialakulásában, befolyásolásában és megszüntetésében is jelentős szerepet játszanak, ezért felderítésük, és a kezelésbe való beépítésük egyre nagyobb hangsúlyt kap.

 

 
3 500 Ft
  SZÍVKATÉTEREZÉS ARTÉRIA RADIALIS BEHATOLÁSBÓL - Elfogyott

Szerzők: Komócsi András, Ungi Imre, Kónyi Attila

Akadémiai Kiadó, 2009

 

Az intervencionális kardiológia hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A mindennapos gyakorlat részévé vált az arteria radialis behatolás, amely a korábbi módszerekhez képest a beteget kevésbé megterhelő eljárás. Hazánkban 2008-ban a coronariaintervencióknak már több mint a 75%-a radialis artérián keresztül történt.

A transradialis katéterezés előnyei a napi rutin szintjén megfelelő gyakorlattal, széles körben való alkalmazás esetén mutatkoznak meg.

A könyv a transradialis technika ismertetésén túl betekintést ad a szívkatéterezés történetébe, a koszorúér-szűkületek, az atherosclerosis kialakulásának folyamatába. A jól illusztrált, részletes tájanatómiai és fejlődéstani leírás mellett felöleli a katéteres diagnosztika és terápia teljes spektrumát, kitérve a legújabb módszerek, eszközök bemutatására, a megfelelő katéter, stent kiválasztására, a várható szövődményekre és elhárításukra.

 
4 800 Ft
LOMBIKBAN FOGANT ÁLMOK - Elfogyott

A mesterséges megtermékenyítésről másképpen

Szerző: Boér Katalin

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Magyarországon minden hatodik házaspár meddő - sokan mégis tartanak a lombikprogramtól, mert nem tudják pontosan, mivel jár. Orvosok odavetett félmondataiból, tudományos szakkönyvekből, internetes fórumokból próbálnak tájékozódni... De hol kapnak választ a hétköznapi, mégis nagyon fontos kérdéseikre? Ki mondja el nekik részletesen, átérezve bizonytalanságukat, milyen útra lépnek, amikor a mesterséges megtermékenyítést választják?

 

 
2 940 Ft
AZ IDEGRENDSZER ÖSSZEHASONLÍTÓ MORFOLÓGIÁJA - Elfogyott

Szerzők: Csoknya Mária, Hámori József

Dialóg Campus Kiadó, 1998

 

A könyv magas szakmai színvonalon mutatja be az összehasonlító neuroanatómia kérdéseit az egysejtűektől a gerincesekig. A filogenetikai tárgyalásmód, a komparatív vonatkozások kellő megvilágítása és részletes tárgyalása, valamint a nagyszámú és kiváló ábraanyag nemcsak egységes szemléletet ad, de nagymértékben segíti az anyag megértését is.
Az idegrendszer összehasonlító morfológiája tankönyv és kézikönyv egyben, így nemcsak a felsőoktatásban részt vevők - biológia szakos egyetemi, főiskolai hallgatók, komparatív vonatkozásai miatt az orvostanhallgatók - forgathatják haszonnal, hanem a középiskolai tanárok önképzéséhez és továbbképzéséhez is ajánlható. Alapműnek számít a pszichológusképzésben, a nővérképzésben, a laborasszisztensi oktatásban, a kutató- és orvosbiológus-képzésben is.

 
2 780 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.