Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Publikon Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >P-R >Publikon Kiadó

Sorrend:

12

-15%
  GLOBÁLIS BIZTONSÁGI KIHÍVÁSOK, NATO SZEREPVÁLLALÁSOK ÉS KÖZÉP-EURÓPA

Szerkesztette: Glied Viktor, Tarrósy István

Publikon Kiadó, 2006

 

2006 tavaszán került megrendezésre a pécsi Európa Házban az a nemzetközi biztonságpolitikai konferencia, amelyen hazai szakértők mellett cseh, szlovák, ukrán, horvát és litván kutatók is előadást tartottak.

A „Globális biztonsági kihívások – NATO szerepvállalások és Közép-Európa” című tanulmánykötet a szimpóziumon résztvevő előadók anyagain kívül a Pécsi Biztonságpolitikai Kutatások Műhely (Európa Centrum Kht.–Pécsi Tudományegyetem Politikai Tanulmányok Tanszéke) egyetemi hallgatóinak és doktoranduszainak tanulmányait tartalmazza.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KIK IS VAGYUNK MI? - CIVIL SZERVEZETEK MAGYARORSZÁGON

Szerző: Kákai László

Publikon Kiadó, 2009

 

Megannyi mű készült már a nonprofit szervezetek világáról – de java részük monografikus igényű metateoretikus vállalkozás, melyet épp a tárgyalt, épp a tematizált világ lakói nem tudnak igazán használni – mert ugyan Róluk szól, de nem Velük, Értük nyilvánul meg, és nem számukra való ismeretekhez segít. Ez a könyv a magyar nonprofit szervezetek rendszerváltás utáni fejlődését mutatja, pontosabban inkább összegzi azt, arra vállalkozik, ami eddig kimaradt, vagy amiről kevés szó esett, azonban máshogy, másképp és főleg más nézőpontból mutatja meg a civil szervezetek szereplőit és tevékenységüket.

 
2 390 Ft
Akció: 2 030 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZETFEJLESZTÉS A KISTÉRSÉGEKBEN

A környezettudatos kistérségfejlesztés kézikönyve

Szerző: Gálosi-Kovács Bernadett

Publikon Kiadó, 2010

 

A kistérségek környezetvédelmi tevékenysége, a környezettudatos kistérségfejlesztés, a természetes és épített környezetének védelmét, a lakosság életminőségének, ellátási és környezeti viszonyainak javítását szolgálják.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INNOVÁCIÓS KÖRNYEZET ÉS A TÁRSADALMI TŐKE KAPCSOLATA

Innováció-vizsgálat a Dél-Dunántúlon

Második kiadás

Szerző: Sitányi László

Publikon Kiadó, 2011

 

Sitányi László és társai a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) folytatott empirikus kutatásuk segítségével próbálták megtalálni a választ arra, hogy milyen esélyei vannak az egyetem oldaláról a helyi gazdaságfejlesztő hatás elérésének. Fontosnak tartották megállapítani, hogy van-e értelmiség-megtartó ereje a felsőoktatási intézménynek. Ennek érdekében felmérték azokat a körülményeket, amelyeket a felsőoktatás szereplői akadályozó tényezőknek érzékelnek. Feltárták, hogy mi a tanárok és diákok véleménye, ismerete erről a témakörről, milyen mértékben bíznak egymásban és az innovációt segíteni hivatott pénzügyi és szakmai szervezetekben, hogyan vélekednek egymásról, az őket körülvevő tágabb és szűkebb környezetről, magáról a PTE-ről, mit tudnak arról, mire fordítja a PTE a kutatási bevételeket és egyetértenek-e ezekkel a célokkal.

 
1 660 Ft
Akció: 1 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYARORSZÁG A BALKÁN ÉS A MEDITERRÁNEUM VONZÁSÁBAN

Magyarország dél-európai kapcsolatainak politikai- és gazdaságföldrajzi értékelése

Szerző: Pap Norbert

Publikon Kiadó, 2010

 

Magyarország történelmében mindig kiemelt szerep jutott a dél-európai kapcsolat-rendszernek. Az itt található államok, közvetítő szerepű városok, térségek és kiemelt jelentőségű útvonalak a kezdetektől nagy jelentőséggel bírnak hazánk számára. A honfoglaló magyarság, miután megtelepedett a Kárpát-medencében, szoros, de változó intenzitású kapcsolatot alakított ki mind a Balkán térségével, mind pedig Itáliával.

 
3 290 Ft
Akció: 2 795 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KELETI HORIZONTUNK

Tanulmánykötet Bárdi László tiszteletére

Szerkesztette: Tóth József, Wilhelm Zoltán

Publikon Kiadó, 2009

 

Hazánkban az orientalizmus soha nem jelentett neutrális, csak a tudományos kutatás kritériumrendszerét integráló gyakorlatot. Tőlünk, keleti gyökerekkel büszkélkedő magyaroktól sokkal többet kívánt a keletkutatás mechanikus, steril eredményeket hajszoló tevékenységnél. A szubjektív elemeket soha, egyik nagy orientalistánk sem tudta kizárni tudományos célkitűzéseiből, motivációinak köréből, módszertani eszköztárából, eredményeinek magyarázatából. Úgy tűnik, mi magyarok, ha a Kárpátok koszorújától keletre tekintünk, valamiféle nosztalgikus érzés lesz úrrá rajtunk, az őshaza távolba vesző képe jelenik meg előttünk.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KÁRPÁT-MEDENCE ÉS ETNIKUMAI

Tanulmánykötet Pozsár Vilmos tiszteletére

Szerkesztette: Tóth József, Aubert Antal

Publikon Kiadó, 2009

 

A Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetének megbecsült kollégája, Pozsár Vilmos Tanúr Úr tiszteletére készült ez a kötet, melyben sokszínű szakmai tevékenységéhez kapcsolódóan, a Kárpát-medencét és annak etnikumait helyeztük előtérbe.

 

A kötet hármas tagolású: a tanulmányok a Kárpát-medence természeti, társadalmi és regionális földrajzi vonatkozásban képviselik a térség komplexitását, egyben kifejezik az Intézet munkatársainak széles körű oktatási és kutatási spektrumát.

 

A tanulmánykötetet mindazoknak ajánljuk, akik a Kárpát-medence, illetve etnikumai iránt mélyebb érdeklődést és elkötelezettséget mutatnak.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KELET-AFRIKA A FEJLŐDÉS ÚTJÁN

A Kelet-afrikai Közösség és tagállamai közelebbről

Szerző: Tarrósy István

Publikon Kiadó, 2011

 

Először 2000-ben jártam Kelet-Afrikában. Visszagondolva, most úgy tűnik, sokkal előbb voltam már ott… – ma pedig szinte mindig valahol azokat a tájakat járom. És mindig visszavágyom. Bennem is, mélyen bent lakozik az a bizonyos „Afrika-vírus”, amely mindig visszavisz Tanzániába, a szövetségi köztársaság részét képező Zanzibár szigetére, Kenyába… – Afrikába.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FENNTARTHATÓ AFRIKA

Szerkesztette: Tarrósy István

Publikon Kiadó, 2010

 

Ki gondolná, hogy a fenntarthatóság és Afrika akár pozitív összefüggésekben is megjelenhet a közvélemény előtt?

 

Pedig ez nem akkora csoda, csak sok örvénylő politikai és gazdasági folyamat mögé kell nézni. Azok keresztül-kasul járják, hálózzák, alakítják az afrikai kontinenst (és persze a világ többi részét is). Ahhoz, hogy jelenleg feltartóztathatatlanul és fenntarthatatlan módon előre rohanó világunk egyik legösszetettebb térségével kapcsolatban ilyen megállapításokat tehessünk, merésznek, de még inkább kritikusnak  kell lennünk. Éppen ez az, ami a kötet szerzőit vezérelte, amikor izgalmas, a fenntarthatóság kérdésköréhez kapcsolódó tanulmányaikat megírták.

 
2 390 Ft
Akció: 2 030 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A HASADÉKVÖLGY PEREMÉN - LEVÉLREGÉNY AFRIKAI UTAZÁSAIMRÓL

Szerző: Horváth Beáta

Publikon Kiadó, 2010

 

A könyv egy magyar lány Kenyában töltött első hat évének a kalandjain és tapasztalatain keresztül mutatja be Kelet-Afrika mindennapi életét, a városi gondokat, a falusi életet, a különböző kultúrák és vallások legjellegzetesebb vonásait, az afrikai emberek gondolkodását, életvitelét, idegenekről alkotott véleményét, amint azokat mostohaapjának, néhai Dr. Füssi-Nagy Géza Afrika-tudósnak megírta.

 
2 390 Ft
Akció: 2 030 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
KÍNA AZ AFRIKAI KONTINENSEN

Szerző: Chris Alden

Publikon Kiadó, 2010

 

A globális politika nagy sakktábláján mára Kína kétségkívül az egyik legfontosabb játékos. A világban zajló nagyhatalmi változások egyik legszembetűnőbb következménye, hogy Kína az afrikai kontinens politikai és gazdasági életének főszereplőjévé vált. Az ázsiai nagyhatalom sikeresen használja fel a fejlődő országokkal kialakított múltbéli történelmi kapcsolatait, valamint jövőbeni pozícióit, hogy megszerezze a számára legfontosabbat: Afrika természeti kincseit.

 
2 390 Ft
Akció: 2 030 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
WESTERN SAHARA

Szerző: János Besenyő

Publikon Kiadó, 2009

 

The author of this book has served in a number of peacekeeping operations in Western Sahara, Darfur and Afghanistan, therefore, has gathered invaluable practical experience about such missions. As UN military staff, part of MINURSO in 2003-2004, János Besenyő started to narrowly deal with the history of Western Sahara, the traditions and daily practices of the inhabitants of the area, the activities of the peacekeeping force of the world organisation, in particular with the root-causes of the Saharan conflict and their possible solutions.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DAKTARI, DAKTARI - EGY ORVOS VISSZAEMLÉKEZÉSEI

Szerző: Ternák Gábor

Publikon Kiadó, 2010

 

Lebilincselően izgalmas regény egy magyar orvosról, aki megjárta Afrikát, Ázsiát, a Közel-Keletet és hihetetlen kalandokon keresztül tárja az olvasók elé életútját.

 

„Az élet veszélyes vállalkozás, még senki sem élte túl” – ez a mottója az ismert magyar orvosnak, aki a hetvenes években Afrikában, majd egy évtizeddel később Laoszban gyógyít és fiatalemberként csodálkozik rá az egzotikus világ szépségére, valamint árnyoldalaira.

A Távol-Keleten új szerelemre lel, az Öböl-háború forgatagába már parlamenti képviselőként kerül, Kambodzsában választást felügyel, Sri Lankán a cunami áldozatainak segít. Dr. Ternák Gábor izgalmakkal teli önéletrajzi regénye több mint negyedszázadot fog át. Megrázó, kacagtató, elképesztő vagy éppen megható történetei egy másik világba repítik el az olvasót.

 
2 590 Ft
Akció: 2 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
GAMBIA - AFRIKAI TÖRTÉNELEM EGY FOLYÓ VÖLGYÉBEN

Szerzők: Dawda Faal, Suha György

Publikon Kiadó, 2008

 

Magyar nyelvű irodalom mindeddig csak érintőlegesen foglalkozott a Szenegáltól a Guineai-öböl vidékéig terjedő régió geopolitikai történetével. Az első Gambia-monográfiát átfogó igényességgel Dawda Faal, banjuli születésű, helytörténettel foglalkozó történész-tanár írta. Az 1997-es kiadás a függetlenség elnyeréséig eltelt időszakot értékelte, elemezte sajátos optikán keresztül. Faal professzor a Lesotho-i Állami Egyetemen végezte szociológiai és történelmi tanulmányait, így nézőpontja, történelemszemlélete rendkívül hiteles, ugyanakkor messzemenően megfelel a tudományos kutatás szempontjainak is.

 

 
1 800 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
TANÁRI KÉZIKÖNYV AZ EURÓPAI UNIÓRÓL - Elfogyott

Szerkesztette: Greksza Veronika, Mohay Ágoston

Publikon Kiadó, 2013

 

Kézikönyv tanároknak és diákoknak az Európai Unióról. A közösség történelme, intézményei, politikái, közérthető módon, egy kötetben.

 
2 100 Ft
BUEN CAMINO - JÓ UTAT! - Elfogyott

Szerző: Turóczi Ildikó

Publikon Kiadó, 2013

 

A Buen Camino utazás Spanyolországban, 800 kilométeren át, végig a lélek rejtett ösvényein. A testet és lelket egyaránt próbára tevő Út gondolatok és érzések tárháza. Camino, Út, Élet.

Kevés őszintébb, hitelesebb és sodróbb erejű könyvet olvashat manapság az ember önmagáról, a bennünk levő „ismeretlen” Én felé vezető útról, szeretetről, segítségről, kitartásról, arról, hogy kik vagyunk, mit is keresünk magunkban és másokban, a világban (újra és újra), el addig, hogy milyen szülők, gyermekek, társak és barátok vagyunk/voltunk. Igazi írói vénára, igazi írói szemre valló munka, a legapróbb részletekre is kitérő, alapos megfigyelő, és – mondjuk ki, született prózaíró könyve a Buen Camino! (Fekete Vince)

 
2 000 Ft
CLANDESTINO - EGY ÉV LATIN-AMERIKÁBAN - Elfogyott

Szerző: Soltész Béla

Publikon Kiadó, 2012

 

Az év legviccesebb utazós könyve!

 

Hogy mik történtek velem Dél-Amerikában? Chilében láttam a virágzó sivatagot, a naplementét a Húsvét-szigeten, a világvégi hegycsúcsokat Patagóniában. Hegyibetegséget kaptam a sósivatagban és szerencsehozó lámaembriókat vettem a piacon. Peruban egy indián családnál laktam a Titicaca-tónál, és reszketve vártam a Machu Picchu alatt húzódó szakadékban a sziklafalnak préselődve, hogy elmenjen mellettem a vonat. Megmásztam a világ legfiatalabb vulkánját Mexikóban, és a tetejéről láttam az éjszakai marihuána-szüret villódzó fényeit. Rengeteg tequilát ittam, ettem kukacot, szöcskét, kukoricapenészt és kaktuszt. Vártam, hogy a símaszkos gerillák megvizsgálják az útlevelemet. Kubában megnéztem Fidel épülő mauzóleumát, és találkoztam egy orvosból lett parkolóőrrel, aki magyar szerelmét siratta. Costa Ricában lajhárokra lestem az éjszakai őserdőben, Hondurasban rohamrendőrök elől menekültem, Guatemalában cigivel és rummal kínáltam egy maja istenszobrot.

 
2 990 Ft
A NYUGAT-SZAHARAI VÁLSÁG - Elfogyott

Szerző: Besenyő János

Publikon Kiadó, 2012

 

Amikor a Szahara szót halljuk, felrémlik előttünk a Rejtő Jenő, alias P. Howard könyveiből ismert végtelen homoksivatag, ahol a büntetésből vagy éppen szerelemből odakerült idegenlégiósok menetelnek, harcolnak a vad beduin törzsi harcosok ellen és ahol a jó mindig győzedelmeskedik a regény végén.

Nyugat-Szaharáról a legtöbb magyar korábban nem tudta, hogy pontosan merre is helyezkedik el, kik élnek ott, vagy éppen milyen konfliktus sújtja az ott élőket. Az elmúlt évek során a könyv szerzője Dr. Besenyő János őrnagy több tanulmányt, elemzést készített és jelentetett meg a térséggel kapcsolatos eseményekről, amelyeket most egy magyar nyelvű kötetben összegzett.

 
3 290 Ft
  ÚJ NÉPVÁNDORLÁS - MIGRÁCIÓ A 21. SZÁZADBAN AFRIKA ÉS EURÓPA KÖZÖTT - Elfogyott

Szerkesztette: Tarrósy István, Glied Viktor, Keserű Dávid

Publikon Kiadó, 2012

 

A 21. század egyik legnagyobb globális kihívása a migráció, a tömeges vándorlás. Ez nem meglepő, hiszen napjainkban 230 millió ember „járja az utakat” vagy hagyja el otthonát egy jobb élet reményében.

Az Afrikából induló migrációs hullámok elsődleges állomása Európa. Egységes európai bevándorlási politikáról még nem beszélhetünk, a tagállamok eltérő érdekei miatt lassan formálódik a közösségi álláspont. Amíg Nyugat-Európa az etnikai-vallási ellentétektől, szociális nehézségekről és a multikulturalizmus bukásáról beszél, addig keleten mindezek mellett a drog-, fegyver- és embercsempészet okoz gondokat.

A kötetben megjelenő, szakértők, kutatók által írt tanulmányok részletesen elemzik a migrációt kiváltó okokat, a vándorlás biztonságpolitikai vonzatait, jogi aspektusait és útvonalait. Feltárják a kérdésben érintett intézményrendszer szereplőit és országtanulmányokon keresztül mutatják be az együttélés pozitív példáit és megoldásra váró problémáit.

 
3 490 Ft
A FÉLPERIFÉRIÁRÓL A CENTRUM FELÉ - Elfogyott

Szerző: Harsányi Iván

Publikon Kiadó, 2011

 

Spanyolország és Portugália történelme a „hosszú 19.” és a még hosszabb 20. században Harsányi Iván professzor olvasmányos stílusában.

 
2 990 Ft
A KÉK GAZDASÁG - Elfogyott

A Római Klub jelentése

Szerző: Gunter Pauli

Publikon Kiadó, 2010

 

A Kék Gazdaság megmutatja az egyértelmű dolgok mögött húzódó válságot és igyekszik felébreszteni a mindnyájunkban szunnyadó vállalkozót. A kötetben bemutatott innovációk szilárd tudományos alapokon nyugszanak és sok területen alkalmazhatók.

 

Ez a könyv milliókat buzdíthat arra, hogy a Kék gazdaság üzleti modelljét alkalmazza.

 
4 990 Ft
HARAMBEE - Elfogyott

Tanulmányok Füssi Nagy Géza 60. születésnapjára

Szerkesztette: Sebestyén Éva, Szombathy Zoltán, Tarrósy István

Publikon Kiadó, 2006

 

2006-ban megjelent kötetünk tisztelgés Füssi Nagy Géza hatvanadik születésnapja alkalmából. Címéül nem véletlenül a gyarmatosítás utáni kor Kenyájának egyik legfontosabb fogalmát választottuk. Harambee körülbelül annyit tesz, mint „dolgozzunk együtt”, „közösen előre”, s többek között a jótékony célú gyűlések és gyűjtések jelszava – általában is minden olyan együttes tevékenységé, amely valamilyen módon segíteni próbál a közösségen. (S persze, mint minden nemes fogalmat, ezt is megpróbálják politikai célokra kisajátítani; ettől azonban most tekintsünk el.)

A Harambee az utóbbi évek legátfogóbb, afrikai témákat feldolgozó, magyar nyelven megjelent kötete. A tanulmányok elolvasása után jobban fogjuk érteni Afrika mindennapjait és történelmét, politikai, társadalmi, illetve gazdasági problémáit.

 
3 600 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.